#blog #mac

A kötelező karbantartás

A készülékeink karbantartása legalább olyan fontos, mint a mi tisztálkodásunk. A következő cikkben pár elrettentő példával szeretnénk bemutatni, hogy mi lesz a gépeddel, ha nem hozod el időben egy kötelező karbantartás elvégzésére.

A kötelező karbantartás

Karbantartás? Minek az?

A válasz egyszerű:

Mivel ezekkel a készülékekkel folyton kapcsolatban vagyunk, így bármi, ami az ujjunkról, környezetünkről a készülékre tapad, azt visszük magunkkal. Elmegyünk, kezet mosunk, de a baktériumok, az első érintésekkel visszakerülnek az ujjainkra.

Portalanítás, hőpaszta csere

Visszajáró ügyfeleinknek 2-3 évente javasoljuk, hogy hozzák hozzánk, alapos tisztításra a készülékeiket, mivel ennyi idő alatt, egy átlagos felhasználónál is össze tud szedni annyi koszt a készülék, amivel már érdemes foglalkozni. Nem mellesleg a processzoron található hővezető paszta is lassan kiszárad, ami azt eredményezi, hogy készülékünk egyre kevésbé tudja magát hűteni, ezért egyre többet és jobban fog fújni a ventilátora, ami hatására több energiát pocsékolunk el, így csökken az üzemidő is!

Természetesen a készülékünk tisztítását, otthon is el tudjuk végezni, de figyelembe kell venni az, hogy ezek az eszközök nem olyan szinten vannak lezárva, mint az okostelefonok. Itt nincsen mindenhol minimális tömítés sem, így, ha nem szakszerűen végezzük a tisztítást, nagyobb kárt okozhatunk vele, mintha nem tennénk! Sajnos sok ilyen eszközt is kellett javítanunk az elmúlt évek során. Egy rosszul végzett tisztítás, a rossz helyre fújt folyadék, könnyen bejut az elektronikához, ahol zárlatokat okoz, így több 10.000Ft-unk is bánhatja. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogyan is csináljunk, bátran keress meg minket és egy külső tisztítást, gyorsan elvégzünk nektek, akár úgy, hogy meg is várhatjátok azt üzletünkben!

Ne feledjétek, a teljes tisztítást, amit belsőleg is elvégzünk, sokkal időigényesebb, így azt nem tudjuk elvégezni azonnal, néha több órára is szükség van, hogy precízen végrehajtsuk azt.

A MacBook tüdeje, a ventilátor

A ventilátor olyan a gépnek, mint nekünk a tüdő. Egy kis elrettentő példa, hogy hová tud fajulni, ha nincsen rendszeresen tisztítva a készülékünk!

Amit láthatunk az egy olyan készülék, amit egy dohányzó felhasználó használ. Sajnos megfigyelhető, hogy a dohányzás által keletkezett melléktermékek miképpen tapadnak le a készülékben, leginkább a ventilátorok bordáira.

Természetesen a többi alkatrészt sem kíméli ez a fajta kombináció. A következő képen egy akkumulátor egyik cellája látható:

Ezen a két képen különböző helyen lévő csatlakozók láthatóak:

És végül egy előtte és „utána” kép. Itt még nem végeztünk a teljes tisztítással, csak magas nyomású levegővel mentünk át a készüléken és már ez is mennyit számított:

Ha tisztításra vagy a kötelező karbantartás elvégzésére lenne szükségetek, bátran keressetek fel minket!

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.


Olvasnál még?

Ha tetszett ez a cikk, akkor ezek is érdekelhetnek:


Címkék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.