Gyorsan lemerül? Felpuffadt?

A javítás előtt érdemes átfutnod az iPhone 6 akkucsere részleteit. Hogy beazonosíthasd a problémát, összeszedtük a leggyakoribb kapcsolódó hibaokokat. Néhány esetben nem is biztos, hogy szükséges az akksicsere!

iPhone 6 akkucsere

Átfutási idő

1-2 óra*

Garancia

6 hónap

Azonnali segítség

Hívj minket! Küldj üzenetet! Látogass meg minket személyesen!

Az iPhone 6 akkucsere leggyakoribb oka, hogy a telep kapacitása pár év elteltével lecsökken. Kb. 7-800 töltési ciklust követően érezhetően gyengébb az akkumulátor teljesítménye, melyre a megoldás egyértelműen az alkatrész cseréje. iPhone 6-hoz is mindig van raktáron új, gyári akkumulátorunk, így az elhasználódott vagy tönkrement egységet rövid határidővel tudjuk cserélni. A telefon szétszedése előtt először egy tesztelést végzünk, mellyel kizárjuk a szoftveres hibákat.

Nincs időd elhozni?

Háztól-házig szolgáltatásunk segítségével ki sem kell mozdulnod otthonról: elmegyünk hibás készülékedért, majd javítást követően vissza is szállítjuk Hozzád.

Futárszolgálatunk

Az akkucsere lehet a megoldás…

Ha az iPhone 6 üzemideje sokkal rövidebb mint korábban.

Jogosan zavarhat, ha az akkumulátoridőd már elmaradozik a gyári értékektől. Néhány év elteltével ez egyébként természetes, mert egy iPhone 6 akku teljesítménye is gyengül 600-800 ciklus után. Ez szokott a leggyakoribb hibaok lenni, ami miatt az iPhone 6 akkucsere szükségessé válik.

Ha puffad az iPhone 6!

Ilyenkor minél gyorsabban cselekedj! A puffadó akkumulátor helyet követel magának és előfordulhat, hogy ezt a kijelző sínyli meg. Eleinte csak elválik az iPhone 6 vázától, de ha sokat vársz, el is repedhet a telefon kijelzője. Sőt, az akkumulátor hibája – még előrehaladottabb állapotban – robbanáshoz is vezethet! Ha a kijelződ háttérfényében foltokat látsz, vagy a kijelző elmozdult a készülék vázától, az nagy eséllyel az iPhone 6 akkumulátor puffadására utal, ilyenkor ne késlekedj!

Ha lassabban reagál az iPhone 6.

Ez előfordulat szoftveres okok miatt is! Nem biztos, hogy feltétlenül cserélni kell az akkut, de természetesen okozhatja a lassulást egy meghibásodott akksi is. Hozd el készülékedet, kivizsgáljuk!

Ha töltötted a készüléked, de mintha mi sem történt volna…

Ilyenkor több dolgot is meg kell vizsgálni. Például a töltődet. Aztán a kábeled. Végül, az iPhone 6 töltő nyílásának eltömődése is okozhatja a töltési problémát. Ha mindezeket megvizsgáltad, és teljesen biztos vagy abban, hogy minden rendben, akkor vagy az akkucsere oldja meg a problémát vagy – rosszabb esetben – az alaplap töltésért felelős IC-je romlott el.

Ha magasabb töltöttségről is váratlanul lemerülsz .

Ez általában nincs rendben, kivéve ha tél van. Ha viszont a többi évszakban is ezt tapasztalod, akkor időszerűvé vált az iPhone 6 akkumulátor cseréje. (Télen az alumínium ház lényegében egy hűtőborda és ez nem túl előnyös az akkumulátorra nézve, rontja annak teljesítményét.)

Nézz be műhelyünk titkaiba!

Mindig előkerül a fényképezőgépünk, ha egy számunkra új készüléket javítunk. A készült fotókat meg is osztjuk, tudjuk, hogy hozzánk hasonlóan még sokakat érdekel az iPhone-ok belső lelkivilága. Bármi érdekeset tapasztalunk, azt is feljegyezzük!

További iPhone-os cikkeket olvashatsz blogunkban

iPhone 6 akkucsere, lépésről lépésre

Tesztelés

Mint minden javításunkat, az iPhone 6 akkumulátor cseréjét is egy alapos hardveres teszteléssel kezdjük. Ehhez nagy segítséget nyújt tesztlistánk, amit pontról-pontra végigveszünk. Miután az akkumulátor szoftveres kimérése is megtörtént, az olyan esetekben amikor hibaleírásban az “extrém gyors, pár óra alatt lemerül, random kikapcsolgat” problémákat látjuk, akkor egy hardveres teszt következik. Ezzel a készülék áramfelvételét vizsgáljuk, egy labortáp segítségével, nyugalmi helyzetben.

Ha elöregedett az iPhone 6 akkuja

Ha a mérések kiértékelése után egyértelműen az állapítható meg, hogy az akkumulátor öregedett el, úgy a javítást a két alsó csavar eltávolítás után a kijelző kiemelésével kezdjük. Ez a művelet, az összes közül az iPhone 6 modellnél a legegyszerűbb, hiszen sem a kijelző-ragasztó gumitömítés, sem a Touch ID átvezető kábelezése nem áll az utunkba. Előbbivel nem szerelte fel az Apple a készüléket, utóbbit pedig már a kijelző hátlapi shield-jébe integrálta a cég. A kijelző felbillentése után, az akkumulátor és dokk modult leszorító shield csavaros kötéseit oldjuk fel, majd a legfontosabb lépéssel az akkumulátor csatlakozójának alaplapról történő leválasztásával folytatjuk. A következő lépés a kijelző és felső szenzorok alaplapi csatlakozóit biztosító fémlap 5 kereszthornyú csavarjának eltávolítása majd a shield kivétele után a kijelzőmodul lecsatlakoztatása. Egyébként az akkumulátor cseréjéhez nem lenne feltétlenül szükséges a kijelzőmodul kiépítése, de mi azért ragaszkodunk hozzá, mert így az esetleges karosszéria deformitásokhoz is hozzá tudunk férni, és helyre tudjuk húzni azokat, illetve a készülék alumínium vázát alaposan át tudjuk tisztítani. Az új akkumulátort minden esetben először teszt jelleggel helyezzük a vázba, majd szoftveres kiméréssel folytatjuk a munkafolyamatot.

iphone 6 akkucsere

Ha a hiba alaplapi eredetű

Ha gyári értékeknek megfelelő az új akkumulátor, akkor a gyári akkumulátor ragasztó installálása után, végleges helyére kerülhet a telep, aminek az alaplapra történő csatlakoztatása előtt a kijelzőmodul kerül beépítésre. Ha a kijelzőmodul megfelelően, fekszik a vázban, akkor utolsó lépésként az akkumulátor is csatlakoztatásra kerül, majd a védőshield lefogatása után, össze is csukjuk a készüléket. A két alsó pentalobe csavar rögzítésével be is fejezzük a telepcserét.

* A feltüntetett átfutási idő tájékoztató jellegű, az esetek többségében ennyi időre van szükség a javítás elvégzéséhez. Az átfutási időt befolyásolhatja szervizünk aktuális leterheltsége, a javítandó készülék állapota, további hibái, és más külső körülmények lassíthatják vagy gyorsíthatják munkafolyamatainkat.

További szolgáltatásaink

Az iPhone-on futó iOS szoftver rengeteg kényelmi funkcióval próbálja megkönnyíteni életünket, azonban ez a funkcióbőség az akkuidőnk rovására is mehet.

3D üvegfóliánk vagy karcálló műanyag védőfóliáink megvédik az iPhone sérülékeny kijelzőjét. A megvásárolt védőfóliát pormentesen felhelyezzük készülékedre.

Az általunk forgalmazott iPhone kiegészítőket mi is használjuk, így közvetlen tapasztalatainkra alapozva tudunk segíteni kiválasztani a Számodra legmegfelelőbb terméket.

Vállalatok és szervezetek iPhone-flottájának szerződéses karbantartását és szervizét is vállaljuk egyedi díjszabás alapján, rugalmas ügymenettel, akár futárszolgálattal.

Az iPhone-ok gördülékeny garanciaügyintézését is vállaljuk, így nem kell bajlódnod a hivatalos Apple szervizek sokszor nehézkes ügymenetével.

Ha szeretnéd jobban megismerni iPhone készüléked "lelkét", gyűjtsd össze kérdéseidet, hogy egy finom kávé mellett átbeszéljük Veled a kérdéses témaköröket.

Fontos információ

Annyira megnövekedett a telefonforgalmunk az utóbbi időben, hogy azt vettük észre, hogy a munkánk rovására kezd menni a sok telefonhívás kezelése. Ezért azt a döntést hoztuk, hogy – a sürgős esetektől eltekintve – elsősorban az email-es és személyes kommunikációt részesítjük előnyben.

Kérünk, hogy telefonhívás helyett írj üzenetet, vagy személyesen keress fel minket.

Ha sürgős ügyben keresnél minket, kattints ide.


iPad szervizünk telefonszáma

+36 20 536 9716


Szaküzletünk telefonszáma

+36 20 3 666 999

Elérhetőségeink

Minden téren arra törekszünk, hogy könnyen elérj bennünket, és gyorsan választ adhassunk kérdéseidre.

Összes elérhetőségünk

Szervizfutár

Háztól-házig szolgáltatásunk segítségével ki sem kell mozdulnod otthonról: elmegyünk hibás készülékedért, majd javítást követően vissza is szállítjuk Hozzád.

Oda-vissza mindössze 2 990 Ft-tól.

Részletek

Címünk: 1126 Budapest, Tartsay Vilmos utca 26.

Nyitvatartásunk

Sürgős esetekre

Telefonszámainkat sürgős esetekre tartjuk fent, elsősorban az email-es vagy személyes kapcsolattartást részesítjük előnyben.

Küldj üzenetet!

    Kérjük, töltsd ki az alábbi mezőket, ha üzenetet küldenél nekünk! Beérkező üzeneteinkre igyekszünk a lehető leghamarabb válaszolni.


    E-mail címünk

    iPhone szervizrészlegünk e-mail címe: szerviz@appsolute.hu