webshop menü
Harman Kardon Onyx Studio 6 #hírek a boltból #termékteszt #blog #szösszenet

Harman Kardon Onyx Studio 6 – az első benyomások

A Harman cég ismert arról, hogy zseniális hangtechnikai termékeket tud gyártani a leányvállalatai által. Ezen a leányvállalatai közé tartozik például a JBL, a Harman Kardon és az AKG is. Minden vállalatnak megvannak az előnyei és a hátrányai, de erről majd máskor. Most a Harman Kardon idei Bluetooth-os hangszórója kerül reflektorfény alá, ez pedig nem más mint a Harman Kardon Onyx Studio 6. Rövid cikkemben most az általános tudnivalók mellett személyes benyomásaimat és az első két hét tapasztalatait osztanám meg.

Külcsín

A közel 3kg-os hangszóró ránézésre szinte semmit sem változott az előző modellhez képest és ugyanúgy a prémium minőség érződik rajta.

Otthoni vagy hordozható hangszórónak, minőségi és stílusos választás – Harman Kardon Onyx Studio 6

Otthoni vagy hordozható hangszórónak, minőségi és stílusos választás. Szürke, fekete vagy kék színben.

Talán annyit észre lehet venni, hogy az alumínium fogó és a szövet bevonat árnyalata sötétebb lett. Viszont, ha megfordítjuk a hangszórót, akkor látható egy lényeges különbség.

Az IPX7 tanúsítvány arról számol be, hogy a hangszóró ellenáll a véletlen vízbeesésnek is: elvileg 1 méteres mélységben akár 30 percen át megúszhatjuk meghibásodás nélkül! E célból egy gumilap fedi a csatlakozókat, ami rettentően masszív és tényleg könnyen megvédi külső hatásoktól a csatlakozó egységeket. A hangszóró szürke, fekete és kék színben kapható.

 

Belbecs

Ha levesszük a szövet réteget a hangszóróról, akkor láthatjuk, hogy a hangszórókészlet teljesen megegyezik az elődjével. Találhatunk egy 12cm-es mélyközép sugárzót, egy 25mm-es lágy dóm sugárzót és két ovális passzív radiátort. Ami még nagyon érdekes, hogy pár kisebb műanyag darabot eltávolítottak, talán emiatt könnyebb 40g-mal a hangszóró. Illetve az áramkörben látni némi fejlesztést és a hűtőbordát is módosították.

Kültéren is megállja a helyét

Kültéren is megállja a helyét

A hangszóró csatlakozói

A csatlakozók is követték az elődjeiket, hiszen szintén megtalálható az AUX (3,5mm Jack csatlakozó) a táp aljzat (Power) és az USB (Service).

Akkumulátor

Az akkumulátor kapacitása 3280mAh, amivel a gyártó 8 órányi működést ígér. Ez a gyakorlatban körülbelül 2 és 14 óra között van, és természetesen függ attól, hogy milyen hangerővel hallgatjuk a zenét.

Az Onyx Studio 6 gombjai, funkciói

A Bluetooth 4.2-es jelerőssége átlagosan eléri az 50 métert kültéren és 10 métert beltéren. 2 eszközt is hozzá tudunk kötni anélkül, hogy a másik eszköznek le kéne csatlakoznia. Ha rendelkezünk még egy Onyx Studio 5-tel vagy 6-tal akkor a Bluetooth gomb 5 másodpercig történő lenyomásával össze tudjuk kötni – megduplázva ezzel az élményt és a hangerőt. Viszont sajnos csak 2 hangszórót tudunk összekötni egyszerre 3-at már nem, és azt is csak monó felállásban.

A látszat csal! Ezek itt nem gombok, hanem vízálló burkolattal rendelkező csatlakozók!

A látszat csal! Ezek itt nem gombok, hanem vízálló burkolattal rendelkező csatlakozók!

A bekapcsoló gomb megnyomásával felvillan fehéren az alatta levő LED pontocska, amivel párhuzamosan egy bekapcsoló hang jelzi, hogy a hangszóró bekapcsolt. Ha a LED pontocska pirosan világit akkor töltőhöz van kötve viszont, ha pirosan villog akkor jelzi a hangszóró, hogy lefog merülni.

A bekapcsoló gombtól balra a mínusz gombbal csökkenteni, majd a bekapcsoló gombtól jobbra a plusz gombbal növelni tudjuk a hangerőt. A plusz gombtól jobbra található a play gomb, aminek egyszeri megnyomásával megállíthatjuk/elindíthatjuk a zenét, és kétszeri megnyomásával válthatunk a következő zenére.

Az Onyx Studio 6-tal szerzett benyomásaim

Úgy érzem idén is egy prémium hangszóróval lepett meg minket a Harman Kardon. Az Onyx Studio 6 méretéhez képest döbbenetesen telt és dinamikus hangzású. Bár sok különbség nem látható a tavalyi modellhez képest, mégis azt kell mondanom, hogy a kis csiszolások, háttérmunkák eredményként jobb hangzása van az idei modellnek. Kellemesebb és tisztább a magastartomány, részletesebbek és teltebbek a közép frekvenciák, a mélyhangzás (basszus) meg maradt „egetrengető”. Leginkább az otthoni használatban jönnek ki a hangszóró előnyei, de a kültéren is megállja a helyét, főleg úgy, hogy már vízálló is. A Harman Kardon Onyx Studio 6 jó választás lehet azoknak, akik egy igényesebb és dinamikusabb hangzású hordozható hangszórót keresnek – megfizethető áron.

Specifikáció

  • Méretek: (Magasság x Szélesség x Mélység): 284mm x 291mm x 128mm
  • Súly: 2940 g
  • Bluetooth version: 4.2
  • Támogatás: A2DP 1.3, AVRCP 1.6
  • Átalakítók: Mélysugárzó 1 x 120 mm, Magassugárzó 1 x 25 mm
  • Névleges teljesítmény: 1 x 50 W RMS Bi-amp (AC mode)
  • Frekvencia válasz: 50 Hz – 20 kHz (-6dB)
  • Jel / zaj arány: 80 dB A-súlyozott
  • Áramellátás: 19V/2A
  • Akkumulátor típus: 3.6 V/3250 mAh Lithium-ion
  • Akkumulátor töltési idő: 5 óra
  • Akkumulátor idő: akár 8 óra (a hangerőtől és a zenei tartalomtól is függ)
  • Bluetooth jeladó erőssége: 0 – 9 dBm
  • Bluetooth jeladó frekvenciatartománya: 2402 MHz – 2480 MHz
  • Bluetooth jeladó moduláció: GFSK, π/4 DQPSK, 8 DPSK

Hivatalos termékoldal.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük