webshop menü
drón bolt, drón vásárlás, dji drón, drón szerviz, APPSolute drón szerviz, drón vásárlás előtt, dji drón, dji drónok, mavic pro vásárlás előtt, dji phantom vásárlás előtt, drónok harca, drónvásárlás #hírek a boltból #drón

A 11 legfontosabb szempont drón vásárlása előtt

Amikor annak idején végre elhatároztuk magunkat, hogy belevágunk a drónozás izgalmas világába, úgy gondoltuk, hogy ehhez egy saját drónt is megszelídítenénk. A drón vásárlása előtt két kérdés merült fel:

1. Melyik típust vegyük meg?

2. Hol vásároljunk?

Drónok harca – melyik típust válasszuk?

Mivel mindig is a minőségi termékek mellett törtünk lándzsát, az első kérdést leegyszerűsítettük: „melyik a legjobb drón?” Nekiláttunk és alaposan körbejártuk a témát: megnéztünk sok drónos tesztvideót, elolvastuk a szakmai cikkeket, megnéztük a felhasználók értékeléseit. A kutatómunka után pedig döntést hoztunk: a DJI Mavic Pro-ját fogjuk választani. Azóta, számtalan drón javításunk után, ma már nyugodtan állíthatjuk: jól döntöttünk. Részben erről tanúskodik egy korábbi cikkünk is, illetve, hogy a DJI melletti döntésünket még jobban igazoljuk, álljon itt egy filmes ismerősünk pár nappal ezelőtt megjelent gyönyörű alkotása: egy drónos tesztvideó a DJI Phantom 3-ról.

Ezzel a tesztvideóval pedig a „Milyen drónt vegyünk?” kérdéskört le is zárjuk egy rövid időre, a kérdésre adott tömör „DJI” válasszal. A későbbiekben még fogunk írni erről a témáról, viszont ennek a cikkünknek a fő fókuszában most a második kérdés áll.

A drón vásárlás második fő kérdése: „hol vegyük meg?”

Ebben az írásunkban most főként abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy milyen szempontokat kötelező, vagy legalábbis erősen ajánlott figyelembe venni egy drón vásárlás előtt. Ugyanakkor nem titkolt szándékunk az is, hogy megismertessük Veled saját drón boltunkat, mert úgy gondoljuk, hogy mi nyújtjuk az egyik legkedvezőbb ajánlatot a piacon. Mégis, akár minket választasz, akár mást, a következő 11 szempontot mindenképpen gondold végig a drón megvétele előtt!

A 11 legfontosabb szempont drón vásárlása előtt

1. Valódi bolt vagy webáruház?

Van-e különbség egy hagyományos bolt és egy webáruház között? Igen, van, és nem is kevés. Míg az előbbi esetében látod az eladót, tudsz közvetlenül kérdezni, addig a mai webshopoknál gyakori dolog, hogy egy valós e-mail címet sem találsz, nemhogy egy azonnal elérhető Ügyfélszolgálatot. Azt hiszem, akik már vásároltunk interneten, mindannyiunknak ismerős a történet. Ahogy az online világ kereskedelmi lehetőségei teret hódítanak, úgy jelennek meg a kétes hátterű – sokszor telefonon és e-mailben is elérhetetlen webáruházak. Ha webáruházban vásárolunk, a kötelező minimum, hogy ellenőrizzük az oldal alján található Impresszumot. Itt – jó esetben – találunk egy-két elérhetőséget is, ahol egyből érdemes kérdeznünk a kinézett termékről. Ha elérhető a cég, jó esetben később is tudnak segíteni, ha viszont nem, akkor semmi nem garantálja, hogy a későbbi esetleges problémáinkban is segítséget kaphatnánk. Általában persze egy drón vásárlás személyesen egy valós boltban történik és meglehetősen ritka, hogy valaki egy több százezer forintos gépet látatlanban online vásárolna meg. Természetesen vannak példák jó webáruházakra, de különösen egy DJI drón vásárlása esetén érdemesebb azért személyesen tájékozódni.

drón bolt, drón vásárlás, dji drón, drón szerviz, APPSolute drón szerviz, drón vásárlás előtt, dji drón, dji drónok, mavic pro vásárlás előtt, dji phantom vásárlás előtt, drónok harca, drónvásárlás

DJI drón részleg az APPSolute-ban

2. A cég háttere, életkora és elérhetősége

Fontos minimálisan utánajárni, milyen cégtől vásárolunk. Mióta létezik a vállalkozás? Mi a fő tevékenysége? Ért is a drónokhoz, vagy csak egy éppen egy aktuális trendet követve próbál drónokat eladni? Ezek mind-mind olyan kérdések, amiket érdemes megválaszolni. Csak pár perc utánajárást igényel részünkről, mégis később sok kellemetlenségtől és elpazarolt órától kímélhetjük meg magunkat.

3. Szaktanácsadás

Akiktől vásárolnál, mennyire mozognak otthonosan a drónozás területén? Van saját tapasztalatuk drón reptetésben, drónos filmezésben? Láttak már belülről egy drónt? Tudják, hogy milyen beállításokat célszerű megvizsgálni repülés előtt? Ezer és egy kérdésed fog felmerülni rögtön a vásárlás után és rengeteg utánajárást spórolhatsz meg, ha a drónodat vérbeli drónpilótáktól vásárolod. Olyanoktól, akik a vásárlás közben már el tudnak látni a legfontosabb tippekkel és szinte bármilyen kérdésedre tudnak válaszolni. Ha pedig mégsem, akkor…

drón bolt, drón vásárlás, dji drón, drón szerviz, APPSolute drón szerviz, drón vásárlás előtt, dji drón, dji drónok, mavic pro vásárlás előtt, dji phantom vásárlás előtt, drónok harca, drónvásárlás

Tapasztalt drónos kollégáink készségesen segítenek

4. A beszállító és a vele való kapcsolat

Bár sok tapasztalatunk van már a drónozás világában, azért jó érzés, hogy a garanciális ügyintézés mellett a szakmai kérdéseinkkel is tudunk a hivatalos magyar DJI beszállítóhoz fordulni. Velünk is előfordult már, hogy egy speciális kérdésre nem tudtuk a pontos választ. Ilyenkor fontos, hogy tudunk mi is kérdezni, egyenesen a legilletékesebbektől. Jó kapcsolatot ápolunk a magyarországi DJI beszállítóval.

5. Szervizháttér

Drón szerviz is egyben, ahonnan vásárolunk? Ismerik az eladók a drónok belsőségeit, gyenge pontjait is? Tudnak óva inteni, hogy mikor először szállunk a magasba nagy lelkesedéssel, milyen mozdulatokkal ne rontsuk el a legelső manővereket? Netán, ha bekövetkezik egy váratlan propellertöréssel járó oszlopnak ütközés, viszonylag gyorsan rá is tudnak nézni, meg is tudják javítani? Ne legyenek illúzióink: kezdőként jócskán van esélye, hogy fának megyünk, vagy éppen durván, „egészségtelenül” landolunk új játékunkkal. Nem árt tehát, ha olyan drónszakértőknél kötjük meg az üzletet, akik később tudnak segíteni akár egy komolyabb javításban, akár egy egyszerű propellercserében. Egyébként, mi gyakorlásra például a DJI Tello típusát ajánljuk, mely a kezdőknek jelenthet egy pénztárcabarát megoldást.

Sok olyan helyzet fordulhat elő, amikor a drón azonnali javítására van szükséged – például pár napon belül utazol vagy egy előre leszervezett forgatáshoz elengedhetetlen, hogy munkaeszközöd rendelkezésre álljon – ebben az esetben is előnyt jelent, hogy a bolt, ahonnan vásárolsz, drón szerviz is egyben. Nálunk például a polcon sorakoznak azok az alkatrészek, amik egy sürgős Gimbal csere (vagy felújítás), láb- vagy komplett drón váz csere gyors szervizelését teszik lehetővé.

Drónszerviz – Néha bonyolult! drón kezdőknek, dji drón kezdőknek, drón vásárlás, drón vétel, használt drón beszámítás, használt drón vásárlás, DJI Mavic Pro vásárlás, DJI drón vásárlás budapest, drónos tapasztalat, drónpilóta, drón beüzemelési segítség, drón telepítési segítség, drón vásárlás előtt, drón bolt budapest, dji drón vásárlás budapest, dji mavic pro budapest, dji phantom vásárlás budapest, dji tello vásárlás

Egy profi drón nem 4-5 alkatrészből áll…

6. Garanciális kérdések

A drón garanciája leginkább attól függ, hogy a kereskedő honnan szerzi be a terméket. Nagy csalódás lehet, amikor egy pár ezer forintos akció miatt döntünk egy drón bolt mellett, aztán egy váratlan repülési baleset után jövünk rá, hogy a drónra nem is volt garancia. Mindenképpen ellenőrizzük, hogy jár-e vásárlásunk mellé ez az alapvető kiegészítés. A DJI-nál a garancia 1 év, de ez természetesen a pilóta által elkövetett repülési balesetekre nem vonatkozik. Viszont van lehetőség „repülési biztosítás” kötésére is – ez az úgynevezett DJI Care szolgáltatás –, ami könnyíteni tudja valamelyest az első repülések nagymértékű lelki terhét is…

Mi a DJI hivatalos viszonteladói vagyunk, így általunk is érvényesíthető mind az 1 év garancia, illetve a DJI Care aktiválásában is tudunk segíteni („repülési biztosítás”).

7. Drónos tapasztalat, repülési jártasság

Aki már irányított DJI drónokat és belejött valamennyire, az egyetérthet abban velünk, hogy rövid idő alatt függővé válik az ember. Létezik viszont egy olyan jelenség is, hogy a kezdő drónpilóta – lévén, hogy egy prémium kategóriás drón van a kezében – egy lezuhanástól, ütközéstől való félelmében drónját egyszerűen keveset használja. Ahhoz viszont, hogy fejlődjünk, muszáj gyakorolni és jó, ha olyanok útmutatásával tesszük mindezt, akik segítenek megelőzni egy szükségtelen ütközést. Mi is nagyon óvatosak voltunk az elején, mégis elég hamar fának repültünk, mert nem éreztük fontosnak, hogy egy drónpilóta vagy egy drónok kezelésében jártas ember segítsen. Megjártuk… Azóta viszont több év drónos tapasztalat után most már azt mondhatjuk, hogy alaposan ismerjük a DJI drónokat, a kezelésüket, a fontos repülési beállításokat és olyan trükköket, amiket leginkább tapasztalattal szerez meg az ember. Nem érdemes tehát önfejűnek lenned, merj bátran segítséget kérni olyanoktól, akik előtted járnak az adott témában. Ha drónozásról van szó, számíthatsz ránk!

drón bolt, drón vásárlás, dji drón, drón szerviz, APPSolute drón szerviz, drón vásárlás előtt, dji drón, dji drónok, mavic pro vásárlás előtt, dji phantom vásárlás előtt, drónok harca, drónvásárlás

Budapest látképe egy DJI drón „szemével”, alkonyatkor

8. A szervizes nézőpont

Egy drón vásárlás előtt fontos végiggondolni azt is, hogy túlnyomórészt milyen környezetben és milyen körülmények között fogjuk használni a quadcopter-t. Egy szerviz ismeri az egyes drónok típushibáit, a konstrukcióból adódó gyenge pontjait és ebből adódóan a használati célnak megfelelően tud terméket ajánlani. Nagy segítséget tud jelenteni tehát egy szervizes tapasztalattal is rendelkező eladó.

Például egy érdekes észrevételünkről már korábban is írtunk: egy hosszú kihajtható lábakkal rendelkező drónt – amilyen a Mavic Pro is – tapasztalataink alapján sokkal jobban megvisel egy „nem tervezett landolás”. Megfigyeltük azt is, hogy valamiért mindig a bal hátsó lába törik a Mavic Pro-nak.

9. A drón ára

Egy drón ára jellemzően nem két fillér. Ha minőségi terméket választanál, például egy DJI drón szettet – mi is erre buzdítunk – mindenképpen százezres nagyságrendben érdemes gondolkoznod. Elmondhatatlan a különbség egy kínai húszezer forintos játék és egy DJI gép között. Előbbi esetében talán érdemes a legolcsóbbat választanod, mert a minőségben nem lesz nagy különbség a tizenöt- és a húszezres darabok között. Utóbbinál viszont ne csak az árakat hasonlítsd össze a különböző drón boltok között, hanem mérlegeld a pénzedért kapott szolgáltatásokat is: a garanciális ügyintézést, a terméktámogatást, a garanciaidőn túli segítséget, a garanciális és garancián túli szervizelési lehetőségeket, az eladó szaktanácsadását, a drónhoz adott beüzemelési segítséget, az első szárnybontogatáshoz nyújtott segítő kezeket. Lényegében azokat a szempontokat amiről ez a cikk is szól. Természetesen nem azt mondjuk, hogy „egy profi drón ára már nem fontos, mert úgyis drága lesz…” Nem. Ugyanazon DJI modellek között is lehetnek öt-tízezer forintos különbségek – ha minket hívsz, biztos, hogy az elérhető legkedvezőbb feltételeket fogjuk kitalálni Neked. Fontos a drón ára is, de egy tudatos vásárlás során ne csak az árakat hasonlítgasd! Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy ad-e a cég Áfá-s számlát. Hiszen sokan munkaeszköznek vásárolják a DJI drónokat – légi fotózáshoz, légi videózáshoz.

Érdemes a használt drónok vásárlási lehetőségéről is szót ejtenünk. Nálunk csak hardveresen és szoftveresen is bevizsgált (és letesztelt) használt drónok kaphatók. Továbbá használt drónok beszámítására is van lehetőség üzletünkben.

 

dji drón bolt, dji drón vásárlás, drón vásárlás előtt

 

10. Személyes drón beüzemelési segítség

Sok-sok felesleges kérdéstől és hibázástól tud megkímélni egy beüzemelési segítség. Sokan azt hiszik, hogy a drón beállításához és beindításához szükséges tudnivalókat, gyakorlati fogásokat csak egy drónpilóta képzésen vagy egy használati leírás hosszú, „száraz” oldalain ismerhetik meg, ez azonban nem így van. Egy vásárlóbarát drón bolt fontos ismertetőjegye, hogy nem engedi el vásárlói kezét a fizetés után. Átéltük mi is az elején és láttuk sok más kezdő drónoson, hogy amint elhangzik a „Felszállás indul!” parancs, kevés ember van, akinek egy prémium DJI drónnal a kezében ne verne hevesebben a szíve, és ne izzadna erőteljesen a tenyere… Pontosan ismerjük ezt a felfokozott idegállapotot, ezért is érezzük fontosnak, hogy ha az Ügyfél kéri, személyesen is támogassuk, segítsük az első repülést.

Belátható viszont, hogy rutinos drónpilótáknak ez a gesztus már nem lényeges. Nekik ehelyett mi egyedi kedvezményeket, vagy választható bónusz kiegészítőket szoktunk felkínálni a drón vásárlás mellé.

phantom 4 vásárlás, drón vásárlás, drón bolt, drón vásárlás előtt, drón vétel, használt drón beszámítás, használt drón vásárlás, DJI Mavic Pro vásárlás, DJI drón vásárlás budapest, drón vásárlása előtt

Fent a fellegekben egy DJI Phantom lopakodóval

11. SOS, mit csináljak? – Elérhetőség, kérdezési lehetőség

Minden leendő drónpilótának megnyugvást adhat, hogy ma, amikor már mindenki elérhetetlen és elfoglalt, akkor is van kihez fordulni a „légből kapott” problémáikkal. Egy jobb drón bolt, ha nem is ad telefonon keresztül „egy órás ingyenes tanácsadást”, azért mindig elérhető és számítani lehet a későbbi elakadásokban nyújtott segítségére, tippjeire. Ebben is számíthatsz ránk.

Összefoglalás

Tagadhatatlan, hogy egyre divatosabb hobbinak (vagy éppen munkának) számít a drónozás, és így ennél a terméknél is megjelent egy tömegigényeket kielégítő gyártási mennyiség – sajnos a minőség rovására. A sok silány és csábítóan olcsó drón mellett azonban mi továbbra is arra buzdítunk mindenkit, aki hosszútávon szeretne a drónozással foglalkozni, hogy a komolyabb gépeket válassza. Sokan nem tudják, hogy a pár tízezer forintos „járművek” többsége, sok esetben – az amúgy jellemzően pár hét alatt bekövetkező koccanás után – nem is javítható. Mi is egyre kevesebb ilyen silány minőségű drón szervizelését vállaljuk el, mert egyértelműen látjuk, hogy ezen drónok javítása sokszor nem lehetséges és / vagy nem gazdaságos.

A drón vásárlás két legfontosabb kérdése a „Melyiket?” és a „Hol?”. Az elsőre már sokszor válaszoltunk  korábbi írásainkban – például ebben a cikkünkben. A DJI márkával sosem lőttünk mellé, mindig elégedettek voltunk a termékeivel. Ebben a mostani összefoglalásunkban viszont sokkal inkább arra fókuszáltunk, hogy hol érdemes drónt vásárolni. 11 szempontot vettünk végig, amiket érdemes figyelembe venni a drón vásárlása előtt.

Természetesen nem lett volna merszünk megírni ezt az útmutatót, ha a fent felsorolt vásárlási szempontok mindegyike nem lenne tapasztalható az APPSolute-ban. Ezért is javasoljuk jó szívvel, hogy ha DJI drón vásárlásán gondolkozol, mindenképpen térj be hozzánk! Olyanok fognak segíteni a döntésedben, akik ugyanúgy végigmentek már a kezdeti dilemmákon, találkoztak a drónozás kihívásaival, nehézségeivel, ütköztek, összetörtek és javítottak drónokat, egyszóval mindenben részük volt, amit egy vérbeli drónpilóta elkövethet.

Ha minket választanál, bátran érdeklődj egyedi akciók iránt is! Mindig a lehető legkedvezőbb árakat és elérhető plusz szolgáltatásokat szeretnénk nyújtani Neked!

Köszönjük, hogy elolvastad ezeket a szempontokat, reméljük, hogy segítettünk megvilágítani, hogy mikre kell odafigyelni egy drón vásárlása előtt.

Találkozunk a légtérben, felszállás indul!

 

drónos tapasztalat, drónpilóta, drón beüzemelési segítség, drón telepítési segítség, drón vásárlás előtt, drón bolt, dji drón bolt budapest, dji drón vásárlás budapest, dji mavic pro budapest, dji phantom vásárlás budapest

 

Ui.: A későbbiekben a különböző drón típusok előnyeit és hátrányait bemutató írásokkal is szeretnénk majd segíteni a drón vásárlás előtt állókat.

 

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

3 hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük