webshop menü
kijelzővédő fólia, iphone védőfólia, iphone fóliázás, iphone 6 fólia, iphone 7 fólia, iphone 8 fólia, iphone szerviz Budán, kijelzővéder fóliázás, kijelzővédő fóliázás iPadre, iPad kijelzővédő fólia, iPad védőfólia #útmutató

Így mentsd meg iPhone-od kijelzőjét!

Bár telefonjaink ma már egyre okosabbak, sajnos továbbra is van egy gyenge pontjuk: a sérülékenységük. És nem kell leejtenünk az iPhone-unkat ahhoz, hogy látható sérüléseket szerezzen a kijelzője. Egy karcoláshoz bőven elég, hogyha telefonunk – például a zsebünkben – kulcscsomónk vagy pénzérmék szomszédságába kerül: máris kész az esztétikai baleset. Ha tehetjük – és igen, megtehetjük – óvjuk, védjük ezt a veszélyeztetett felületet! Legyünk előrelátóak és előzzük meg a bajt: ebben segít a kijelzővédő fólia.

Mennyit ér egy kijelzővédő fólia?

A kijelzővédő fólia árának akár tízszeresét is érheti. Ez a kijelentés elsőre talán túlzásnak tűnhet és gyakran persze az is, de nézzük meg, hogyan lehet ilyen értékes egy egyszerű műanyag- vagy üveglap. Vegyünk néhány képzeletbeli esetet és vizsgáljuk meg e „védelmi vonal” használati értékét.

mennyibe kerül egy iphone kijelzővédő fólia, kijelzővédő fólia árak

Első eset

Egy éve vettük meg iPhone-unkat és rögtön feltetettük a fóliát. A készülékre vigyáztunk. Ennyi idő alatt elkerülhetetlen volt, hogy külső támadások érjék telefonunkat: egy kulcs, egy pénzérme, egy csipesz vagy bármi más fémdarab apró, de maradandó nyomokat hagyott. Mégis, a fóliának köszönhetően maga a telefon ma gyönyörű állapotnak örvend. Ha esetleg már zavaróak kezdenek lenni a fólián lévő használati nyomok, eldönthetjük, megér-e párezer Ft-ot egy új fólia, ami egy teljesen új iPhone érzetét kelti. Ha pedig esetleg úgy döntenénk, hogy el szeretnénk adni telefonunkat, ilyen állapotban tudnánk a legjobb áron értékesíteni, (vagy akár beszámíttatni). Feltéve, ha a karcmentes kijelző mellett a telefon működése is hibátlan.

Második eset

Alig egy éve vettünk egy új iPhone készüléket, de nem bajlódtunk kijelzővédő fóliázással. Szépen lassan hozzászoktunk, ahogy egyre karcosabb lett a kijelzőnk. Egy idő után enyhén zavaróvá vált a telefon használata, és ma már nem tudjuk, hogy csak piszkos-e a képernyő, vagy már állandó karcokkal kell-e együtt élnünk. Telefonunk használata már nem olyan élvezetes mint „fénykorában”. Most már, ahhoz, hogy újra egy szép, tiszta kijelzőnk legyen, nincs más lehetőség, csak a kijelzőcsere. Ez pedig nem lesz túl pénztárcabarát megoldás: több tízezer forintunkba fog kerülni… Egy kijelzővédő fólia segíthetett volna, de ehhez előrelátóbbnak kellett volna lennünk. Bizony, nincs már egy levehető réteg, ami alatt egy tükörsima kijelző várja az újabb szép fólia felhelyezését. Ha esetleg el szeretnénk adni telefonunkat, értéke minimum 10-15.000 Ft-tal csökkent: ennyivel kevesebbért tudnánk csak értékesíteni, vagy egy új modellre cserélni.

Harmadik eset

Telefonunkat a vásárlás után üvegfóliával védtük meg, biztos ami biztos. Egyszer csak, ahogy futóedzésen voltunk, iPhone-unk véletlenül kiesett a zsebünkből, éppen rá a padka szélére… Megijedünk, mert úgy néz ki, berepedt a kijelzőnk. Bevittük az APPSolute-ba, hogy mégis mitévők legyünk. Szerencsére a srácok megnyugtattak, hogy csak az üvegfólia repedt el, ami könnyen cserélhető. Fellélegzünk. Így az üvegfólia, amit megvettünk jellemzően 5-10.000 Ft között, most megspórolta számunkra a kijelzőcsere körülbelül 40-50.000 Ft-os javítási költségét.

Jóllehet csak néhány példát említettem, remélem sikerült megmutatnom ennek az egyszerű kis iPhone kiegészítőnek a jelentőségét.

kijelzővédő fólia, iphone védőfólia, iphone fóliázás, iphone 6 fólia, iphone 7 fólia, iphone 8 fólia, iphone szerviz Budán, kijelzővéder fóliázás, kijelzővédő fóliázás iPadre, iPad kijelzővédő fólia, iPad védőfólia

Ennek az iPhone 6 készüléknek valószínűleg betört volna a kijelzője, ha nincs rajta ez az üvegfólia. Így most csak ezt kell cserélni és körülbelül 40.000 Ft-ot spórolt így a telefon gazdája.

Az a speciális üveg…

Az iPhone-ok gyönyörű, színes kijelzőjének legfelső rétege speciális üvegből van, ami elviekben sokkal jobban ellenáll a sérüléseknek, mint a klasszikus üveg, viszont tapasztalataink alapján még a Gorilla Glass sem képes megvédeni a telefont, ha az élére esik, vagy nagyobb magasságból landol. Úgyhogy hiába a szép mese, és elméletek, az élet nem kíméli az iPhone kijelzőjét sem.

(A Corning nagyszerű találmányát egyébként legelőször az első generációs iPhone-ban ismerhettük meg, és azóta öt generációt fejlődött, de a legbiztonságosabb módja a telefonod vagy tableted megvédésére még mindig a kijelzővédő fólia használata.)

Nálunk csak minőségi kijelzővédő fóliák közül választhatsz, melyeket díjmentesen, tökéletes illeszkedéssel, pormentesen, buborékmentesen helyezzük fel készülékedre. Mindezt a lehető leggyorsabban, általában 10-20 percen belül.

A kijelzővédő fólia típusok

A legtöbb iPhone készülékre matt műanyag, fényes műanyag és üvegből készült fólia érhető el.

Műanyag fóliák

Ezek a védőlapok általában erős műanyagból készülnek, belső felületükön egy optikailag tiszta, vékony szilikonréteg gondoskodik a kijelzőhöz tapadásról. Vékonyak, de ellenállóak, így a tokok nagy részével együtt használhatóak. A fólia cseréje egyszerű, eltávolításkor nem hagy nyomot.

A fényes kijelzővédő fólia szebb képet eredményez, míg a matt jobb olvashatóságot biztosít, például szikrázó napsütés esetén. A műanyag fóliák továbbá árban is kedvezőbbek, így nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlnunk, ha pár havonta szeretnénk új fóliát tetetni telefonunkra. Ezek a fóliák általában a karcok ellen védenek jól. Olyanoknak különösen fontos, akik a telefonjukat sokszor használják „kijelzőre veszélyes” környezetben – fesztiválokon, Balaton mellett, vagy csak egyszerűen mozgalmas az életmódjuk. Bizonyos szakmáknak is szükségszerű velejárója, hogy a telefonunk kijelzője erősen igénybe van véve: például szakipari munkások, asztalosok, anyagmegmunkálók, tűzoltóság, katasztrófavédelem.

Ha nálunk vásárolod meg új iPhone-odat, akkor magát a fóliát és a fólia felrakását is ingyen kapod! Buborékmentesen, pormentesen, precízen és gyorsan fogjuk felhelyezni a kijelzővédő fóliádat!

Üvegfóliák: kijelzővédelem, haladó szint

Az üvegből készült kijelzővédő fólia azoknak ideális választás, akik szeretik, ha iPhone-juk mindig kitűnő állapotnak örvend és akik az átlagnál jobban vigyáznak rá. Üvegfóliáink, – ez egyébként egy helytelen kifejezés, mert valójában egy üvegréteget is magába foglaló kompozit struktúráról van szó – biztosítják a legellenállóbb védelmet hegyes tárgyak, erősebb ütések behatásaival szemben. Az üvegfólián ráadásul az ujjlenyomatok is nehezen tapadnak meg, a fényt tökéletesen áteresztik és a kijelző érzékenységét sem befolyásolják.

Az üvegfólia további apró előnye, hogy megtartja az iPhone használatának eredeti élményét, ugyanis ugyanolyan üveg-érzet lesz az ujjaink alatt, mintha készülékünk nem is lenne fóliázva. Az üvegfóliák használatával kisebb az esélye a kijelző törésének, repedésének is. Összességében tehát, az üvegből készült kijelzővédő fólia amellett, hogy élvezetesebb iPhone használatot nyújt, nagyobb biztonságot is jelent a kijelzőnkre nézve. Az üvegfóliák tiszta, átlátszó voltukból adódóan az Apple bőrtokjaihoz és minden más Apple kiegészítőhöz is nagyon jól passzolnak. Fontos megemlíteni – ahogy azt cikkünk elején, egy fiktív esetpéldában is szemléltettük –, ha véletlenül kicsúszna a kezünkből telefonunk, egy üvegfólia jóval nagyobb eséllyel védi meg a kijelzőnket egy lehetséges töréstől, repedéstől is.

„iPad felhasználó vagyok, érdemes fóliáztatnom?”

Igen! Sőt, iPad-ek esetében kiemelten fontos a fóliázás, mivel egy iPad kijelzőcsere bonyolultabb folyamat, mint egy kisebb készülék, például egy iPhone kijelzőcseréje. Mivel sok iPad üvegét – ha eltörik – csak együtt lehetséges cserélni a kijelző többi alkatrészeivel (LCD, érintőpanel), a javítás így általában drágább is. Ezért különösen fontos az iPad fóliázása is, hogy megelőzzünk egy –  váratlan balesetet követő – költséges és nehézkes javítást. Természetesen a mindennapi használatban is van haszna az iPad-et védő fóliáknak: a matt és üvegfóliák az olvashatóságot is javítják, így ez azoknak is fontos lehet, akik szeretnek a tabletjükön napsütésben is olvasni. Az újabb iPad modellek pedig annyira vékonyak, hogy egy kijelzőjükre felhelyezett üvegfólia érezhetően megnöveli a készülék szerkezeti merevségét.

törött iPad kijelző – az iPad kijelzővédő fólia ezt is megelőzte volna

Bizony, egy iPad üvegfólia valószínűleg ezt is megelőzte volna.

Egy gyakori kérdésre válaszolva: az iPad Pro felhasználóknak nem kell aggódniuk, a fólia nem befolyásolja az Apple Pencil működését sem!

Betekintés a kulisszák mögé – hogyan történik a kijelzővédő fólia felhelyezése?

Mikor a kezünkbe kerül a készüléked, az első lépés egy alapos tisztítás, amelynek keretében a telefon minden szegletét kitakarítjuk. A hangszórókból eltávolítják a lerakódott port, a Lightning-csatlakozóból kivadásszuk a felgyülemlett szöszöket. Egy puha mikroszálas törlőkendővel letöröljük a készülék nagyfelületeit, majd egy másik tiszta kendővel tökéletesre tisztítjuk a kijelzőt. Szükség esetén sűrített levegővel eltávolítjuk a maradék porszemeket is a kijelzőről, ügyelve arra, hogy a készülék hangszóróiba és mikrofonjaiba nehogy belefújjunk – ez a tönkremenetelükhöz vezetne. Ekkor felgyorsulnak az események: a páradús környezetben levesszük a fólia belső védőrétegét, és egy jól begyakorolt mozdulattal a kijelző meghatározott pontjaira illesztjük a védőfóliát. Innentől csak hagyni kell, hogy az végigsimuljon a kijelző teljes felületén. Közben ügyelünk arra, ne maradjon sehol se buborék. Ezután következik a minőségellenőrzés: ha észrevennénk akár csak egy porszemet is a fólia alatt, egy speciális eszközzel felemeljük a fóliát és likvidáljuk az idegen testet, anélkül, hogy újabb porszemeket beengednénk. Ezt a ciklust egészen addig ismételjük, amíg a végeredmény hibátlan nem lesz.

A kijelzővédő fólia milliméterpontos illesztése

A kijelzővédő fólia milliméter-pontos illesztése

Ha elkészültünk, mégegyszer áttöröljük a telefonodat és átadjuk számodra.

Mennyi ideig tart a fóliázás?

Leterheltségünktől függően általában 10-20 perc alatt végzünk a munkával. Gyorsan és alaposan dolgozunk, mivel célunk, hogy leendő elégedett Ügyfeleink jó hírünket vigyék. Szóval, miután bejössz a Tartsay Vilmos utcában található szervizünkbe (MOM Park mellett), és elmondod a kívánságodat, közösen kiválasztjuk a Neked megfelelő kijelzővédő fóliát. Munkatársaink ezután perceken belül nekilátnak a munkának és a legtöbb esetben elég 10 percet várnod, ismét a kezedben tarthatod a tükörsima felületű és védőfóliával ellátott telefonod.

És az iPhone hátlapjával mi lesz?

Jóllehet cikkünkben most a kijelzővédelemre fókuszáltunk, természetesen nem érdemes megfeledkezni az iPhone hát- és oldallapjáról sem. A védőtokok általános jellemzője, hogy a telefonok hátlapját és oldallapját védik, ennélfogva leginkább a hibátlan, karcmentes esztétikai állapot megőrzésében van szerepük. Használati értékük is ebben mérhető, iPhone-unk így sokáig makulátlan maradhat. Egy szép állapotú, karcmentes iPhone árulkodik gazdájának igényességéről is, így talán érdemes új telefon vásárlása esetén arra is gondolni: talán nem mindegy, hogy 1-2 év múlva majd egy összekaristolt vagy egy ragyogó állapotú iPhone-nal jelenünk meg egy különleges ünnepen, vagy egy üzleti tárgyaláson. Összességében igaz, hogy amennyit ráköltünk a kijelző és a váz védelmére (összesen legfeljebb 10-15.000 Ft-ot), annyival (de inkább többel) biztosan többet fog érni a telefonunk karcmentes állapotban (1-2 éven belül), mintha nem védtük volna és látszódnának rajta a használati nyomok. Emellett 1-2 év alatt jó eséllyel megússzuk majd egy váratlan telefon-baleset költséges javítását is.

iPhone védőtok, iPhone kijelzővédő fólia, iPhone tokok, iPhone tok választék

Boltunkban az iPhone és iPad védőtokok széles választéka található: bőr, műanyag, érdes, sima, színes, átlátszó… Mindenféle készüléktípushoz.

Hozd el hozzánk iPhone-odat és kerüld el a karcos, pókhálómintás kijelzőt!

A kijelzővédő fólia felhelyezése nálunk, három szóban: buborékmentesen, pormentesen, gyorsan.

Egy valami biztos: lehetetlen úgy vigyázni egy telefonra, hogy félév – egy év alatt ne gyűjtsünk be karcolásokat, használati nyomokat. Szinte biztos, hogy mindennapi életünk során a telefonunk érintkezni fog kulcsokkal, fém darabokkal, szerszámokkal, homokszemcsékkel, üveggel, evőeszközzel, bicskával, érmékkel és szakmánktól függően még ki tudja mi mindennel. Az iPhone kijelzőjének, hátlapjának elhasználódása, megkarcolódása egy elkerülhetetlen, sorsszerű folyamat. Több mint 10 éves tapasztalatunkból adódóan kijelenthetjük, hogy munkánk jelentős részét (legalább 50%-át) a kijelzőcserék jelentik. Te ne várd meg, amíg ez elkerülhetetlenné válik. Minél előbb – de lehetőleg vásárlás után egyből – fóliáztasd le, védd meg készülékedet!

 

Szeretettel vár,

az APPSolute kijelzővéder csapata

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

9 hozzászólás

    • Bognár Balázs on

      Kedves István! Elnézést a lassú válaszért. Ha esetleg aktuális még a kérdés, a kérdezett készülékre a fólia típusától függően (sima fényes fólia / matt fólia / 3D fólia / üvegfólia) az ár 5000-től 10000 Ft-ig terjed (felhelyezéssel együtt), hátlapra pedig fényes fóliát tudunk kínálni 4000 Ft-ért (szintén tartalmazza az ár a felhelyezést)
      Üdvözlettel, Bognár Balázs

      Válasz
  1. Ismét fejlesztünk: MacBook Air és Pro védőfóliák – APPSolute on

    […] Fontos: Nemcsak MacBook gépeket, hanem minden más Apple készüléket is fóliázunk XII. kerületi szervizünkben. Buborékmentesen, pormentesen, profin, gyorsan. A fóliázás leírását és a fóliakészletünket itt találod (ha nem látsz valamit a listában, jó eséllyel akkor is tudjuk fóliázni), illetve itt tudsz tájékozódni arról, hogy mennyit is ér a gyakorlatban egy kijelzővédő fólia. […]

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük