Gondosan odafigyelve javítjuk meg a hangszóródat is.

Az iPhone 8 hangszóró javítása nem feltétlenül jár alkatrészcserével. Ha mégis, akkor kizárólag eredeti, gyári cserealkatrészeket építünk be telefonodba. A halk, recsegő hangszóró hibajelenség mögött több viszonylag egyszerű ok is húzódhat. Ezek felkutatására összeállítottunk egy rövid gyakorlati listát is, melyet megtalálsz az oldal alján! Mielőtt felmerül a hangszórócsere „megalapozott gyanúja” és beavatkozást végeznénk a telefonon, megbizonyosodunk róla tehát, hogy a hangszóróhiba nemcsak egy szoftveres beállítás miatt jött-e elő. Ezen az oldalon mind az iPhone 8 beszédhangszóró mind az alsó hangszóró / csengő hangszóró csere részleteit és leírását megtalálod.

A hangszóró tisztítását, javítását természetesen más iPhone modellek esetében is vállaljuk.

iPhone 8 halk, recsegő hangszóró javítás

Átfutási idő

1-3 óra*

Garancia

12 hónap

Azonnali segítség

Hívj minket! Küldj üzenetet! Látogass meg minket személyesen!

A leggyakoribb iPhone 8 hangszóróhibák

 

Halk hangszórók – hangszóró tisztítás

Az iPhone 8 hangszóróit sűrű szövésű rácsok védik a portól, piszoktól, de ezek egy idő után eltömődhetnek. Eleinte segíthet egy külső tisztítás száraz fogkefével, de igazán alaposan csak belülről lehet kitisztítani a beszédhang lehalkulását, eltompulását okozó szennyeződéseket. Az iPhone 8 hangszóró tisztítás abban segíthet jó eséllyel, ha halkan hallod beszélgetőpartnered.
 

Amikor az iPhone fejhallgatót érzékel

Olykor, a hangszóró csak azért nem ad hangot, mert a telefon úgy érzékeli, hogy egy fejhallgató van csatlakoztatva a Lightning foglalatba. A hibajelenséget úgyis szokták hívni, hogy az iPhone 8 fejhallgató üzemmódban maradt. Ebben az esetben a fülhallgató csatlakozó környékét is alaposan ki kell tisztítani. A hibajelenség általában vízkáros készülékeknél tapasztalható, több olyan esettel is találkoztunk már amikor a hó, vagy izzadság folyt a dokk modulba, ami egy kontakus tisztító folyadékkal való kezelés és egy alapos szárítás után ismét működött.
 

Hibás hangszórómodul – amikor csak a hangszórócsere segít

Időnként maga a hangszórómodul megy tönkre és természetesen ebben az esetben is tudunk segíteni. Egy iPhone 8 hangszórócsere egy kisebb „rutinműtétnek” számít szervizünkben. Mint minden más iPhone javításunk során, itt is kizárólag gyári cserealkatrésszel dolgozunk és nyommentes munkát végzünk.
 

Beszédhangszóró (felül) és Stereo csengő (audió) hangszóró (alul és felül)

Az iPhone 8 és 8 Plus telefonokban két hangszóró található. A felső hangszóró (beszédhangszóró) az iPhone 7 modell óta már nemcsak telefonbeszélgetések közben üzemel, hanem az audio tartalmak lejátszásakor is együtt dolgozik az alsó hangszóróval (csengő hangszóró) sztereóban. Amennyiben tehát hibát észlelünk a hangok terén, érdemes a fentiek alapján beazonosítani, hogy melyik típusú iPhone 8 hangszóró problémával állunk szemben.

Az iPhone 8 beszédhangszóró meghibásodása

Ha telefonálás közben nem hallod a beszélgetőtársad hangját, csak kihangosítva, akkor minden bizonnyal a beszédhangszóród a hibás és a hangszóró cseréje fogja megoldani a problémát.

A beszédhangszórót leginkább telefonhívások közben, a telefont fülünkhez tartva halljuk. Ha a másik fél mégsem hallatszik és kihangosítva is csak a készülék alsó hangszóróján keresztül halljuk beszélgetőpartnerünket, akkor minden bizonnyal a beszédhangszóró cseréje lesz a megoldás.

Meghibásodása gyakran egy koccanás miatt történik, ilyenkor akár el is mozdulhat a hangszórómodul. De az is lehet, hogy csak halkabban halljuk a másik fél hangját. Ezesetben a hangszórónyílások eltömődése okozhatja a bajt. Ezért a hibáért gyakran porszemek de akár a smink is felelős lehet. Az iPhone 8 beszédhangszóró cseréje általában nem sok idő, általában 1-2 órát vesz igénybe.

Az iPhone 8 beszédhangszóró cseréje (felső hangszóró)

A beszédhangszóró közvetlenóül a kijelző alatt található, a telefon felső részében. A javítás első lépése a kijelző leválasztása. A telefont hőlégfúvóval felmelegítve, a széleken található vízzáró ragasztó réteg meglágyul. Ezután speciális célszerszámunkkal rásegítve a kijelzőt leválasztjuk. Fontos, hogy mindez nem éles szerszámmal történik, mert az alaplaphoz csatlakozó szalagkábel épségére is fokozottan figyelünk.

