webshop menü
háttérfény probléma Mac, Mac javítás cikksorozat, MacBook képernyő hiba, foltos #mac #szervizkaland #szösszenet

Háttérfény probléma Mac-en

A hiba lehetséges okai

A háttérfény probléma mint Mac-es hiba is leginkább a MacBook Air-eket érinti és többnyire a beázásokra jellemző. Ebben az esetben a MacBook Air bal oldalát vagy a kijelző vezérlőjét érte a folyadék és azért veszett el a háttérfény, mert a háttérfény vezérlésért felelős chip meghibásodott.

Rosszabb esetben a vezérlő feszültségeiért felelős áramkörben keletkezett a kár.

A legrosszabb eset pedig az, amikor a kijelző-átvezetőkábel csatlakozója sérült meg. Ezt a jelenséget otthon úgy lehet megállapítani, hogy az alma logó felől bevilágítunk egy fényforrással. Ekkor látszik, hogy az LCD mutat-e bármilyen képet.

Ha az LCD teljesen sötét, nem mutat képet, de a fény átszűrődik, vagy át sem szűrődik, akkor jóval nagyobb a probléma és több áramkör is érintett lehet a hibában, esetleg a kijelző is ludas…

Kapcsolódó cikkeink

iMac beporosodott, foltos LCD kijelzőjének belső tisztítása

 

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

3 hozzászólás

  1. Blder on

    Egy Apple gép is lehet hibás és vagy mehet tönkre. Az alkatrész pedig csillagászati árú.
    Megéri ezt a terméket venni, vagy inkább csak presztízskérdés ?

    Válasz
    • Bognár Balázs on

      Kedves Blder!

      Természetesen tönkremehetnek az Apple gépek is, úgy ahogy más márkák modellei is. Vannak jobb és gyengébb modellek. Általános választ azért nehéz adni, mert szinte ahányféle gyártó, annyiféle speciális problémával és annyiféle alkatrész árazással találkozhatunk. Tény, hogy az Apple gépek a magasabb árkategóriába tartoznak, és ezt manapság talán a márka erősségével, a szoftver minőségével, a beépített illetve külső programok jó beágyazottságával, a külső eszközök kompatibilitásával lehet magyarázni. Érdemes egy kisebb kutatómunkát végezni, utánaolvasni, hogy olyan számítógépet vegyünk ami a mi céljainknak leginkább megfelel. Mi modellenként más és más típushibákkal találkoztunk, ezeket Mac szerviz részlegünk ebben a cikkben foglalta össze:

      https://appsolute.hu/2018/12/apple-tipushibak-mac-macbook/

      Reméljük tudtunk ezzel segíteni a döntésben, továbbá a boltos kollégáink is szívesen adnak személyre szabott tanácsot Mac vásárlás előtt.

      Üdv,
      Balázs

      Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük