Blog

Macbook szerviz – gyakori kérdések, iMac, MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, 2021 #adatmentés #alaplapjavítás #blog #hírek a boltból #mac #szervizkaland #szoftver #vélemény

Gyakori kérdések: iMac, MacBook Pro, MacBook Air – a MacBook szerviz válaszol

Sok-sok visszatérő kérdés érkezik MacBook szerviz részlegünkbe is, ezért úgy gondoltuk, hogy illene ezeket is csokorba gyűjteni – éppen úgy, ahogy korábban a gyakori iPhone-os kérdésekkel is tettük.

Jópár fontos kérdést már megválaszoltunk egy-egy régebbi bejegyzésünkben, ezek egy része választ ad a leggyakorabban feltett “Melyik MacBook éri meg 2021-ben?”, “Melyik MacBook ideális az én munkakörömhöz?”, illetve a “Miért nem indul a gépem?” kérdésekre is. Ezeken túlmenően viszont számos egyéb szervizes kérdés felmerül – szoftveres és hardveres témájúak egyaránt. Ezekben igyekszünk most segíteni. Fontos: nem kell minden esetben a csavarhúzóhoz nyúlni. Sokmindent te magad is orvosolhatsz otthon, egy kis utánajárással. Cikkünket három fő kérdéskörre bontottuk:

  • Használt és új MacBook vásárlásával kapcsolatos kérdések
  • Hardveres és javításokkal kapcsolatos kérdések
  • Szoftveres kérdések – frissítések, verziók, programok működése, letöltések

Tartalomjegyzék

I. Használt és új MacBook vásárlással kapcsolatos kérdések

Körülbelül hány évet bír majd a MacBook-om?

Ahhoz, hogy pontos választ adhassunk, fontos tudni, hogy elég nagy különbségek vannak az egyes modellek között (lásd: “Milyen MacBook-ot vegyek?” cikkünk) Ha mégis mondanunk kellene egy időtávot, akkor átlagosan 5-6 évvel számolhatunk, de ebbe beleszámítjuk azokat a jellemzően típushibás modelleket is, melyeknek olykor csak 2-3 év az élettartama. A jobb modellekkel azért a 8-10 éves időtartam sem ritkaság, de a tényekhez hozzátartozik, hogy sokkal hosszabb távú tapasztalataink nem is lehetnek, mivel 2006 körültől datálhatók az első MacBook modellek. A szűk keresztmetszetet sokkal inkább a szoftveres kompatibilitás jelenti – lásd a következő kérdést.

Olvasd el a többi válaszunkat is!

Harman Kardon Onyx Studio 6 #blog #hírek a boltból #szösszenet #termékteszt

Harman Kardon Onyx Studio 6 – az első benyomások

A Harman cég ismert arról, hogy zseniális hangtechnikai termékeket tud gyártani a leányvállalatai által. Ezen a leányvállalatai közé tartozik például a JBL, a Harman Kardon és az AKG is. Minden vállalatnak megvannak az előnyei és a hátrányai, de erről majd máskor. Most a Harman Kardon idei Bluetooth-os hangszórója kerül reflektorfény alá, ez pedig nem más mint a Harman Kardon Onyx Studio 6. Rövid cikkemben most az általános tudnivalók mellett személyes benyomásaimat és az első két hét tapasztalatait osztanám meg.

Az Apple korlátozásai az új iPhone-ok független szervizek általi javíthatóságát illetően #szervizkaland #vélemény

A frontvonalból jelentjük: így áll az Apple független szervizek elleni harca

Már 3 éve érzékelhető a jelenség, hogy az Apple korlátozni szeretné a készülékek javíthatóságát a független szervizek számára. Az óriáscég “hadjárata” 2017-ben, az iPhone 8 és X szériák megjelenésével kezdődött és azóta is tart. Folyamatosan egyre komolyabb védelmi kódokat, elemeket rejtenek a készülékekbe, hogy telefonjainkat kizárólag hivatalos szervizekben lehessen megjavítani. De eddig (kopp, kopp) álljuk a sarat, […]

Big Sur. Not sure. Az új Apple MacOS 11 operációs rendszer #adatmentés #mac #szervizkaland #vélemény

Big Sur? Not sure – az új MacOS 11 operációs rendszer

Ahogy már megszokhattuk, az Apple évről-évre futószalagon szolgáltatja nekünk az újabb és újabb termékeket. Ez lett a trend világszerte, hogy évente új telefont, MacBook-ot, OS-t “kell” bejelenteni. Mert bizony a vásárlóréteg jórésze ezeket rendszerint meg is vásárolja. Azt nagy hozzáértés nélkül is beláthatja bárki, hogy a nagyobb fejlesztésekhez, forradalmi ötletekhez kicsit több idő kell, viszont […]

Segway + OneWheel + FPV #drón #szösszenet

Egykerekű őrület!

A felvételt az új építésű CineWhoop-unkkal vettük fel, melynek összeállításáról itt olvashatsz. Ha tetszett a videó, keresd fel YouTube csatornánkat, és iratkozz fel!