Hőkamera bérlés – FLIR TG267

Egyedi, kedvezményes ajánlat: katt ide!

  Ajánlatkérés

  Ha kedvezőbb áron szeretnéd megvásárolni ezt a terméket, kérjük, írd meg nekünk szempontjaidat, és megnézzük, mit tehetünk!

  Válaszd ki a bérlés kezdő napját, majd a záró napját. A bérlés előtti munkanapon, zárás előtt 2 órával elvihető az eszköz, és elég a bérlést követő munkanap délig visszahoznod. Az elvitel és a visszahozatal napjára nem számolunk bérleti díjat.

  Inkább telefonálnál? Szívesen lefoglaljuk Neked!
  +36 20 3 666 999

  A kölcsönzéshez feltételei:

  • Betöltött 18. életév
  • Érvényes személyi igazolvány
  • Letéti díj, mely az eszköz sértetlen visszahozatala esetén visszajár

  Letéti díj: 130.000 Ft

  Amennyiben a kikölcsönzött eszköz meghibásodik, megrongálódik, a pótlás, javítás teljes költsége a bérlőt terheli. A költségek kiszámításához figyelembe vesszük a mindenkori szervizdíjakat és kiskereskedelmi fogyasztói árakat. A bérlés összege és a letéti díj esetén csak készpénzes fizetést áll módunkban elfogadni.

  Késedelmes visszajuttatás esetén a termék napi bérleti díját számoljuk fel.

  A kölcsönzés menete

  Ha a hőkamera készülékünket szeretnéd kölcsönözni, azt megteheted ezen az oldalon a bérlési időszak megadásával, majd a “rendelés” véglegesítésével, de akár emailen keresztül is a berles@appsolute.hu-ra címezve is foglalhatsz időpontot. Telefonon a +36 20 3 666 999-es számunkon vagy budapesti üzletünkbenszemélyesen is szívesen adunk tájékoztatást bármilyen kérdésben, legyen szó egy kiegészítő beszerzéséről, vagy akár több eszköz bérleti konstrukciójáról.

  A géphez kiadáskor használati útmutatót mellékelünk.

  FLIR TG267 hőkamera

  A FLIR TG267 egypontos infravörös hőkamera lehetővé teszi, hogy láthassa azokat a meleg és hideg pontokat bármely területen, amelyek problémákat okozhatnak.
  Gyorsan és pontosan vizsgálja meg az adott területet, legyen szó akár elektromos csatlakozásról, vagy éppen egy épületnek a felületéről. A készített méréseket az eszköz bármikor képes menteni, amit a telefonunkra való csatlakozáskor tovább is küldhetünk.

  Szervízünkben dolgozó kollégáink vetették fel elsőként az ötletet, hogy szükség lenne egy olyan eszközre is, amivel hamarabb fel lehet tárni az alaplapi hibákat. Ezzel párhuzamosan egy házépítésnél is szembe jött velünk egy hőhidak feltárására alkalmas készülék. Ezek után már nem volt kérdéses, hogy mi lesz a következő nagy beruházásunk.

  Sok keresgélés és számos márka megtekintése után akadtunk rá a FLIR TG267 hőkamerára.

  FLIR TG267 hőkamera kép

  Kinek segíthet ez a munkájában?

  A gyártó első sorban a villanyszerelőknek, építkezéseken dolgozóknak, fűtés/légkondicionáló/hűtés szerelőknek és építési műszaki ellenőröknek ajánlják. Nézzük is meg mik az első tapasztalataink a hőkamerával kapcsolatban.

  Külcsín:

  A hőkamera egy masszív, ellenben nagyon kényelmes matt műanyag borítást kapott. A maga 21cm-es hosszával, tökéletesen kézre áll és mivel csak 390 grammot nyom a készülék ezért nem is fárasztó tartani.

  A külső borítás IP54-es szabványt kapott, ami azt jelenti, hogy a por nagymértékű behatolása elleni védettséget nyújt és védett minden irányból fröccsenő víz és olaj ellen. Ha magasabb helyen dolgozunk vele, akkor érdemes észben tartani, hogy csak 2m-ig ütésálló. A készülék teteje nyitható, ott találjuk az USB-C csatlakozó helyét, ahol tölteni tudjuk.

  FLIR hőkamera

  Az USB-C csatlakozó mellett található a hőelem csatlakozási területe. Fontos tudatában lenni annak, hogy csak akkor képes a készülék ezeket a védelmi pontokat megadni, ha zárt helyzetben van használatkor a kamera teteje.

  A készülék fejénél található a kijelző, ami 320 x 240 vagyis egy 2,4” colos TFT színes LCD-kijelző. A kijelzőnek szép képe van, de azért nem fogunk elájulni tőle, bár nem is ez a célja.

  Kamerák és érzékelők:

  A készülék hátsó oldalán találhatóak a kamerák, illetve a hőkamera érzékelői. Pontosabban

  • Lepton® infravörös kamera
  • Ponthőmérő érzékelője
  • 2 millió képpontú, látható tartományú kamera
  • Lézermutató kör alakú célzóval
  • Üzemi világítás (LED)

  Az üzemi világitást a menüben tudjuk felkapcsolni, sajnos arra nem kaptunk külön gombot.

  A dobozban kapunk egy K típusú hőelemet, ami arra szolgál, hogy ha van egy csatorna vagy szellőző járat, ami le van fedve, esetleg jobban el van dugva akkor a K típusú hőelemet betudjuk oda csúsztatni és pontos információt tudunk kapni az ottani hőmérsékletről.

  A kamerák eltérő módszert használnak kép készítésnél. Egy úgynevezett FLIR MSX® (Multi-Spektrális dinamikus képalkotást.) Ez egy továbbfejlesztés, ami javítja a kép tisztaságát azáltal, hogy a kép vizuális részleteit domborítja a teljes hőképen, így hozzáadott kontextust biztosít a lehetséges hibák pontos megcélzásához és a javítások hibaelhárításához. Ez azért fontos mert sokkal tisztábbak a képek és igy az adatok jobban láthatóak mint az eddigi hőkameráknál. A kamerák -15 Celsius foktól +380 C Celsius fokig méri a hőmérsékletet.

  Akkumulátor:

  Lítium-ion akkumulátorral rendelkezik.

  Az akkumulátor működési ideje kb 5 óra, illetve bekapcsolt lézer mellett 4,5 óra, persze ez függ attól milyen fényerőre van beállítva a kijelző fényereje a fenti adatokat közepes kijelző fényerő mellett kaptuk.

  Ahhoz, hogy teljesen feltöltsük a készüléket kell kb 4,5 óra.

  A kamera még rendelkezik az úgynevezett APO (AUTO POWER OFF) funkcióval is, ami kikapcsolja a kamerát akkor, ha egy bizonyos ideig nem használják a készüléket, ezzel is segítve az akkumulátor élettartalmát.

  Tárhely:

  A hőkamerában van egy 4GB-os SD kártya, amin 50.000 ezer kép fér el. A képeket JPEG formátumban menti le a készülék, ez azért fontos mert a ponthőmérsékleti adatokat is tudja ezáltal tárolni.

  Gombok funkciói:

  A bekapcsoló gomb, hosszas megnyomásával kapcsolja be- és ki a kamerát. Rövid nyomással a menürendszert tudjuk megnyitni.

  A bekapcsoló gombtól jobbra található a Vissza gomb.

  Azzal tud visszalépni a menürendszer előző képernyőjére.

  A bekapcsoló gomb felett és alatt látható gombokkal a menüben tudunk fel és lefelé lépkedni.

  A bekapcsoló gombtól balra van az utolsó gomb, ami a lézer, annak a folyamatos lenyomásával tudjuk aktiváni a lézert.

  A kamera hátulján található még egy ravasz, aminek a meghúzásával tudunk a kamerával képet készíteni.

  Szoftver és funkciók:

  A hőkamera szoftvere nagyon gyorsan kiismerhető, és egyáltalán nem bonyolult. Felhasználó barát és minden funkció, illetve adat érthetően le van írva. A menürendszerből tudunk mindent átállítani, amit a bekapcsoló gomb egyszeri rövid megnyomásával tudunk előhozni. Megnyomás után a kijelző legtetején látható sávról tudjuk leolvasni az aznapi dátumot, az időt, a készülék töltöttségi százalékát és hogy bevan-e kapcsolva a Bluetooth. Alul láthatunk 4 felugró opciót.

  A ,,Képtár”, ahol megtudjuk nézni az általunk készített fotókat, illetve itt tudjuk Bluetooth-on keresztül a kiválasztott képet továbbitani más készülékre. A ,,Képkorrekciók” ahol kitudjuk választani, hogy hogyan jelenjek meg számunkra a kijelzőn a hőmérsékletek ábrázolása, illetve itt tudunk digitális kamerára is átváltani. A ,,Világos” ahol a LED világítást tudjuk be- és kikapcsolni. És a ,,Beállítások” ahol be- és kitudunk kapcsolni funkciókat, illetve személyre tudjuk szabni a készüléket.

  Bluetooth:

  Ahhoz, hogy használni tudjuk ezt a funkciót, lekell tölteni a FLIR Tools alkalmazást az Apple Store-ból vagy Android esetén a Google Play áruházból. Az alkalmazás segítségével tudunk kepéket átküldeni valamelyik okos készülékünkre. Véleményem szerint ez a funkció csak akkor tud hasznos lenni mikor csak egy-egy képet szeretnénk átküldeni az okos készülékünkre, hiszen az átvitel meglehetősen sok időt vesz igénybe, és a folyamat közben nem tudjuk használni a kamerát.

  Nézzünk meg pár általunk lőtt közönséges képet. Meg kell itt jegyezni, hogy a hőtartományok színe a vizsgált környezettől is függ. Így megeshet, hogy egyik képen a 35 fok és egy másik képen a 100 fok is ugyanolyan árnyalatú lesz.

  Kerámia főzőlap

  Radiátor

  3D nyomtató

  Egy kéz (bal)

   

  További információ

  Értékelések

  Olvasd el mások értékeléseit, vagy oszd meg saját tapasztalataidat erről a termékről!

  Még nincsenek értékelések.


  Mondd el a véleményed

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Telefonos rendelés: +36 20 3 666 999