webshop menü
Szösszenet #termékteszt

Nike+ sport kit teszt

Nike+ profil oldal

Két hete sikerült hozzájutnom egy Nike+ lépésszámlálóhoz, amit azóta is aktívan tesztelek. Az iPhone 3GS-ben gyárilag megtalálható egy szenzor amely fogadja a lépésszámláló által küldött jeleket, így nincs szükség a kit-hez mellékelt dokk-adapter csatlakoztatásásra. Újabban egyébként a lépésszámláló megvásárolható külön dokk-adapter nélkül is.

A Nike chip elhelyezésére a kompatibilis futócipők talpában egy titkos rekeszt alakítottak ki a tervezők a talpbetét alatt, természetesen úgy, hogy ne lötyögjön vagy nyomja az ember talpát.

Az iPhone-on a Nike + iPod ikonra kattintva a Workouts menűpont alatt 5 opció közül választhatunk: Basic, Time, Distance, Calorie, Calibration.

Én általában az időmérő edzést választottam, hogy be lehessen állítani, hogy mennyi ideig tartson az edzés. Természetesen nem csak az előre meghatározott idők közül választhatunk, kedvünkre meghatározhatunk saját időket is. Személy szerint én a harminc perces edzést szeretem, de szerencsére a kitűzött idő lefutása után a program tovább számol így nem kell befejezni az edzést, ha több energiánk maradt és még szeretnénk futni. Futás közben 10 percenként kapunk információt addigi teljesítményünkről. Ilyenkor a zene lehalkul, a program ismerteti a megtett távot, valamint azt, hogy hány perces ezreknél járunk. A futás végén a History fül alatt találjuk meg részletesen a program által mért és rögzített adatokat.

Google Maps útvonal

Az én szenzorom még nincs kalibrálva de a Nike által megadott sztenderd lépéstávok majdnem megegyeznek az enyémmel. Ezt egy kb. 3 kilométeres szakaszon mértem le. A Google Maps által kiszámolt távolság 3,1 km volt míg a készülékem ezen a távon 3,05 km-t mért. Ez azt jelenti, hogy 50 méter eltérés volt a kettő között, ami adódhat egy-két utcasarok levágásakor, hiszen a Google nem a járdán méri a távolságot.

Ez első használat után a program felajánlja automatikusan a kalibrációt, amit egy 400 méteres futópályán érdemes lefutni.

Futás Nike+ iPhone app Nike+ iPhone app

Futás után a szinkronizálás következik, amit nagyon egyszerűen az iTunes segítésével tudunk megtenni. Az első csatlakozásánál megkérdezi a program, hogy szeretnénk-e feltölteni az adatokat, a Nike+ felhasználói felületünkre. Ha igen, akkor szükségünk lesz egy Nike+ fiókra, amit a nikerunning.com-on tudunk regisztrálni. Itt grafikonok segítségével tudjuk tanulmányozni az általunk megtett távokat, edzéseinket, mennyire volt egyenletes a tempónk, hány kilométer van még hátra az általunk kitűzött havi kilométerekből, stb…Lehetőségünk van különböző edzésprogramok kiválasztására: maraton, félmaraton, stb. Ugyanitt publikálhatjuk eredményeinket, valamint a megtett távok függvényében új szinteket érhetünk el.

Ti használtok sportoláshoz hasonló kiegészítőket? Segít nektek sportolás közben a zenehallgatás? Kíváncsiak vagyunk mindenki véleményére, tapasztalatára ilyen téren!

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

3 hozzászólás

  1. greg on

    had sírjam el itt is, hogy a nike egy tehetetlen pénisz. négy év alatt nem sikerült inteles (netán unibin) verziót készítenie a nike+ uploader toolból. nekem a sportband jobban bejött, menet közben a karórán ellenőrizhetem, milyen tempót tartok, véletlen sem szórom el az iphone-t, ipod touch-ot… de a sportband-hez tartozó tool, ami az usb-re dugott karóráról a website-ra feltöltené a cuccot, az frankón powerpc only. ezért az egy alkalmazásért meg nem fogok rosettát telepíteni a snowleopard-ra… szóval az ilyen apróságok(?) annyira meg tudják keseríteni az amúgy tök jó élményt, terméket, szolgáltatást… a végén úgy felhúzom magam, veszek egy garmin karórát (ahhoz van korrekt intel-es macosx binary). és akkor még szívritmust is mérhetek, ha nekem arra lenne szükségem…

    Válasz
  2. Andris on

    Nekem a Nike+ mögé épített közösségi rész tetszik leginkább, de futáshoz inkább a magyar fejlesztésű Outdoor.app-ot használom iPhone-on pontos GPS nyomvonalkövetésre, nem pedig becsült lépéstávra :)

    Azt én sem értem, hogy miért nem képesek fejleszteni minimálisan a szoftverüket…

    Válasz

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük