iphone 5s kijelzőcsere, iphone 5s előlap, iphone 5s kijelző #blog #iphone #szervizkaland

iPhone 5s kijelzőcsere

Mindig készítünk képeket, ha egy új iPhone modell törött kijelzőjét cseréljük. Így történt ez az 5-ös modell kijelzőcseréje esetén 2012-ben, 2011-ben az iPhone 4s-nél mutattuk be a kijelzőcserét, de írtunk már iPad és iPad mini érintőpanelének cseréjéről is.

Nem ért meglepetés minket

Az iPhone 5s kijelzőcseréjét tekintve nem tapasztaltunk sok változást a korábbi modellhez képest, itt is komplett modult alkot a kijelző három rétege: a felső üvegréteg, alatta a kapacitív elven működő érintőpanel, az alatt pedig a folyadékkristályos Retina felbontású kijelző. A rétegek átlátszó, rugalmas ragasztóval vannak egymáshoz ragasztva és préselve.

A kijelzőmodul egy hibrid műanyag és fém alapú vázra van felragasztva, melyben megtalálható még az előlapi kamera, a közelítésérzékelő, a fényérzékelő, a hangszóró, egy mikrofon és a Home gomb és a Touch ID elektronikája is. Mivel ezek az alkatrészek egy új kijelzőmodulban nincsenek benne, ezért át kell építeni a törött kijelzőből ezeket az alkatrészeket úgy, hogy azok ne sérülhessenek, és az átépítésnek nyoma se maradjon, hogy az eredeti garanciát ne érintse a kijelzőcsere megtörténte.

iPhone 5s kijelzőcsere – nyommentesen

Erre nagyon figyelünk, nemcsak azért, hogy hibátlanul adhassuk át a munkát, hanem azért is, hogyha máshol nem sérült a készülék, akkor ne is veszítse el az Apple féle jótállását. Ehhez természetesen az is szükséges, hogy eredeti alkatrészt használjunk a kijelzőcsere során. (Sajnos az utángyártott alkatrészek gyakran meghibásodnak, pontatlan méretűek, és a beépítésük sem lehetséges nyommentesen, garanciamegvonás nélkül. Mi ezért alkalmazunk inkább drágább eredeti alkatrészeket, hosszú távon jobb és biztosabb megoldásnak találjuk.)

A cserének nem minden lépését dokumentáltuk fotókkal, de a különbségek azért jól megfigyelhetőek az iPhone 5 kijelzőcseréjéhez képest. A felső szalagkábel például sokkal komplexebb, nehezebb átépíteni, ráadásul a nálunk járt készülékben a közelítésérzékelő szenzor is hibás volt, így egy új modult kellett forrasztanunk a szalagkábelre, ami a fotókon is látható.

A Touch ID (ujjlenyomat-olvasó) és a Home gomb átépítése nagyon nagy körültekintést igényel, ugyanis ha ez az alkatrész megsérülne, nem helyettesíthető másik alkatrésszel, mert az Apple a gyártáskor összepárosította azt a készülék alaplapjának megfelelő chip-jével. Más ilyen alkatrészt nem fog kezelni a készülék, ha cserére kerülne sor. Ennek biztonságtechnikai okai vannak, de sajnos megnehezíti a szervizelést.

Fotónaplónk

Az iPhone 5s kijelző javítása

Ha sajnálatos módon Neked is betört, berepedt a kijelződ, vagy csak homályos, esetleg nem érzékel, akkor itt informálódj a javítás menetéről és részleteiről.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük