Gyorsan merül? Puffad?

Valószínűleg az iPhone 6s akkumulátor cseréje lesz a megoldás, ha úgy érzed, hogy telefonod legyengült, nem bír annyit, vagy nem töltődik fel teljesen, netán magasabb százalékokról váratlanul lemerül.

iPhone 6s akkumulátorcsere

Átfutási idő

1-2 óra*

Garancia

6 hónap

Azonnali segítség

Hívj minket! Küldj üzenetet! Látogass meg minket személyesen!

Az iPhone 6s akkukat is leggyakrabban azért szoktuk cserélni, mert pár év alatt bizony csökken a telepek teljesítménye. 7-800 töltési ciklus után már érezhetően gyengébb a telefon energiaellátása. iPhone 6s-hez is mindig van raktáron új, gyári akkumulátorunk, így az elhasználódott vagy tönkrement egységet rövid határidővel tudjuk cserélni. A telefon szétszedése előtt először egy tesztelést végzünk, mellyel kizárjuk a szoftveres hibákat.

Nincs időd elhozni?

Háztól-házig szolgáltatásunk segítségével ki sem kell mozdulnod otthonról: elmegyünk hibás készülékedért, majd javítást követően vissza is szállítjuk Hozzád.

Futárszolgálatunk

iPhone 6s akkumulátor hibajelenségek

Kevesebb ideig üzemképes a telefonod.

Az iPhone 6s energiaellátása és az akkumulátor gyári értékei: (forrás: a hivatalos gyártói aloldal)

 • Beszélgetési idő: 3G-hálózaton akár 14 óra
 • Internethasználat: 3G-hálózaton akár 10 óra, 4G/LTE hálózaton akár 10 óra, Wi‑Fi-hálózaton akár 11 óra
 • HD-videók lejátszása: akár 11 óra
 • Hanglejátszás: akár 50 óra
 • Készenléti idő: akár 10 nap
 • Beépített lítiumionos akkumulátor
 • Feltöltés hálózati adapterről vagy számítógépről USB-csatlakozással

Ha azt tapasztalalod, hogy iPhone 6s-ed üzemideje gyengébb mint a fentebb írt értékek, akkor érdemes elgondolkoznod a telep cseréjén.

Puffadás, felfúvódás

Ilyenkor nem szabad sokáig halogatni a javítást! Egy felfúvódó akkumulátor keményen kitessékeli a kijelzőt a síkjából, rosszabb esetben meg is repesztheti. A puffadó akkumulátorok azért veszélyesek, mert előrehaladottabb állapotban fel is robbanhatnak – ez pedig testi sérülésekhez is vezethet. Ha a kijelződ háttérfényében foltok tűnnek fel, vagy a kijelző elmozdult a készülék vázától, valószínűleg puffad az iPhone 6s akkumulátora. Ne késlekedj!

Lassul az iPhone 6s

Ennek a hibajelenségnek szoftveres okok is állhatnak a hátterében,nem biztos, hogy elkerülhetetlen az iPhone akkumulátor cseréje. Vizsgáltasd meg a készülékedet iPhone szervizünkben, és pontosan rávilágítunk a hiba okára!

Töltötted a készüléked, de nem látod az eredményét…

Az első teendő ilyenkor a töltőd vizsgálata. Aztán vedd szemügyre a kábeledet is! Majd végül az iPhone 6s töltő nyílását! Ezek ugyanis mind okozhatják a töltési hibát. Ha megvizsgáltad ezeket, és biztos vagy abban, hogy minden rendben, akkor vagy az akkucsere fogja megoldani a bajt vagy az alaplap töltésért felelős IC-je a hibás és ez szorul javításra (ez a kedvezőtlenebb eset).

Váratlanul lemerül az iPhone

Ez a hibajelenség nincs rendben, kivéve télen, ekkor a hideg miatt elfogadható. Ha viszont máskor is ezt tapasztalod, akkor aktuálissá vált az iPhone 6 akkumulátor cseréje.

Nézz be műhelyünk titkaiba!

Mindig előkerül a fényképezőgépünk, ha egy számunkra új készüléket javítunk. A készült fotókat meg is osztjuk, tudjuk, hogy hozzánk hasonlóan még sokakat érdekel az iPhone-ok belső lelkivilága. Bármi érdekeset tapasztalunk, azt is feljegyezzük!

További iPhone-os cikkeket olvashatsz blogunkban

Az iPhone 6s akkumulátor cseréje

Felmérés

A készüléket beérkezés után leteszteljük, hogy minden perifériája megfelelően működik, nehogy valami meglepetés érjen minket. Külső szoftverrel kimérjük a cserélendő akkumulátornak a kapacitását, amit a szoftver egy adott százalékban, illetve ciklusban mutat meg nekünk. Az iPhone 6s akkumulátor cseréje 75% alatt vagy 600 ciklus környékén ajánlatos.

Ha nemcsak az akkumulátor a probléma

Vannak olyan esetek, amikor szükséges kimérni az alaplapot is, hogy megbizonyosodjunk annak hibátlan működéséről. Erre pedig van egy külön mérőállomásunk: a külső akkumulátort helyettesítő tápegység pontos értékeket mutat az alaplap áramfelvételéről. Az érték bekapcsoláskor 0,2 és 0,4 Amper között mozog, bekacsolás után pedig felugrik 0,5-0,6 Amperre. Ilyenkor a készülékünk azért fogyaszt többet, mert megpróbál felállni a hálózatra, vagy GPS jelet keres. Ezek az értékek később ismét lecsökkennek 0,1-0,2 Amperre. Ilyen tehát egy jól működő alaplapnak az áramfelvétele.

Ha olyan iPhone 6s akadt a kezeink közé, melynek töltésvezérlő IC problémája van, azt könnyen ki tudjuk szűrni. Ennek bekapcsolásakor akár 1,4 Amper fölé is felugorhat az említett érték. És nyugalmi állapotban sem csökken le, hanem folyamatosan ugrál. Ebben az esetben nem lesz elég az akkumulátor cseréje. Irány az alaplapi szerviz!

Hogyan cseréljük az akkumulátort?

Miután megvoltunk az iPhone 6s teljeskörű tesztelésével, jöhet a készülék felnyitása. Ez közel sem olyan egyszerű, mint egy előző generációs iPhone esetében. A 6s esetében az Apple-nél úgy döntöttek, hogy a kijelzőt egy tömítő ragasztással beragasztják, így növelve az iPhone “nem létező vízállóságát”. A két alsó csavarral kezdünk, melyeket ötlapfejű Pentalobe csavarhúzóval tudunk kitekerni. Ezután a legminimálisabb erőkifejtéssel felnyitjuk a készülék kijelzőjét – odafigyelve természetesen arra, hogy nehogy megsértsük a kijelző szalagkábeleit. Az első és legfontosabb szabály, hogy lecsatlakoztassuk az akkumulátorról. Ehhez újabb két csavart, illetve egy kis shieldet kell leszednünk. Mind a két csavar feje ugyanolyan, viszont a hosszúságuk eltér. Lecsatlakoztatjuk az akkumulátort az alaplapról, majd a kijelző leszerelése következik. Ehhez újabb 5 darab csavart, plusz egy shieldet kell eltávolítanunk. (A csavarok sorrendjére itt is nagyon oda kell figyelni!) Majd lecsatlakoztatjuk a kijelzőt az alaplapról.

Ezt követően megtisztítjuk a készüléket a tömítő ragasztástól, melyhez magas alkohol tartalmú szert használunk. Tisztítás után – teszt jelleggel még nem beragasztva – behelyezünk egy akkumulátort, aminek megmérjük az áramfelvételét illetve kimérjük egy külső szoftverrel a százalékát és ciklusát. Ezek az új, gyári iPhone 6s akkumulátorok 100%-osan és 0 töltési ciklussal érkeznek hozzánk.

Összeszerelés

Ha minden rendben van, akkor jöhet az iPhone 6s akkumulátor cseréjének utolsó fázisa, az összeszerelés. Az akkumulátor ragasztását felhelyezzük az akkumulátorra. Ezután attól függően, hogy milyen színű az adott készülék, a gyári kijelző tömítő ragasztást beragasztjuk a vázba. A feketében fekete ragasztás van, az arany, ezüst és a rose arany készülékekben fehér a tömítő. Felcsatlakoztatjuk az alaplapra a kijelzőt, majd ügyelve a csavarsorrendre felcsavarozzuk a shieldet. Ezután jöhet az akkumulátor felcsatlakoztatása, a shield és a két csavar. Miután mindennel megvagyunk és a két alsó csavart is becsavaroztuk a helyére, ismét leteszteljük az iPhone 6s-t, hogy minden a legnagyobb rendben legyen.
Egy akkumulátorcsere után javasoljuk az akkumulátor kalibrálását. Erről ebben a cikkünkben olvashatsz.

* A feltüntetett átfutási idő tájékoztató jellegű, az esetek többségében ennyi időre van szükség a javítás elvégzéséhez. Az átfutási időt befolyásolhatja szervizünk aktuális leterheltsége, a javítandó készülék állapota, további hibái, és más külső körülmények lassíthatják vagy gyorsíthatják munkafolyamatainkat.

További szolgáltatásaink

Az iPhone-on futó iOS szoftver rengeteg kényelmi funkcióval próbálja megkönnyíteni életünket, azonban ez a funkcióbőség az akkuidőnk rovására is mehet.

3D üvegfóliánk vagy karcálló műanyag védőfóliáink megvédik az iPhone sérülékeny kijelzőjét. A megvásárolt védőfóliát pormentesen felhelyezzük készülékedre.

Az általunk forgalmazott iPhone kiegészítőket mi is használjuk, így közvetlen tapasztalatainkra alapozva tudunk segíteni kiválasztani a Számodra legmegfelelőbb terméket.

Vállalatok és szervezetek iPhone-flottájának szerződéses karbantartását és szervizét is vállaljuk egyedi díjszabás alapján, rugalmas ügymenettel, akár futárszolgálattal.

Az iPhone-ok gördülékeny garanciaügyintézését is vállaljuk, így nem kell bajlódnod a hivatalos Apple szervizek sokszor nehézkes ügymenetével.

Ha szeretnéd jobban megismerni iPhone készüléked "lelkét", gyűjtsd össze kérdéseidet, hogy egy finom kávé mellett átbeszéljük Veled a kérdéses témaköröket.

Fontos információ

Annyira megnövekedett a telefonforgalmunk az utóbbi időben, hogy azt vettük észre, hogy a munkánk rovására kezd menni a sok telefonhívás kezelése. Ezért azt a döntést hoztuk, hogy – a sürgős esetektől eltekintve – elsősorban az email-es és személyes kommunikációt részesítjük előnyben.

Kérünk, hogy telefonhívás helyett írj üzenetet, vagy személyesen keress fel minket.

Ha sürgős ügyben keresnél minket, kattints ide.


iPad szervizünk telefonszáma

+36 20 536 9716


Szaküzletünk telefonszáma

+36 20 3 666 999

Elérhetőségeink

Minden téren arra törekszünk, hogy könnyen elérj bennünket, és gyorsan választ adhassunk kérdéseidre.

Összes elérhetőségünk

Szervizfutár

Háztól-házig szolgáltatásunk segítségével ki sem kell mozdulnod otthonról: elmegyünk hibás készülékedért, majd javítást követően vissza is szállítjuk Hozzád.

Oda-vissza mindössze 2 990 Ft-tól.

Részletek

Címünk: 1126 Budapest, Tartsay Vilmos utca 26.

Nyitvatartásunk

Sürgős esetekre

Telefonszámainkat sürgős esetekre tartjuk fent, elsősorban az email-es vagy személyes kapcsolattartást részesítjük előnyben.

Küldj üzenetet!

  Kérjük, töltsd ki az alábbi mezőket, ha üzenetet küldenél nekünk! Beérkező üzeneteinkre igyekszünk a lehető leghamarabb válaszolni.


  E-mail címünk

  iPhone szervizrészlegünk e-mail címe: szerviz@appsolute.hu