A kijelző levétele után a csengőhangszóró csavarjait ki kell csavarozni. Ezután az előlapi kamera és proximity szenzor szalagkábelét távolítjuk el körültekintően, majd sor kerülhet az új, eredeti Apple hangszóró modul beültetésére – a régi helyett. A visszaszerelésnél elengedhetetlen, hogy visszaragasszuk a vízzáró réteget, mely a telefon cseppállóságáért felel.

Az iPhone 8 csengő hangszórók hibája és cseréje

Nagy általánosságban az iPhone 8 (és iPhone 8 Plus) csengő hangszórók cseréje akkor válik indokolttá, hogyha a telefon nem cseng ki bejövő hívásokkor, és / vagy a készülék nem hajlandó lejátszani a zenéid, videóid hangját. Ahogy iPhone szervizünkben minden javításunkkor, úgy természetesen az iPhone 8 hangszórócsere során is eredeti, gyári cserealkatrészeket használunk.

Ebben az esetben is fontos tisztáznunk, hogy a két hangszóró közül melyik hibásodott meg. Amennyiben az audió tartalmak lejátszásakor csak az készülék Home gomb felöli részéről halljuk a hangokat, illetve telefonhívások közben süket vagy recseg a felső hangszórónk, akkor minden bizonnyal az alsó hangszóró cseréjére van szükség.

Mint minden javításunkat, úgy az iPhone 8 és 8 Plus készülékek alsó hangszórójának a cseréjét is a készülék alapos tesztelésével kezdjük tesztlistánk alapján. Az iPhone tesztelését követi a készülék kikapcsolása, majd szervizes munkatársaink hozzáfognak a ragasztott kijelző óvatos kiépítéséhez. Fontosnak tartjuk a cseppállóságért felelős gumi alapú tömítőragasztó megfelelő hőfokon való átmelegítését, ami után az iPhone kijelzője valóban feszültségmentesen kiemelhető lesz. A kijelzőmodul szalagkábelezésének lecsatlakoztatása előtt figyelünk az iPhone „áramtalanítására” ezért az akkumulátor szalagkábelének leválasztásával folytatjuk a munkát. A következő lépés a kijelzőmodul kiszabadítása, ami után a GSM antennát pozicionáló 1 Triwing és 2 kereszthornyú csavar és fém shield (lemez) kiépítése után könnyedén hozzáférhető az alsó hangszóró. A hibás darab kiépítése után a munkát a porvédő rácsszerkezet alapos tisztításával folytatjuk, ezt követi az új gyári hangszorómodul pozicionálása, majd 3 csavarral történő rögzítése. A GSM antanna visszahelyezése után csatlakoztatjuk a kijelző flex kábeleit, majd az akkumulátort és hozzáfogunk a készülék teszteléséhez. Amennyiben minden a gyári értékeknek megfelelően működik, abban az esetben a fémváz tisztítása után pozícionáljuk a kijelző tömítőragasztást, majd a szalagkábelek shiled-jeit lefogatjuk a megfelelő csavarokkal. A következő és egyben utolsó lépés a kijelzőmodul óvatos behelyezése.

Nézz be műhelyünk titkaiba!

Mindig előkerül a fényképezőgépünk, ha egy számunkra új készüléket javítunk. A készült fotókat meg is osztjuk, tudjuk, hogy hozzánk hasonlóan még sokakat érdekel az iPhone-ok belső lelkivilága. Bármi érdekeset tapasztalunk, azt is feljegyezzük!

További iPhone-os cikkeket olvashatsz blogunkban

Ellenőrző lista – avagy az iPhone 8 hangszóró javítása előtt

Mielőtt kimondanánk az ítéletet, hogy az iPhone 8 készüléked hangszórója hibás, és cserélni kell, van pár lépés (az Apple oldalán található mini ellenőrzőlistán túl is), amit érdemes kipróbálni. Egy-két szoftveres vagy hangszóró beállításról van szó, melyeket célszerű a javítás előtt leellenőrizni! Ha jó problémamegoldónak tartod magad, ezeken te magad is végigmehetsz otthon. Ha azonban időhiányban szenvedsz, vagy nem kívánsz különféle beállításokat ellenőrizgetni, ebben is szívesen segítünk!

Bár az alábbi lista némelyike talán túlságosan is egyértelmű, azért inkább ejtsünk szót ezekről is:

1. Győzödj meg róla, hogy a telefont beszélgetés közben nem fejjel lefelé tartod! :)
2. Frissítsd az IOS-t a legújabb verzióra!
3. Vedd ki a tokjából a telefont, és figyeld meg, javul-e a hang!
4. Tisztítsd vagy tisztíttasd ki a mikrofont és a hangszórót! (Ezt a telefon belsejéből lehet igazán megtenni, ezért a házi kísérletezést, telefonszétszedést csak saját felelősségre!)
5. Ha vezetékes fülhallgatót használsz, szintén tisztítsd vagy tisztíttasd ki a Jack csatlakozóját és környékét!
6. Próbáld ki, tapasztalsz-e a hangban javulást akkor, ha kikapcsolod a Zajkioltás funkciót! (Beállítások / Általános / Kisegítő lehetőségek / Hallás / Zajkioltás)
Zajkioltás funkció kikapcsolása

7. Kapcsold ki a Buletooth-t, vagy győződj meg róla, hogy nincs párosítva az iPhone 8 / iPHone 8 Plus egy külső eszköz hangszórójához!
8. Válaszd le a telefont az Apple Watch órádról!
9. Illetve akadnak olyanok is, akiknek ez az apró beállítás segített: Beállítások / Mobilhálózat / Mobiladat-lehetőségek / 4G bekapcsolása / „Hang és Adat” helyett ––> “Csak adatok”

Ha a fenti pontok egyike sem oldotta meg az iPhone 8 hangszóró problémát, és már garanciád sincsen a készülékedre, hozd el hozzánk, örömmel segítünk! Akármi is okozza a hangszóró problémáját, mi precízen, odafigyelve, és – ha a hangszórócsere is indokolt – eredeti, gyári cserealkatrész beépítésével fogjuk megjavítani iPhone 8 illetve iPhone 8 Plus készüléked.

iPhone 8 hangszórójavítás: rutinművelet, de tapasztalt kéznek való

Az iPhone 8 hangszóróprobléma esetén is igaz, hogy egy tapasztalt kéz gyorsan és rutinszerűen javítja. Egy kezdő azonban olyan nem kívánt hibákat véthet, melyek feleslegesen drágítanák meg a szervizköltségeket. Éppen ezért, ha teheted, az iPhone 8-ad hangszórócseréjét is bízd egy megbízható iPhone szervizre!

* A feltüntetett átfutási idő tájékoztató jellegű, az esetek többségében ennyi időre van szükség a javítás elvégzéséhez. Az átfutási időt befolyásolhatja szervizünk aktuális leterheltsége, a javítandó készülék állapota, további hibái, és más külső körülmények lassíthatják vagy gyorsíthatják munkafolyamatainkat.

További szolgáltatásaink

Az iPhone-on futó iOS szoftver rengeteg kényelmi funkcióval próbálja megkönnyíteni életünket, azonban ez a funkcióbőség az akkuidőnk rovására is mehet.

3D üvegfóliánk vagy karcálló műanyag védőfóliáink megvédik az iPhone sérülékeny kijelzőjét. A megvásárolt védőfóliát pormentesen felhelyezzük készülékedre.

Az általunk forgalmazott iPhone kiegészítőket mi is használjuk, így közvetlen tapasztalatainkra alapozva tudunk segíteni kiválasztani a Számodra legmegfelelőbb terméket.

Vállalatok és szervezetek iPhone-flottájának szerződéses karbantartását és szervizét is vállaljuk egyedi díjszabás alapján, rugalmas ügymenettel, akár futárszolgálattal.

Az iPhone-ok gördülékeny garanciaügyintézését is vállaljuk, így nem kell bajlódnod a hivatalos Apple szervizek sokszor nehézkes ügymenetével.

Ha szeretnéd jobban megismerni iPhone készüléked "lelkét", gyűjtsd össze kérdéseidet, hogy egy finom kávé mellett átbeszéljük Veled a kérdéses témaköröket.

Fontos információ

Annyira megnövekedett a telefonforgalmunk az utóbbi időben, hogy azt vettük észre, hogy a munkánk rovására kezd menni a sok telefonhívás kezelése. Ezért azt a döntést hoztuk, hogy – a sürgős esetektől eltekintve – elsősorban az email-es és személyes kommunikációt részesítjük előnyben.

Kérünk, hogy telefonhívás helyett írj üzenetet, vagy személyesen keress fel minket.

Ha sürgős ügyben keresnél minket, kattints ide.


iPad szervizünk telefonszáma

+36 20 536 9716


Szaküzletünk telefonszáma

+36 20 3 666 999

Elérhetőségeink

Minden téren arra törekszünk, hogy könnyen elérj bennünket, és gyorsan választ adhassunk kérdéseidre.

Összes elérhetőségünk

Szervizfutár

Háztól-házig szolgáltatásunk segítségével ki sem kell mozdulnod otthonról: elmegyünk hibás készülékedért, majd javítást követően vissza is szállítjuk Hozzád.

Részletek

Címünk: 1126 Budapest, Tartsay Vilmos utca 26.

Nyitvatartásunk

Sürgős esetekre

Telefonszámainkat sürgős esetekre tartjuk fent, elsősorban az email-es vagy személyes kapcsolattartást részesítjük előnyben.

Küldj üzenetet!

    Kérjük, töltsd ki az alábbi mezőket, ha üzenetet küldenél nekünk! Beérkező üzeneteinkre igyekszünk a lehető leghamarabb válaszolni.


    E-mail címünk

    iPhone szervizrészlegünk e-mail címe: szerviz@appsolute.hu