webshop menü
#szervizkaland

Samsung javítás az APPSolute-ban – Galaxy S6 Edge

Szervizes kalandozásaink során mindig szeretünk új területeket felfedezni, megismerni újabb és újabb gyártók tervezési, gyártási gyakorlatát, megvizsgálni termékeik anyagminőségét. Egy jótevőnktől kaptunk egy doboz törött és beázott Samsung telefont (köszönjük!), hogy nézzük meg, mit lehet belőlük kihozni. Kihoztuk, amit lehetett, és azt hiszem, hogy elő fog fordulni még nálunk jópár Samsung javítás.

Csemegepult: Egy kupac sérült, beázott, hajlott Samsung telefon.

Csemegepult: Egy kupac sérült, beázott, hajlott Samsung telefon.

Lássuk mi van a dobozban

Volt a dobozban jópár Samsung csúcsmodell: Samsung Galaxy S6, S6 Edge, S7 és S7 Edge is. Volt köztük olyan, mi 60 fokban meg volt hajlítva, volt, amin átment egy autó, volt, ami csak törött kijelzős volt, de akadt bőven beázott készülék is. (Ha lenne használhatatlan, törött, beázott iPhone vagy Sansung, Huawei készüléked, hozd el hozzánk, hátha még hasznos lehet számunkra!)

A Samsung Galaxy S6 Edge nyert

Egyik lazább napunkon leültünk és elkezdtük feldolgozni a csomag tartalmát: szétválogattuk a készülékeket először típus alapján, utána pedig elkezdtük alkatrészekre bontani és szortírozni őket. A legtöbb készülék az S6 Edge típusból volt, és szerencsére akadt pár, aminek épp hogy csak karcos volt a kijelzője, némelyikből jó állapotú hátlapot tudtunk menteni, és volt olyan is, aminek a középső váza és alaplapja volt sértetlen.

Leteszteltünk és kiválogattunk pár biztosan jó alkatrészt, ebből fogjuk összeépíteni Samsung telefonunkat

Leteszteltünk és kiválogattunk pár biztosan jó alkatrészt, ebből fogjuk összeépíteni Samsung telefonunkat

Puzzle és fejtörő…

Elkezdtük ezeket az alkatrészeket kombinálni egymással, keresztbe tesztelni egyiket a másikkal, és így szépen lassan ki tudtuk válogatni azokat az alkatrészeket, amik használhatóak lesznek egy vagy több készülék megépítéséhez. A maradék hibás alkatrészeket elektronikai hulladékként összegyűjtöttük, egy ideig még tároljuk, és ha végleg nem lesz rájuk szükség, elvitetjük megfelelő hulladékgyűjtő pontra.

A szerelési és tesztelési folyamatot szokásunkhoz híven végigfényképeztük, egyrészt azért, hogy megoszthassuk, másrészt új eszköz szerelésekor hasznos, ha van fotó az alkatrészekről, hogy ha elakadnánk, vissza tudjuk nézni, mi hogyan volt összeépítve.

Élmény volt a Samsung javítás

Őszintén szólva nagyon kellemes élmény volt a Samsung készülékeket szerelni 10 év iPhone-szerelés után. Egy egészen más világ. Azt éreztük, hogy ez a gyártó meg akarja könnyíteni a dolgunkat és támogatni szeretne minket abban, hogy megjavítsuk a készülékét.

Az Apple iPhone-okkal éppen az ellenkezőjét tapasztaltuk: évről évre egyre jobban megnehezítették a dolgunkat a szerelés terén: egyre nehezebb lett mind az alkatrészbeszerzés, a készülékek felépítése a most látott Samsung telefonokhoz képest nagyon túl van bonyolítva, sok alkatrész úgy van beragasztva, hogy a javítást szinte ellehetetleníti. Míg a Samsung telefonokban körülbelül 2 féle csavarral van megoldva az alkatrészek rögzítése, addig egy iPhone körülbelül 40 féle csavartípust tartalmaz, amit ember legyen a talpán, aki megjegyez. Éppen ezek miatt az iPhone szerelés óriási gyakorlatot igényel, új munkatársainknak is mindig kell pár hónap, mire önállóan tudják végezni feladatukat, míg a Samsung készülékek javítása nagyon egyszerű, könnyen megtanulható az iPhone-hoz edződött lelkünknek.

Környezetvédelem

iPhone szervizünk 2007-es megalakulása óta környezettudatos műhelyként gondoltunk magunkra. Illő tehát, hogy erre a témára is kitérjünk a Samsung javítás kapcsán. A könnyű szerelhetőség egyfajta környezetvédelmi kinyilatkoztatás is: ha könnyű javítani, nem fogjuk egyből kidobni, és kevesebb szeméttel terheljük Földünket. Rossz szemmel nézzük az utóbbi időben az Apple „fejlesztéseit”, szerelhetetlen termékei a „dobd ki és vegyél újat” elvet erőltetik rá a vásárlóikra, amellett, hogy fennen hirdetik, hogy milyen zöld és környezetbarát cég. Szimpatikus ezzel szemben a Samsung készülékek egyszerű felépítése, és könnyű javíthatósága. Ez a témakör megér egy másik cikket (remélem lesz rá időm bővebben kifejteni), de egyre élesebben kirajzolódik az utóbbi időben, hogy az Apple nem szeretné, ha bárki megjavíttatná törött készülékét, helyette vegyen inkább újat. Ígérem, sok példával be fogom mutatni ezt a jelenséget hamarosan!

Azt hiszem, hogy a fenti képek sokmindent elmondtak a javítás egyszerűségéről. Az általunk tesztelt és összeépített Samsung telefonok ésszerű felépítésűek, eredeti alkatrészt is könnyen tudtunk hozzájuk beszerezni, és folyamatos bátorítást éreztünk a javítás során, hogy ezek jól szerelhető készülékek, érdemes lesz velük foglalkoznunk a jövőben is!

Ha hibás, beázott, törött Samsung telefonod van, amit jó kezekre szeretnél bízni, keress minket, és segítünk!

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Egy hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük