Gyengeség? Végkimerülés? "Puffadás"?

iPhone 7 akkumulátorcsere

Átfutási idő

1-2 óra*

Garancia

6 hónap

Azonnali segítség

Hívj minket! Küldj üzenetet! Látogass meg minket személyesen!

Mielőtt felmerülne benned az iPhone 7 akkumulátor cseréje, fusd át leírásunkat, mert hasznos információkat gyűjthetsz belőle! A hibaokok között előfordul olyan is, ami egyszerűbben orvosolható mint egy hardveres beavatkozás. Egy átlagos iPhone 7 akkumulátor kapacitása kb. 7-800 töltési ciklus után csökken le annyira, hogy érdemes azt cserélni. Ehhez az iPhone modellhez is mindig tartunk raktáron akkumulátort, így a csereérett telepet nagyon rövid határidővel ki tudjuk cserélni eredeti új alkatrészre. A csere előtt le is teszteljük az akkut, hogy kizárhassuk a szoftveres hibaokokat.

Nincs időd elhozni?

Háztól-házig szolgáltatásunk segítségével ki sem kell mozdulnod otthonról: elmegyünk hibás készülékedért, majd javítást követően vissza is szállítjuk Hozzád.

Futárszolgálatunk

Mikor időszerű az iPhone 7 akkumulátor cseréje?

Ha a telefon sokkal gyorsabban merül mint kéne.

Ez egyébként sajnos természetes pár év után, mert egy iPhone 7 akku is gyárilag körülbelül 600-800 ciklust bír.

Ha felduzzadt!

Ilyenkor azt javasoljuk, hogy minél gyorsabban cseréld az iPhone 7 akkumulátorát. Legfőképpen két dolog miatt fontos gyorsan cselekedni. Már egy enyhe felfúvódás is okozhatja a kijelző elválását a háztól, ezzel növelve a javítás költégeit. Ha pedig már “erősen meghízott” az akkumulátor, a kijelző el is repedhet! Még súlyosabb esetben akár fel is robbanhat a készülék! Ezért nagyon fontos, hogyha a kijelződ háttérfényében foltokat látsz, vagy a kijelző elmozdult a készülék vázától, ne késlekedj!

Ha 10-20%-ról egyszer csak lemerülsz.

Ez nem normális, ha ezt tapasztalod, szintén szükség lesz az akku cseréjére. (Télen ez még elfogadható, mert az alumínium ház egy nagy hűtőbordaként üzemel és ez nagy hidegben kedvezőtlenül hat az iPhone 7 akkumulátor teljesítményére. De egyéb esetben ez a hibajelenség nincs rendben.)

Ha sokkal lassabbnak érzed az iPhone 7 reakcióidejét.

Ez előfordulat más dologtól is, nem feltétlenül szükséges az akkumulátor cseréje, elképzelhető, hogy egy szoftverezés megoldja a hibát. De természetesen a lassulás oka lehet egy meghibásodott akksi is.

Ha sokáig töltőn voltál, de ez nem érződik a “százalékokon.”

Ugyanígy, ha sokáig töltötted a készüléket (például éjjel) és el sem indul, lehet, hogy szintén az akkumulátor a bűnös. De nem feltétlenül. Előfordulhat, hogy csak a töltő romlott el. (Rosszabb esetben az iPhone 7 alaplapjának a töltésért felelős vezérlő IC-je.) Az iPhone 7 akkumulátor cseréje előtt tehát mindenképpen próbálj ki egy másik töltőfejet! Illetve könnyen lehet az is, hogy csak a töltő nyílása tömődött el, ilyenkor a telefont egy belső tisztításnak kell alávetni.

Nézz be műhelyünk titkaiba!

Mindig előkerül a fényképezőgépünk, ha egy számunkra új készüléket javítunk. A készült fotókat meg is osztjuk, tudjuk, hogy hozzánk hasonlóan még sokakat érdekel az iPhone-ok belső lelkivilága. Bármi érdekeset tapasztalunk, azt is feljegyezzük!

További iPhone-os cikkeket olvashatsz blogunkban

Az iPhone 7 akkumulátorcsere folyamata

Mint minden hardveres javításnál, az iPhone 7 akkumulátor cseréje esetében is egy alapos teszteléssel kezdünk. Tesztlistánk alapján ellenőrizzük a készülék funkcióit, szoftveresen kimérjük az akkumulátort és ha mindet rendben találunk, elkezdjük a hardveres szervizelést. A készülék kikapcsolását a két 3.4 mm-es pentalobe csavar kiszedése követi. Ezeken a csavarokon felül a kijelzőt még a fenti traktusban műanyagfülek, illetve teljes felületén a kijelzőragasztó gumitömítés is rögzíti, ami az iPhone 7 cseppmentességéért felel.

A kijelző kiemelése még a megfelelő rutinnal rendelkező munkatársaknak sem egyszerű feladat, hiszen ahogy írtuk a ragasztás teljes felületen fogja a kijelzőt. Elég egy rossz mozdulat, vagy a nem megfelelő hőmérsékleten történő melegítés és a kijelzőmodul üveg felülete könnyen megrepedhet. Miután a ragasztó meglazul és a kijelzőmodul mozdíthatóvá válik, egy óvatos mozdulattal picit megmozgatjuk a dokk csatlakozó felé, hogy a fenti műanyag fülek is kiszabadulhassanak, majd jobb oldalra hajtjuk az alkatrészt. Így férünk hozzá ahhoz a rögzítőlemezhez, ami az akkumulátor és kijelzőmodul csatlakozóit védi a nem kívánt lepattanásoktól, lecsatlakozásoktól. Ezt 4 darab triwing csavarral rögzíti a gyártó. A kijelzőmodulba szerelt előlapi kamera-és fényérzékelőmodul szalagkábelezését szintén egy ilyen „védőshield” biztosítja, aminek az eltávolítása után már az összes csatlakozóhoz hozzáférünk.

Az akkumulátorcsatlakozó felemelését a másik három flex kábel felpattintása követi, majd a kijelzőmodult biztonságba helyezve megkezdhetjük az akkumulátor kiépítését. Előszőr fellazítjuk a Taptic Engine csavarjait, majd óvatosan félrehajtjuk a motort. Így hozzáférhetővé válik az akkumulátor ragasztása, amit ha rutinosak vagyunk, finom mozdulatokkal egyben ki tudunk húzni az akkumulátor alól. Ha ez nem sikerül, akkor sincs baj, hiszen a megfelelő oldószer bejuttatása után a ragasztó meggyengül és az akkumulátor roncsolásmentesen bontható marad.

Az iPhone 7 új akkumulátorát első körben tesztelés céljából ragasztás nélkül helyezzük a készülékbe, hogy szoftveresen kimérhessük. Ha a méréseink eredménye egyezik a gyári értékekkel, akkor az akkumulátorra felhelyezzük a ragasztót, melyet a pozicionálás után már csak aktiválnunk kell. Ezt követi a váz alapos tisztítása, zsírtalanítása és szükség esetén a karosszéria helyrehúzása, majd a gyári kijelzőtömítő-ragasztó pozicionálása. Ha ezekkel elkészültünk és a kijelző tökéletesen illeszkedik a vázba, visszakerülhetnek a shieldek és a csavarok, majd mehet is helyére a kijelzőmodul. A 2 alsó csavar visszahelyezése után készen is vagyunk az iPhone 7 cseréjével.

* A feltüntetett átfutási idő tájékoztató jellegű, az esetek többségében ennyi időre van szükség a javítás elvégzéséhez. Az átfutási időt befolyásolhatja szervizünk aktuális leterheltsége, a javítandó készülék állapota, további hibái, és más külső körülmények lassíthatják vagy gyorsíthatják munkafolyamatainkat.

További szolgáltatásaink

Az iPhone-on futó iOS szoftver rengeteg kényelmi funkcióval próbálja megkönnyíteni életünket, azonban ez a funkcióbőség az akkuidőnk rovására is mehet.

3D üvegfóliánk vagy karcálló műanyag védőfóliáink megvédik az iPhone sérülékeny kijelzőjét. A megvásárolt védőfóliát pormentesen felhelyezzük készülékedre.

Az általunk forgalmazott iPhone kiegészítőket mi is használjuk, így közvetlen tapasztalatainkra alapozva tudunk segíteni kiválasztani a Számodra legmegfelelőbb terméket.

Vállalatok és szervezetek iPhone-flottájának szerződéses karbantartását és szervizét is vállaljuk egyedi díjszabás alapján, rugalmas ügymenettel, akár futárszolgálattal.

Az iPhone-ok gördülékeny garanciaügyintézését is vállaljuk, így nem kell bajlódnod a hivatalos Apple szervizek sokszor nehézkes ügymenetével.

Ha szeretnéd jobban megismerni iPhone készüléked "lelkét", gyűjtsd össze kérdéseidet, hogy egy finom kávé mellett átbeszéljük Veled a kérdéses témaköröket.

Fontos információ

Annyira megnövekedett a telefonforgalmunk az utóbbi időben, hogy azt vettük észre, hogy a munkánk rovására kezd menni a sok telefonhívás kezelése. Ezért azt a döntést hoztuk, hogy – a sürgős esetektől eltekintve – elsősorban az email-es és személyes kommunikációt részesítjük előnyben.

Kérünk, hogy telefonhívás helyett írj üzenetet, vagy személyesen keress fel minket.

Ha sürgős ügyben keresnél minket, kattints ide.


iPad szervizünk telefonszáma

+36 20 536 9716


Szaküzletünk telefonszáma

+36 20 3 666 999

Elérhetőségeink

Minden téren arra törekszünk, hogy könnyen elérj bennünket, és gyorsan választ adhassunk kérdéseidre.

Összes elérhetőségünk

Szervizfutár

Háztól-házig szolgáltatásunk segítségével ki sem kell mozdulnod otthonról: elmegyünk hibás készülékedért, majd javítást követően vissza is szállítjuk Hozzád.

Oda-vissza mindössze 2 990 Ft-tól.

Részletek

Címünk: 1126 Budapest, Tartsay Vilmos utca 26.

Nyitvatartásunk

Sürgős esetekre

Telefonszámainkat sürgős esetekre tartjuk fent, elsősorban az email-es vagy személyes kapcsolattartást részesítjük előnyben.

Küldj üzenetet!

    Kérjük, töltsd ki az alábbi mezőket, ha üzenetet küldenél nekünk! Beérkező üzeneteinkre igyekszünk a lehető leghamarabb válaszolni.


    E-mail címünk

    iPhone szervizrészlegünk e-mail címe: szerviz@appsolute.hu