webshop menü
Egy USB és két FireWire 800 csatlakozó #blog #szervizkaland

Végre egy jól megépített, mobil FireWire 800 külső merevlemezház

Régóta keresünk olyan mobil merevlemezházat, ami masszív felépítésű, bővíthető, minőségi anyagokból van összeépítve és USB-s kapcsolaton kívül valamiféle más szabványt is ismer a gyorsabb adatátvitel érdekében. Most találtunk egyet a Western Digital kínálatában, ami nagyon jó választásnak tűnik a profi felhasználók körében – javasolni is fogjuk Ügyfeleinknek a modellt. Az eszköz WD My Passport Studio névre hallgat, ebből a névből a Passport utal a hordozhatóságra, hiszen 2.5″-os lemez van beleépítve 500GB vagy 1TB méretben, a Studio szó pedig a profi felhasználókat jelöli ki célközönségnek, hiszen az eszközön lehetővé tette a FireWire adatátvitelt. (A gyártó Essentials néven is gyárt USB-s külső merevlemezeket, elsősorban hobbiszintű felhasználóknak.)

A merevlemezház teljesen fémből készült, ami igen masszívvá teszi az egyszerű műanyagból készült házakkal szemben. A ház szétszedhető 4 csavar segítségével, ami a későbbi lemezbővítést vagy cserét igen egyszerűen lehetővé teszi. Mi is szétszedtük az eszközt és nagyon tetszett az ésszerű felépítése; minőségi anyagokat használt a gyártó – nem véletlenül pozicionálta az alapmodelleknél magasabb árkategóriába. A FireWire 800-as kapcsolatért a megbízható Oxford Semiconductor OXUF943SE chipje felel, ami az elektronika szintjén is garancia a minőségi alapanyagokra.

A FireWire 800-as kapcsolat manapság már nem számít ugyan a leggyorsabb elérhető sebességű adatátviteli szabványnak, de a professzionális felhasználók körében valószínűleg még sokáig népszerű marad. A jövőben a helyét valószínűleg majd átveszi a Thunderbolt technológia, de addig még pár év biztos eltelik.

Fontos megemlíteni, hogy FireWire 800-as csatlakozó az összes, Retina kijelző előtti MacBook Pro modellben megtalálható.

Az eszközről készítettünk pár képet, szétszedett állapotban is.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük