Recseg? Halk? Van megoldás.

Több oka is lehet annak, hogy az iPhone 7 hangszórója rosszalkodik. Lehet csak egy kicsit kell várnod, de megeshet, hogy alkatrészcserére szorul a telefonod. Olvass tovább, hogy megtudd, mivel járhat az iPhone 7 hangszórócsere!

iPhone 7 halk, recsegő hangszóró javítás

Átfutási idő

1-3 óra*

Garancia

12 hónap

Azonnali segítség

Hívj minket! Küldj üzenetet! Látogass meg minket személyesen!

Hogy épül fel az iPhone 7 hangszórója?

Alapvetően két hangszóró található az iPhone 7-en és 7 Plus-on, az egyik az alsó, ami a korábbi iPhone-okhoz hasonlóan, a Lightning-csatlakozó mellett foglal helyet, míg a másik a felső, ami pedig a kijelző felett sugároz hangot.

Az iPhone 7 hangszóróit sűrű szövésű rácsok védik a portól, piszoktól, de ezek egy idő után eltömődhetnek. Eleinte segíthet egy külső tisztítás száraz fogkefével, de igazán alaposan csak belülről lehet kitisztítani a halkságot okozó szennyeződéseket.

Időnként maga a hangszórómodul is tönkremegy, természetesen ennek cseréje sem okoz gondot számunkra.

Hogyan javítjuk az iPhone 7 hangszóróit?

Először a szoftveres hibákat ellenőrizzük, és felajánljuk a telefonod frissítését. Egy korábbi rendszerhibának köszönhetően sok iPhone 7 hangszórója tönkrement, amit az Apple később javított, így a szoftverfrissítés elengedhetetlen.
Ezek után óvatosan szétszedjük a készüléket, odafigyelve arra, hogy minden csavar megmaradjon. A kijelző leemelése után az akkumulátort lecsatlakoztatjuk, hogy semmi ne legyen áram alatt. Ezután a kijelzőt, és a kijelzőt körülvevő szenzorokat is lecsatlakoztatjuk, hogy jobban hozzáférjünk az alkatrészekhez. Ezután a barométert is kivesszük a telefonból, a Taptic Engine-el együtt. Ekkor végre kicserélhetjük a hibás hangszórót.

Ezután óvatosan összerakjuk a telefonod, ügyelve arra, hogy visszanyerje cseppállóságát, és megmaradjon gyári garanciája is. Összerakás után teszteljük, és csak akkor keresünk meg vele, ha mindent rendben találunk.

Nézz be műhelyünk titkaiba!

Mindig előkerül a fényképezőgépünk, ha egy számunkra új készüléket javítunk. A készült fotókat meg is osztjuk, tudjuk, hogy hozzánk hasonlóan még sokakat érdekel az iPhone-ok belső lelkivilága. Bármi érdekeset tapasztalunk, azt is feljegyezzük!

További iPhone-os cikkeket olvashatsz blogunkban

Nem vagyok benne biztos, hogy a hangszóróm hibás, mit tehetek?

Először mindenképp várd meg, hogy megszáradjon.

Az iPhone 7 cseppállóságát sokan kihasználják arra, hogy víz alatt fotózzanak, videózzanak vele. Miután kivettük a vízből, érdemes vele várni egy kicsit, amíg a hangszóróból kikerül az összes folyadék, majd ekkor újrapróbálni.

Próbáld meg fülhallgatóval.

Akár Bluetooth-os, akár Lightning-csatlakozós fülhallgatóval próbáld meg, hogy hogyan játszik le hangot. Ha ezekkel rendben működik, akkor máris egy lépéssel közelebb vagy a hiba behatárolásához.

Frissítsd a telefonod.

A legegyszerűbb és leggyorsabb lépés, amit tehetsz. A mítoszokkal ellentétben az iOS frissítések nem ártanak a telefonodnak, így mindenképp frissítsd az iPhone-od, ugyanis lehet, hogy egy régi szoftver használata miatt hibás az iPhone 7-ed hangszórója.

Ellenőrizd, hogy biztosan fel van-e hangosítva a telefonod.

Triviálisnak tűnhet, de biztos fel van hangosítva a telefonod? Sajnos megesik, hogy bizonyos alkalmazások nem játszanak le hangot, ha a telefon éppen le van némítva – ezt az oldalt található kapcsolóval tudod átállítani – vagy lehet, hogy csak egyszerűen le van halkítva a telefonod. Ha az Apple-nél megeshet ilyesmi, akkor érdemes leellenőrizni, hogy minél előbb újra működjön az iPhone 7-ed hangszórója.

* A feltüntetett átfutási idő tájékoztató jellegű, az esetek többségében ennyi időre van szükség a javítás elvégzéséhez. Az átfutási időt befolyásolhatja szervizünk aktuális leterheltsége, a javítandó készülék állapota, további hibái, és más külső körülmények lassíthatják vagy gyorsíthatják munkafolyamatainkat.

További szolgáltatásaink

Az iPhone-on futó iOS szoftver rengeteg kényelmi funkcióval próbálja megkönnyíteni életünket, azonban ez a funkcióbőség az akkuidőnk rovására is mehet.

3D üvegfóliánk vagy karcálló műanyag védőfóliáink megvédik az iPhone sérülékeny kijelzőjét. A megvásárolt védőfóliát pormentesen felhelyezzük készülékedre.

Az általunk forgalmazott iPhone kiegészítőket mi is használjuk, így közvetlen tapasztalatainkra alapozva tudunk segíteni kiválasztani a Számodra legmegfelelőbb terméket.

Vállalatok és szervezetek iPhone-flottájának szerződéses karbantartását és szervizét is vállaljuk egyedi díjszabás alapján, rugalmas ügymenettel, akár futárszolgálattal.

Az iPhone-ok gördülékeny garanciaügyintézését is vállaljuk, így nem kell bajlódnod a hivatalos Apple szervizek sokszor nehézkes ügymenetével.

Ha szeretnéd jobban megismerni iPhone készüléked "lelkét", gyűjtsd össze kérdéseidet, hogy egy finom kávé mellett átbeszéljük Veled a kérdéses témaköröket.

Elérhetőségeink

Minden téren arra törekszünk, hogy könnyen elérj bennünket, és gyorsan választ adhassunk kérdéseidre.

Összes elérhetőségünk

Szervizfutár

Háztól-házig szolgáltatásunk segítségével ki sem kell mozdulnod otthonról: elmegyünk hibás készülékedért, majd javítást követően vissza is szállítjuk Hozzád.

Részletek

Címünk: 1126 Budapest, Tartsay Vilmos utca 26.

Nyitvatartásunk

Sürgős esetekre

Telefonszámainkat sürgős esetekre tartjuk fent, elsősorban az email-es vagy személyes kapcsolattartást részesítjük előnyben.

Küldj üzenetet!

    Kérjük, töltsd ki az alábbi mezőket, ha üzenetet küldenél nekünk! Beérkező üzeneteinkre igyekszünk a lehető leghamarabb válaszolni.


    E-mail címünk

    iPhone szervizrészlegünk e-mail címe: szerviz@appsolute.hu