webshop menü
Beázott iPad #blog #szervizkaland

Egy beázott iPad

Beázott iPad Péntek reggel hozta be egyik ügyfelünk, beleejtette a kádba. Nem működött a bekapcsoló gomb, egyébként a foltos kijelzőtől eltekintve működött rendesen az iPad.

Egyből nekiláttunk, nem szabad halogatni a beázott készülékek javítását, az idő az egyik legfontosabb tényező a sikeres mentéshez. Hiába tűnik úgy, hogy megúszott egy beázást a készülék, mindenképpen alaposan ki kell tisztítani beázás után, mert a belekerülő folyadék szép lassan ki fogja kezdeni az elektronikát és akkor már tényleg menthetetlen lesz. Szebi szedte szét, ez volt a második iPad, amit szétszedtünk. Az első iPad-en, amit annak idején szétszedtünk, egy helyen maradt egy minimális nyom az alumínium ház peremén, az volt a saját iPad-ünk, amit a tapasztalatszerzés miatt vettünk. Ügyfél iPad-jának tökéletesnek kellett lennie, nem szabadott semmi nyomot hagyni. Nehezen ugyan, de sikerült megoldani ezt a feladatot, észrevehetetlenül fordult ki a a kijelző a házból, és ekkor jött a meglepetés.

Lötyögött a víz az iPad-ben és így működött addig, míg meg nem kaptuk. Amint a kijelző kikerült a helyéről, már gyorsan ment a szétszedés, fontos volt mielőbb kikapcsolni a készüléket. Minden egyes alkatrészt alaposan letisztítottunk, és kiszárítottunk, és végül a bekapcsológombot is sikerült megjavítani – kicsit más a felépítése mint az eddigi iPhone-oknak és iPod-oknak, nehezebb sokkal a tányérrugókhoz hozzáférni és kitisztítani a korróziót.

Összerakás előtt még szárítottuk a kijelzőt – már messze nem volt olyan foltos, mint az elején. Remélhetőleg teljesen el fognak tűnni belőle a foltok. Ma még bementünk a műhelybe és összeraktuk az iPad-et, vígan muzsikál azóta is, örülünk, hogy a gyors reakciónk meghozta gyümölcsét!

Egyébként meglepő, de az iPhone-okhoz viszonyítva nagyon kevés iPad-nek törik a kijelzője, alig akad elvétve egy-egy. Szerintetek mitől lehet ez? Volt már hasonló élményetek?

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük