webshop menü
Gesztenyés Park emlékmű #drón #útmutató

Mavic Pro ellenőrzőlista (pre-flight checklist)

Több elérhető ellenőrzőlista alapján készítettünk egy sajátot a Mavic Pro drónra szabva. Repüléseink előtt érdemes végigmenni a repülési ellenőrzőlistán (pre-flight checklist), hogy minden szükséges beállítást ellenőrizhessünk a drónon és a környezetünkben. Így könnyebben elkerülhetjük a figyelmetlenségből adódó hibákat, és biztonságosabban repülhetünk.

A lista letölthető az alábbi linkről, érdemes kinyomtatva a drónunk mellett tartani.

PDF fájl [download id=”11″]

Az ellenőrzőlista szabadon sokszorosítható, de kérjük, ne módosítsd. Ha módosítási javaslatod lenne, jelezd felénk, és szívesen felülvizsgáljuk!

Mavic Air-ed vagy Spark-od van?

Ha Mavic Air drónod van, ahhoz is készítettünk egy ilyen listát, ami kis mértékben eltér a Mavic Pro ellenőrzőlistájától. Ebben a bejegyzésben tudod letölteni!

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

8 hozzászólás

  1. Németh Csaba on

    Üdvözlöm!
    Egy Mavic pro boldog tulajdonosa vagyok és meglehetősen kezdő ezen területen. Épp egyik csodás spanyol szigeten (Lanzarote) töltöm a szabadságom és persze velem van a madárka is. Itt sajnos jellemzően állandó, erős szél fúj. Nem tudtam néhány óvatos reptetést kihagyni. Azt tapasztaltam: a gyári ajánlásnál lényegesen nagyobb szélmozgásban is meglepően stabilan repült. Tette a dolgát, pazar felvételek születtek egy párszáz méter magas kráter belsejéről amikor váratlanul megszűnt minden kapcsolat. Ilyesztő volt, de pár perc múlva megjelent felettem és hűséges módon előttem landolt. Majd hasonló körülmények közt még párszor megismétlődött. Azóta voltak szélcsendes napok és egyszer sem tapasztaltam a problémát. Elképzelhető, hogy akkora áramfelvétellel jár a kűzdelme a széllel, hogy a kommunikációra nem pazarol energiát?
    Amennyiben van ilyen jellegű tapasztalatuk, kérem osszák meg velem!
    Köszönettel és üdvözlettel:
    Németh Csaba

    Válasz
  2. Feldhoffer Sebestyén on

    Kedves Csaba! A probléma valószínűleg a rádiókapcsolattal van, amit a kráterbe való ereszkedés blokkol a drón és a távirányító között, ugyanis ez a mikrohullámú jel, nem hatol át a kráter falán. Tapasztalataink alapján a szél nem befolyásolja észrevehetően a rádiójelet. Az említett szél a drón dőlésszögét változtatva az antennák pozícióját határozza meg, mely helyzettől függően akár gyengébb rádiókapcsolatot is eredményezhet.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük