Geiger-Müller sugárzásmérő bérlés

1 500 Ft-tól

Egyedi, kedvezményes ajánlat: katt ide!

  Ajánlatkérés

  Ha kedvezőbb áron szeretnéd megvásárolni ezt a terméket, kérjük, írd meg nekünk szempontjaidat, és megnézzük, mit tehetünk!

  Válaszd ki a bérlés kezdő napját, majd a záró napját. A bérlés előtti munkanapon, zárás előtt 2 órával elvihető az eszköz, és elég a bérlést követő munkanap délig visszahoznod. Az elvitel és a visszahozatal napjára nem számolunk bérleti díjat.

  Inkább telefonálnál? Szívesen lefoglaljuk Neked!
  +36 20 3 666 999

  Geiger-Müller számláló kölcsönzés

  Fontos: A kibérelhető Geiger-Müller sugárzásmérő berendezésünk nem hitelesített mérőműszer, ezért kizárólag nem professzionális, tájékoztató jellegű mérésekhez ajánljuk.

  A Geiger-Müller számláló műszerünk segítségével megmérhetjük a környezetünkből érkező háttérsugárzás nagyságát, tesztelhetjük bizonyos tárgyak, anyagok sugárzását.

  Otthonunkban több tárgy is sugározhat az átlagosnál nagyobb mértékben, ami hosszú távon hatással lehet egészségünkre. Ezért érdemes lehet élőhelyünkön pár mérést készíteni, és megkeresni az átlagosnál nagyobb sugárzást nyújtó tárgyainkat, felülvizsgálni környezetünket. Érdekesség például, hogy a gránitból készült tárgyaink (pl. konyhapult) a természetes háttérsugárzás többszörösét is ki tudják bocsátani magukból. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy egészségtelen mértékű radioaktív sugárzás ér bennünket.

  Bizonyos, urán tartalmú üvegek, vagy például néhány, tórium tartalmú üvegből készült fényképező objektív is sugározhatnak.

  A fentiek ritkább esetek, de például rengeteg, 50-es, 60-as években épült ház födémjét kohósalakkal töltötték fel szigetelés végett, ami a salakban előforduló sokféle érctől bőven tud sugározni. Ez a sugárzás 10-20-30 éven keresztül, ameddig az adott lakást vagy házat használjuk, nem feltétlenül egészséges. Ezért ingatlan vásárlása előtt érdemes pár összehasonlító mérést készíteni a következőképpen:

  Mérjük meg kint a szabadban, akár több helyen is a természetes háttérsugárzást, jegyezzük fel a kapott értéket. Végezzünk pár mérést a lakásunkban vagy a kiszemelt ingatlanban, és hasonlítsuk össze a szabadban tapasztalt természetes háttérsugárzás értékével. Ha jelentősen több a bent kapott érték, mint a kint mért érték, akkor az azt jelenti, hogy valami miatt megnövekedett az ingatlanban a háttérsugárzás mértéke. Jelentős különbségről akkor beszélhetünk, ha másfél-kétszeres értéket kapunk bent a kintihez viszonyítva. Ilyenkor érdemes kicsit jobban felfedezni az ingatlant, és jópár mérést végezni, hogy megtudjuk, mitől emelkedett meg a sugárzás. Ha aránytalanul magas sugárzási értékeket kapunk, érdemes megfontolni más ingatlan vásárlását.

  Az átlagos detektálás kb. 8 percig tart.

  Hangsúlyozzuk, hogy a műszerünk nem hitelesített mérőműszer, ugyanakkor a mérései konzisztens eredményeket adnak (egymás után, ugyanazon a helyen történő mérések eredménye ugyanannyi), így arra tökéletesen alkalmas a műszer, hogy két helyszín háttérsugárzását összehasonlítsuk.

  A kölcsönzés feltételei:

  • Betöltött 18. életév
  • Érvényes személyi igazolvány
  • Letéti díj, mely az eszköz sértetlen visszahozatala esetén visszajár

  Letéti díj: 20.000 Ft

  Amennyiben a kikölcsönzött eszköz meghibásodik, megrongálódik, a pótlás, javítás teljes költsége a bérlőt terheli. A költségek kiszámításához figyelembe vesszük a mindenkori szervizdíjakat és kiskereskedelmi fogyasztói árakat. A bérlés összege és a letéti díj esetén csak készpénzes fizetést áll módunkban elfogadni.

  Késedelmes visszajuttatás esetén a termék napi bérleti díját számoljuk fel.

  A kölcsönzés menete

  Ha a Geiger-Müller számláló készülékünket szeretnéd kölcsönözni, azt megteheted ezen az oldalon a bérlési időszak megadásával, majd az időpontfoglalás véglegesítésével, de akár emailen keresztül is foglalhatsz időpontot a berles@appsolute.hu-ra címezve.

  Telefonon a +36 20 3 666 999-es számunkon vagy budapesti üzletünkben személyesen is szívesen adunk tájékoztatást bármilyen kérdésben, legyen szó egy kiegészítő beszerzéséről, vagy akár több eszköz bérleti konstrukciójáról.

  Értékelések

  Olvasd el mások értékeléseit, vagy oszd meg saját tapasztalataidat erről a termékről!

  Még nincsenek értékelések.


  Mondd el a véleményed

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Telefonos rendelés: +36 20 3 666 999