Mac szerviz

Mac szervizrészlegünk 2010 óta működik és évről évre egyre több Mac számítógépen segítünk.
Javításainkhoz eredeti alkatrészeket használunk, és igényesen elvégzett munkánkra hosszú távú garanciát vállalunk,
mert célunk, hogy elégedett Ügyfelünkként jó hírünket vigyed.

Elérhetőségeink és hibabejelentés

Bármilyen hardveres vagy szoftveres hibáról is legyen szó, munkatársaink felkészülten és rugalmasan állnak rendelkezésedre. Amennyiben Mac számítógéped bővítése vagy fejlesztése érdekelne, szívesen eligazítunk a lehetőségek dzsungelében!

Repedt, törött kijelzős MacBook Air

Hardveres "Machibásodások"

A Mac gépek legtöbb hardveres meghibásodását gyorsan és megbízhatóan javítjuk, eredeti alkatrészekkel, legalább 6 hónap garanciával.

Repedt, törött kijelző

Törés, repedés

Sejthető, hogy Mac számítógépünk kijelzőjének törése vagy burkolatának elhajlása, repedése leginkább külső behatásra következik be.

Hallottunk már sok szép történetet huzat által feldöntött iMac-ről, autótetőn felejtett MacBook Pro-ról, ami az első kanyarig nagyon jól ellenállt a menetszélnek. Járt már nálunk billentyűzeten felejtett tollra rácsukott kijelzőjű MacBook is és gyakran látunk olyan gépet, aminek valamelyik sarka ütődött meg annyira, hogy nem lehetett összecsukni.

A lényeg, hogy ha netán ilyen baleset érné gépedet, szinte minden esetben van értelmes megoldás!

Betört, elrepedt, segítséget kérek

Beázás, vízbe ejtés

Beázás, vízbe ejtés

A Mac-eknek is a nedvesség az egyik legnagyobb ellensége.

A gépbe jutó folyadékok első körben zárlatot okoznak, így téve tönkre sok elektronikai alkatrészt, majd a benne maradt folyadék (víz, kóla, tea) elkezdi oxidálni az alaplapi vezetékpályákat, csatlakozókat, alkatrészek felületét. Eleinte úgy tűnhet, hogy "megúsztuk", egy kis idő elteltével azonban olyan kár keletkezik a gépben, amit már nem lehet javítani.

Ezért fontos beázáskor azonnal felkeresni a szervizt, ahol szét tudják szedni a gépet és letisztíthatják az ázás nyomait.

Gyors segítség beázás esetére

Zajos ventilátor

Túlmelegedés

Ha a gépünket poros helyen használjuk vagy ha jópár évig nem tisztíttatjuk ki, a gépben nagyobb mennyiségű por halmozódhat fel. A por hőszigetelő hatású, ezért a felmelegedő alkatrészek hűtését egyre nehezebb így megoldani.

Először csak azt vesszük észre, hogy a ventilátor hangosabban üzemel, majd észrevehetjük az emiatt lecsökkenő akkumulátor-üzemidőt. Legrosszabb esetben a gépünk ki is kapcsolhat, hogy megóvja az alkatrészeket a túlhevüléstől.

Rendszeres karbantartással a túlmelegedés megelőzhető, és gépünk érezhetően fürgébb és hűvösebb lesz.

Forrósodik a gépem

Zajos ventilátor

Zajos ventilátor

A ventilátorok hűtőlevegő-áramoltatást végeznek gépeinkben.

Sajnos a levegővel együtt por is bekerül a hűtőrendszerbe, ami idővel vastagon lerakódik a gépünkben és a ventilátor lapátjain is. Ez kiegyensúlyozatlanságot tud okozni, ami a ventilátor csapágyának tökreteszi és emiatt kattogó, zörgő hangja lesz gépünknek. Rosszabb esetben meg is állhat a ventilátor.

Rendszeres tisztítással a ventilátorhiba megelőzhető, a pormentes gépünk kevésbé fog melegedni és emiatt a ventilátor is halkabban fog üzemelni. Ez pedig az akkumulátort is kíméli. Minden összefügg :)

Furcsa hangokat hallok

Gyenge akkumulátor

Gyenge akkumulátor

A hordozható gépek akkumulátora a használat során fokozatosan veszít töltési kapacitásából.

Használati és töltési szokásaink nagy mértékben befolyásolják akkumulátorunk várható élettartamát, de általánosságban elmondható, hogy egy akkunak 3-4 évnyi használat (kb. 1000 töltési ciklus) után csökken le olyan szintre a kapacitása, hogy érdemes azt újra cserélni. Rendszeres gépkarbantartással az akku várható élettartama is megnövelhető.

A leggyakoribb akkutípusokból mindig tartunk raktáron, így csereérett akkut nagyon rövid határidővel ki tudjuk cserélni típusazonos, eredeti akkumulátorra.

Keveset bír töltő nélkül a gépem

Hibás merevlemez

Merevlemez-hiba

A merevlemez felépítéséből adódóan igen sérülékeny: a sokévi használat során a finommechanikai alkatrészek elkopnak vagy egy leejtés hatására megsérülnek és váratlanul nem tud többé elindulni.

Ha gyakran lefagy gépünk, néhány fájlt nem lehet megnyitni vagy esetleg nem indul a számítógépünk, valószínűleg tönkremenőfélben van a merevlemezünk. A merevlemez könnyen cserélhető alkatrész, viszont a rajta tárolt fotóink, dokumentumaink sokszor pótolhatatlanok.

Mielőbb vizsgáltassuk ki a gyanús működés okait, amíg nem késő!

Nagyon lelassult a gépem

Hibás memória

Memóriahiba, fagyások

A memóriahiba viszonylag ritka eset, viszont annál bosszantóbb: teljesen véletlenszerűen fagyhat le tőle Mac-ünk és sokszor még csak nem is reprodukálható a hibajelenség.

Ilyenkor akár pár napos átvizsgálási időre is szükség lehet, hogy letesztelt, hibátlan memóriamodulokkal is ki tudjuk próbálni a gépet. Ha bebizonyosodik, hogy tényleg valamelyik memóriamodul hibás a gépben, elvégezzük a cserét.

Egyúttal egy alapos tisztítást, és igény esetén egy teljes karbantartást is elvégzünk a Mac-en.

Gyakran lefagy a Mac-em

Leeső gumitalpak

Leeső talpak

A legtöbb MacBook Pro alján fekete gumitalpakat találunk, amelyek feladata a gépünk csúszkálásának megakadályozása. Sajnos néhány géptípusnál ezek a talpak könnyen kiesnek a helyükről és elvesznek.

Nemcsak pótolni tudjuk az elveszett talpakat, hanem fóliázóműhelyünkben gyártott egyedi talpvédő fóliát is helyezünk minden talpra. Ezzel meggátoljuk a talpak leesését és elkopását és a csúszásgátló hatás sem marad el.

A megelőzés hívei vagyunk, ezért minden nálunk javított Mac talpait díjmentesen lefóliázzuk, még ha teljesen más javítást végeztünk is a gépen!

A Mac-em talpa levált

Érzéketlen trackpad

Érzéketlen trackpad

A Mac-ek trackpad-je viszonylag ritkán megy tönkre, de találkoztunk már hibásan érzékelő példányokkal, vagy olyanokkal is, amelyek egy csíkban nem érzékeltek. Ez nagyon megnehezíti a használatot és igen zavaró.

Hibát okozhat az is, ha nedves ujjal használtuk korábban a gépet és a trackpad melletti résen keresztük egy kis nedvesség juthatott a trackpad belső részére.

A meghibásodott trackpad-et gyorsan ki tudjuk cserélni és egyúttal a gép teljes belső tisztítását és portalanítását elvégezzük. Ilyenkor érdemes lehet elvégezni a hőpasztacserét is.

A trackpad-em hibásan érzékeli az ujjaimat

Hibás billentyűzet

Hibás billentyűzet

A billentyűzet már egy kevés nedvességtől is könnyen meghibásodik, más karakterek leütését érzékeli vagy akár teljesen zárlatossá is válhat. Előfordult már többször olyan eset is, hogy a zárlatos billentyűzet miatt nem lehetett bekapcsolni egy Mac laptopot.

Sajnos a billentyűzet egy egészként cserélhető, nincs lehetőség az egyes billentyűk javítására. Gépünk típusától függ, hogy mennyire bonyolult művelet egy billentyűzet-csere, de általában 1-2 nap alatt meg tudjuk oldani az összes ilyen jellegű problémát.

Ha netán az egyik billentyű alatti mechanikus rész tört volna el, abban az esetben természetesen megoldható annak az egy billentyűnek a cseréje.

Egyszerre több billentyű nyomódik

Töltési problémák

Töltési problémák

Ha a gépünk töltésével van gond, annak több oka is lehet. Meghibásodhatott a hálózati töltőnk (a nagy fehér kocka) vagy annak a kábele. Az utóbbinak általában látható jelei vannak megtört kábel, sérült burkolat képében. Néha a töltőfej apró érintkezői lesznek kontakthibásak, és amiatt nem tudjuk tölteni gépünket.

Sok esetben a gép felőli oldal a hibás: a mágneses töltőcsatlakozó-aljzat magához vonzza az apró fémreszelékeket, amik később zárlatot is tudnak okozni, ezért érdemes időnként megtisztítani száraz fogkefével a Magsafe csatlakozót.

Alaplapi hiba is tud okozni töltési gondokat. Minden ilyen jellegű meghibásodásnak utánajárunk, és lépésről lépésre felgöngyölítjük a rejtélyes eseteket.

Nem tölt fel a gépem

Töltési problémák

SATA-kábelhiba

A merevlemez vagy SSD alaplapi csatlakozását egy speciális SATA-kábellel oldotta meg az Apple. Tapasztalataink alapján ebben a kábelben futó vékony vezetékekben teljesen véletlenszerűen hajszálrepedések keletkeznek, melyek kontakthibát vagy teljes szakadást eredményeznek.

Az apróbb adatátviteli hibákat még tudja korrigálni a gép, legfeljebb kicsit lassabban működik, de ha az egyik fontos vezeték megszakad a SATA kábelben, akkor onnantól kezdve el sem tud majd legközelebb indulni, hiszen nem is fogja látni a saját lemezét. Nem kell ilyenkor kétségbe esve egyből lemezhibára gondolni: először mi is a SATA-kábel épségét ellenőrizzük le.

Szerencsére a kábel egyszerűen cserélhető és ez a javítási költségben is megmutatkozik.

Az alma logónál nem jut tovább induláskor

Precíz munkavégzés

Eredeti alkatrészek + Precíz munka = Megbízható működés.

Friss szemléletmódunkból adódóan azt a megoldást keressük mindig, ami két szempontnak is megfelel: a készüléked hosszú távon is megbízhatóan fog működni és a javítás költsége is ésszerű mértékű.

Független szervizként szerencsére nem kötnek minket az Apple sok esetben rugalmatlan irányelvei: Ha egy javítás megbízhatóan megoldható egy apró alkatrész cseréjével, akkor nem a költséges fődarabcserét fogjuk javasolni. Nálunk szerencsére nincsenek ilyen szabályok.

Tapasztalatunk szerint sokkal jobban megéri Neked is és nekünk is, ha kicsit több idő alatt, minőségi munkát végzünk, nem pedig a leggyorsabb, de rövidtávú eredményre vezető megoldást választjuk.

Emiatt kizárólag eredeti alkatrészeket használunk és nem sietjük el a javítási feladatokat, de ugyanakkor tartjuk az általunk vállalt, emberi léptékű határidőket. Csak olyan javítást fogunk javasolni, aminek mi is értelmét látjuk. Célunk, hogy ugyanazzal a hibával ne kelljen kétszer visszajönnöd hozzánk.

Mac fejlesztés, upgrade

Mac-ünk fejlesztése

A legtöbb Mac gép fejleszthető: több memóriával, SSD-vel, új szoftverrel többet hozhatunk ki gépünkből.

Repedt, törött kijelző

Memória-bővítés

Több memóriával több alkalmazást tudsz párhuzamosan futtatni anélkül, hogy Mac-ed lelassulna. Ha eddig csak a böngésződ, a Mail és pár alkalmazás volt megnyitva, memóriabővítés után akár meg is duplázhatod a párhozamosan megnyitott programok számát!

A memóriabővítés a legtöbb Mac esetében nagyon kevés időt igényel és egyúttal el is végezzük a gép belső portalanítását és külső-belső letisztítását. Ilyenkor érdemes lehet a teljes karbantartás részeként elvégezni a hőpasztacserét is!

Újabb Mac-ekben sajnos nem lehet cserélni a memóriamodulokat, ezért már vásárláskor érdemes több memóriával rendelni új gépünket. Ha tőlünk vásárolnád Mac gépedet, szívesen segítünk eligazodni a paraméterek között!

Ez a megoldás érdekel

Beázás, vízbe ejtés

SSD-bővítés

Ha a géped merevlemezét SSD-re (Solid State Drive – szilárdtest meghajtó) cseréled, biztosan meg fogsz lepődni a hirtelen sebességnövekedéstől.

Az SSD-k írási és olvasási sebessége 5-10x akkora, mint a merevlemezeké, így minden egyes fájl megnyitása vagy program elindítása pillanatok kérdése lesz csupán. El is felejtheted a várakozást és helyette ugyanazon idő alatt sokkal messzebbre tudsz majd jutni feladataiddal. Az SSD kevesebb energiát használ, mint a HDD, és ráadásul nincs is hangja.

Az SSD beépítése igen egyszerű, az SSD árak is egyre barátságosabbak, így ha még mindig HDD duruzsol a gépedben, érdemes felkeresned minket!

Villámgyors gépet szeretnék

HDD + SSD-bővítés

HDD + SSD-bővítés

Ha Mac-edben nem használod az optikai lemezmeghajtót (SuperDrive), jó hírünk van: helyére egy másik merevlemezt vagy akár SSD-t is be lehet építeni!

Legyen szó asztali géptől vagy Mac laptopról, ezzel a módszerrel nemcsak a tárhelyedet növelheted meg, hanem a kétféle adattáról-típus kombinálásával (SSD és HDD) és némi szoftveres beállítással – melyben természetesen segítünk! – egyszerre lehet villámgyors a géped és óriási tárkapacitású.

Némelyik asztali Mac gépbe akár 3 ilyen meghajtó is elfér, így még tovább lehet fokozni gépünk teljesítményét, anélkül, hogy az bármiféle kompromisszummal járna.

Nagy tárhely és nagy sebesség

HDD + SSD-bővítés

Szoftver-optimalizálás

Ha nem akarsz adatvesztés áldozata lenni, vagy csak ijesztőnek tűnik a macOS frissítése számára, hozd be hozzánk, és szívesen átvesszük, és probléma nélkül frissítjük a számodra.

Ha a programjaid között van olyan, amelyik rakoncátlankodik, vagy furcsa problémákkal találkozol, szívesen segítünk megtalálni a probléma gyökereit és megoldani magát a problémát.

Ha egy bizonyos program feltelepítésével gondod van, vagy a macOS beállítása okoz gondot, minden kérdésedre örömmel válaszolunk.

Érdekelnek a szoftveres lehetőségek

Apple Mac védófólia

Karcvédelem fóliázással

Ha szeretnéd megőrizni az általad vásárolt iPhone vagy iPad szépségét, fényét akár több éven át, érdemes lefóliáztatni készülékedet.

Speciális 3M anyagból készült védőfóliát kezdtünk el gyártani az egyes Apple készülékekhez, ami jól idomul az ívelt felületekhez, karcálló és ráadásul jó fogást is biztosít. A védőfólia felhelyezéséhez nagy rutinra van szükség, ezért szolgáltatásunkhoz hozzátartozik a precíz, por- és buborékmentes felhelyezés is műhelyünkben.

A fólia teljesen észrevétlen marad az eszközön, ugyanakkor az óvatlan zsebkarcoktól tökéletesen megóvja készülékünket.

Mac fóliázás 3M fóliával

HDD + SSD-bővítés

Mac-kiegészítők

Mac-ek, iPhone-ok, iPad-ek, valamint Apple-kiegészítők értékesítésével és beüzemelésével is foglalkozunk.

Az általunk forgalmazott termékeket mi is használjuk a mindennapjaink során, így közvetlen tapasztalatainkra alapozva, felkészülten tudunk válaszolni kérdéseidre, illetve igényeidnek megfelelően tudunk segíteni kiválasztani a Számodra legmegfelelőbb terméket.

Fontos, hogy tudd: szaküzletünk nemcsak webshop, hanem fizikai valójában is létező bolt, ahová el tudsz jönni és kézbe tudod fogni, ki tudod próbálni a Téged érdeklő termékeket.

Termékek, kiegészítők

Elérhetőségeink

Minden téren arra törekszünk, hogy könnyen elérj bennünket, és gyorsan választ adhassunk kérdéseidre.

Összes elérhetőségünk

Szervizfutár

Háztól-házig szolgáltatásunk segítségével ki sem kell mozdulnod otthonról: elmegyünk hibás készülékedért, majd javítást követően vissza is szállítjuk Hozzád.

Részletek

Címünk: 1126 Budapest, Tartsay Vilmos utca 26.

Nyitvatartásunk

Várjuk hívásodat

Küldj üzenetet!

    Kérjük, töltsd ki az alábbi mezőket, ha üzenetet küldenél nekünk! Beérkező üzeneteinkre igyekszünk a lehető leghamarabb válaszolni.


    E-mail címünk

    Mac szervizrészlegünk e-mail címe: mac@appsolute.hu