webshop menü
Duzzadt akkumulátor, beázott iPad javítása #ipad #szervizkaland

Ha egy iPad a tengerben fürdik…

Az alábbi képeken látható iPad nem töltött sok időt a sós vízben, de épp annyit, hogy a belseje megteljen. És persze mikor máskor, amikor nem lehet elvinni hirtelen szervizbe, ahol szakszerűen szétbontják és megtisztítják, hátha még menthető. Helyette ment vissza a bőröndbe és itthon is benne maradt. Míg nem fél év után ráeszmélt a tulajdonos, hogy van még egy elintézetlen ügye és előkereste a magára hagyott beázott iPad-jét…

beázott iPad

Amikor az iPad lebontja saját magát

Addigra a beázott iPad természetesen már kiszáradt és a sós víz is megkezdte (sőt! be is fejezte!) káros tevékenységét a készülék belsejében. Az akku a kezdeti zárlat és a későbbi oxidáció hatására elkezdett felduzzadni és a sós víz által fellazított ragasztott érintőpanelt szépen lassan kiemelte a helyéről. Gyakorlatilag az iPad szétszedte, lebontotta saját magát!

Nem maradt épen egy hangyányi terület sem a nyomtatott áramköri lapokon, amit ne mart volna meg a sós víz. A fehérre szikkadt részeket megtisztítva az alkatrészek maguktól mállottak szét. Siralmas látnány volt, ennyire beázott készüléket ritkán látunk, ezért készítettünk pár fotót, elrettentésképp. Ugyanakkor van egy kis borzongató szépség is ezekben a képekben!

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük