webshop menü
Mavic Pro – Kiszakadt gimbal-kamera #blog #drón #szervizkaland #szösszenet

Mavic 2 Pro gimbalcsere – egyszerűbb lesz?

A neten fellelhető videók tanúsága szerint a Mavic 2 Pro kameracseréje, gimbal-javítása egyszerűbb lesz, mint valaha. Ugyanis nem kell megbontani a drónt felülről, hanem elég lesz a drón elejéből kicsavarni pár csavart, lecsatlakoztatni egy szalagkábelt, és kibillenthető lesz a kameraegység a rugalmas felfüggesztésével együtt. Íme egy hasznos videó a gimbalcsere kapcsán:

A drón legsérülékenyebb pontja

Ez a gyártó részéről érthető és logikus lépés, hiszen ezeknek a gépeknek továbbra is a gimbal-kamera egysége a legsérülékenyebb pontja, és leggyakrabban azok javítására van szükség, tehát fontos, hogy minél gyorsabban elvégezhető legyen a csere.

Ugyanakkor a komplett kameracsere egészen biztos, hogy borsos árú javítás lesz, gyakorlatilag a gimbal-kamera ára teszi ki a drón árának jelentős részét. Emiatt továbbra is lesz létjogosultsága a sérült gimbal vagy a kamera külön történő javításának. A korábbiakhoz hasonló furmányos megoldásokkal fogunk találkozni, ha még jobban darabjaira szeretnénk majd bontani a sérült Mavic 2 Pro vagy Mavic 2 Zoom gimbalját, kameráját. Kíváncsian várjuk, milyen lesz szerelni az új Mavic 2 drónokat!

Mavic Pro – Kiszakadt gimbal-kamera, gimbalcsere

Ez a látvány sajnos nem ritka: Mavic Pro kiszakadt gimbal-kamerája…

Fontos a dokumentálás

Drónjavításainkról viszonylag gyakran írunk. Néha persze csak egy szösszenetet, ahogy az iménti gondolatokat is a leendő Mavic 2 Pro gimbalcsere kapcsán. De szeretjük dokumentálni javításainkat, észrevételeinket, tanácsainkat. Volt már sok törött DJI Mavic Pro drón nálunk, akadtak rugós tengely cserék. Készítettünk videót a törött vázú DJI Spark javításáról, és sokszor volt dolgunk Phantom 4-el is. Zuhanás és minden, ami ezzel jár: törött tartóláb, szakadt antennák, elgörbült kamera.

Szóval nem állunk meg, folytatjuk a dokumentálást, írást, és reméljük ezekkel másoknak is hasznára lehetünk.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

2 hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük