webshop menü
iPhone 5 #szervizkaland

Mit várunk az iPhone 5-től?

iPhone 5 szerviz Egy éve, az iPhone 4S megjelenésekor kerestük fel először a Müncheni Apple Store-t, ahol hosszú sorbanállás után megvásároltuk az akkor legfrissebb iPhone 4S modellt és nem sokkal később mobil fotóstúdiónkban nekiálltunk a készülék szakszerű szétbontásának és a folyamat dokumentálásának. A készülék szétszedéséről és belsejéről fotókat készítettünk a kíváncsi érdeklődőknek és szervizes szemszögből vizsgáltuk az új eszközt, erről később egy összefoglaló cikket is írtunk, amit néhány hazai technológiai portál is közölt. A fotókat ezután közzé is tettük a sok érdeklődő számára, Európában elsőként itt a honlapunkon.

Akkor, egy éve az iPhone 4 mellett nem számíthattunk túl sok újdonságra, mert gyakorlatilag az iPhone 4S az iPhone 4 javított, „ráncfelvarrott” kiadása volt, mégis nagyon sok meglepő dolgot tapasztaltunk a készülékben, sokat változott a készülék felépítése, a felhasznált alkatrészek közül is majdnem mindegyik más volt, mint az elődnél. Az iPhone 5 viszont egy egészen új konstrukció, így valószínűleg még nagyobb meglepetéseket tartogat számunkra a készülék belseje, alig várjuk, hogy megvizsgáljuk!

A tavalyi sikeres úton felbuzdulva az APPSolute szerviz idén ismét München felé veszi az irányt, hogy az elsők között foghassa kézbe az Apple újonnan megjelent mobiltelefon készülékét, az iPhone 5-öt. Az első dolog a vásárlás után a szakszerű szétszedés és vizsgálat lesz, ehhez mérten készülünk az útra mobil fotóstúdióval és szervizfelszereléssel. Azt tervezzük, hogy a készülék vizsgálatát követően a képeket közzétesszük itt a honlapon, úgy, ahogy azt tavaly is tettük.

Hogy mit is várunk az új készüléktől? Az iPhone 4 és 4S technikai felépítése nem sok kivánnivalót hagyott maga után, nagyon jól megtervezett készülék, még az utólagos javíthatóság és szerelhetőség szempontjából is. Kevés bennük a ragasztott – tehát nem egzakt elhelyezésű – alkatrész, így gyakorlatilag kellő rutinnal úgy szét lehet szedni a készüléket és össze lehet rakni az utolsó csavarig bezárólag, hogy nem látszik meg a készüléken a szétszedés nyoma. Ehhez természetesen megfelelő eszközök és szervizkörülmények, illetve precízség szükséges.

Olyan szempontból szerencsétlen kicsit az iPhone 4 és 4S felépítése, hogy a hátlap felől közelíthető meg a készülék teljes belseje és ahhoz, hogy a kijelzőhöz vagy a Home gombhoz jussunk, gyakorlatilag az utolsó csavarig le kell bontani a készüléket, ezután férünk hozzá az említett alkatrészekhez. Mivel a leggyakoribb meghibásodás a kijelző törése, ezért mondanunk sem kell, hogy minden egyes kijelzőtörésnél a teljes telefont elejétől a végéig szét kell szedni és az új alkatrész beszerelése után ismét összerakni.

Reményeink szerint és az interneten elkallódott képek tanúsága alapján az iPhone 5 belseje a készülék kijelzője felől lesz hozzáférhető, hasonlóan az iPhone 3G/3GS-hez. Ez azt is jelenti, hogy a kijelzőcsere jóval kevesebb időt fog igényelni és gyári alkatrészekkel rövid idő alatt kivitelezhető lesz. A Home gomb javítását is egyszerűbb lesz kivitelezni a kijelző felépítése miatt. Az is feltételezhető, hogy az LCD kijelző különálló darab lesz az érintőpaneltől, így ha a felső réteg üveg törik, nem kell komplett kijelzőmodult cserélni.

Eddig a feltételezések, jövő hét pénteken minden kiderül, amikor végre saját magunk szétszedjük az iPhone 5-öt!

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük