webshop menü
Ide kell beépíteni előfeszítve az új tengelyt. #szervizkaland #blog #drón

Mavic Pro rugós tengely csere

Eddig nem nagyon volt rá példa, hogy egy Mavic Pro első karjának rugós tengelyét kellett volna cserélni. Most két nap alatt két drónt is behoztak hozzánk, amelyeknek valamiért nem lehetett rendesen kihajtani az első karját.

Mindkettő esetben a balesetet szenvedett és lezuhant drón törött vagy meghajlott rugós tengelye állt a probléma hátterében. Az első rugós tengelyek hozzáférhetőek 2-2 csavar kicsavarásával, a kiemelésük ugyan kicsit kicsit trükkös, de kis rutinnal könnyen megoldható.

Mavic Pro első karjának meghajlott rugós tengelye, DJI drón, DJI Mavic Pro szétszedve, Budapest, XII. kerület

Mavic Pro első karjának meghajlott rugós tengelye.

Az új rugós tengely beépítése egy célszerszámot is igényel, mert egyszerre kell elforgatni a rugó ellenében és bepattintani a helyére. Összegezve szerencsére nem egy bonyolult javításról van szó, és az alkatrész sem drága.

Az már kicsit problémásabb, ha a Mavic Pro lába is törik, hiszen ilyenkor azt csak a motorral együtt lehet cserélni, amihez a drón burkolatát is le kell emelni, és a motor és LED vezetékeit ki kell forrasztani. Ilyen munkánkról már írtunk, és készítettünk fotókat is, itt megnézheted.

Dji drón szerelése Budapesten, új tengely beépítése előfeszítéssel

Ide kell beépíteni előfeszítve az új tengelyt.

A balesetek elkerülése végett érdemes kinyomtatva magadnál tartanod ellenőrzőlistánkat, melyet letölthetsz innen.

Ha bármiféle problémád adódna DJI drónoddal, keress minket bizalommal, az esetek nagy részében tudunk segíteni a meghibásodott, törött, sérült drónokon (Mavic Pro, Phantom 4, Spark, Mavic Air, stb.). Elérhetőségeinket itt találod.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

2 hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük