Eredeti alkatrészek, gondosság. APPSolute.

iPhone 8 kijelzőcsere

Átfutási idő

1-2 óra*

Garancia

6 hónap

Azonnali segítség

Hívj minket! Küldj üzenetet! Látogass meg minket személyesen!

Nemcsak a telefon leejtése adhat okot a javításra

A következő esetekben is indokolt lehet az iPhone 8 kijelző cseréje.
Betörött a kijelződ, ráadásul nem akárhogy: az LCD-t fedő üvegréteg pókháló mintázatot ad. Ha a kijelző valami csoda folytán még működőképes is lenne, sokat nem látsz a képernyőn megjelenő információból. Mindenképpen szükséges a javítás.

Vagy nem érzékeli a telefon a mozdulataidat. Hiába tapogatod, húzod ide-oda az ujjadat a kijelzőn, a képernyő nem reagál. Vagy csak néha nem reagál. Ebben az esetben is a kijelzőcsere lesz a megoldás. Ha netán a kijelzőcsere után is előfordulna a probléma, akkor egy komolyabb Touch IC javítással kell szembenézni.

Ha maga a kijelződ nem sérült meg, csak a felszíni védelem (vagyis az üvegréteg), akkor is a komplett kijelzőcserét javasoljuk. Ha csak az üveget cserélnénk, pár hónap múlva jó eséllyel a kijelző érintésérzékeléssel is gondok lennének.

Ha teljesen elsötétedik a kijelződ, de a készülék kicseng, akkor is valószínűleg az iPhone 8 kijelzője a ludas. A kijelzőcsere előtt mindenképpen ajánlott egy hard reset-et elvégezni, olykor ez is segíthet.

Ha iPhone-od kijelzője csíkos mintázatot öltött magára, akkor ennek hátterében olykor a szalagkábel elmozdulása áll. Ha a kábel újracsatlakoztatása, megigazítása nem oldja meg a problémát, ismét egy komplett iPhone 8 kijelzőcsere lesz a megoldás.

Ha egy sötét vagy fekete folt jelent meg a képernyődön, az valószínűleg egy ütődés miatt keletkezett (mely az LCD-t vagy AMOLED-et érte). Ismét nincs más út: essünk túl az iPhone 8 kijelzőcserén!
 

Törés, karcolás

A leggyakoribb esetben a telefon törése indokolja a cserét. Mégis, sokan – akik évekig kijelzővédő fólia nélkül használták telefonjukat – a már zavaróan karcos kijelzőt látva döntenek úgy, hogy egy tiszta, új, gyári kijelzőt szeretnének látni nap mint nap. Te előzd meg a bajt, használj kijelzővédő fóliát!

Az Phone 8 kijelzője

Az iPhone 8 még nem büszkélkedhet az iPhone X OLED kijelzőjével, a cég ennek a modellnek az esetében még megmaradt az Apple régi bevált IPS alapú LCD kijelzőjénél. Tény, hogy az OLED kijelző élethűbb képet mutat, az Apple régi típusú képernyőjével is teljesen elégedettek vagyunk – köszönhető ez a pontos és jó beállításoknak.

Az iPhone 8 előlapjában már egy olyan szenzort is találunk, mely automatikusan felismeri a környezethez illő színhőmérsékletet. (True Tone technológia.) Ahogy a legtöbb iPhone-nál, úgy a 8-as modellnél is a külső durva behatások jelentik a legnagyobb kockázatot. Egy ügyetlen elejtés, koccanás, ütődés és gyakorta meg is van a baj. A kijelző megreped, betörik, üzemképtelenné válik. Rosszabb esetben a készülék más területe is károsodást szenved, de jellemzően egy komplett kijelzőcserével orvosolni tudjuk a bajt.

Fontos megemlíteni, hogy a kijelzővédő fóliák (különösen az üvegfóliák) sok esetben képesek megelőzni a bajt. Jóllehet 100%-osan törésbiztossá egyik fólia sem képes tenni iPhone-unkat, hallottunk már jópár olyan esetről, amikor egy üvegfólia több tízezer forintot spórolt meg tulajdonosának. A kijelző ugyanis sokszor képes épségben megúszni egy elejtést is, ha a fólia egy plusz védvonalat biztosít.
 

Rutinművelet, hibalehetőségekkel

Az iPhone 8 kijelzőcsere egy rutinművelet szervizünkben. Viszonylag gyorsan, általában egy óra alatt kész is vagyunk vele, (ritkább esetben megnövekedhet a szerelési idő, különösen ha más javítanivaló is akad a készüléken – például egy hátlap deformálódás javítása). A munkafolyamat bár gyors, mégis sok hibalehetőséget rejt. Egy képzetlen szerelő vagy kezdő szerviztechnikus a nem megfelelő fogások alkalmazásával könnyen nagy kárt okozhat a készülékben. Ezért az iPhone 8 kijelző javítást az APPSolute-ban kizárólag nagyobb tapasztalattal rendelkező iPhone szervizes kolléga végzi.

Nézz be műhelyünk titkaiba!

Mindig előkerül a fényképezőgépünk, ha egy számunkra új készüléket javítunk. A készült fotókat meg is osztjuk, tudjuk, hogy hozzánk hasonlóan még sokakat érdekel az iPhone-ok belső lelkivilága. Bármi érdekeset tapasztalunk, azt is feljegyezzük!

További iPhone-os cikkeket olvashatsz blogunkban

Az iPhone 8 kijelzőcsere menete

A dock csatlakozóhoz közel eső tartócsavarok kicsavarozása után kissé felmelegítjük a kijelzőt. Óvatosan, és különösen figyelve arra, hogy a hő egyenletesen oszoljon el a kijelző peremén. Fontos, hogy a belső alkatrészeket kíméljük a túlzott felmelegedéstől. Ezután a kijelzőt célszerszámunk segítségével óvatosan megemeljük és kiakasztjuk a tartófüleket. Ezt követően az alaplaphoz kapcsolódó szalagkábeleket kell körültekintően lecsatlakoztatnunk.

A kijelzőperem alatt rögzítő gumiréteg található, mely által a telefon cseppállónak mondható. (Figyelem! Az iPhone 8 továbbra sem vízálló, ahogyan azt sokan tévesen gondolják. Inkább egy kisebb eső utáni nedvességtől óv minket a perem alatti gumiréteg.) A korábbi melegítés során, majd a levételnél ez elszakadozik. Szervizünkben az új kijelző beépítése során mindig pótoljuk ezt a gumiréteget, hogy néhány vízcsepp vagy kisebb löttyök ne okozhassanak beázást a készülékeden.

Az új, eredeti, gyári kijező beépítése után elengedhetetlen, hogy a javított iPhone-t alaposan teszteljük. Megvizsgáljuk a kijelző felületét, ellenőrizve a különböző érintési módokat. Szintén még a kijelző felületénél maradva ellenőrizzük, hogy nincsenek foltok, csíkok a kijelzőn. Kipróbáljuk a Wifi-t, a hívást, a különböző szenzorokat – például azt is, mely hívás közben a fejhez való közelítés hatására elsötétíti a kijelzőt.

Az iPhone 8 kijelzőcseréről itt olvasható egy részletesebb blogbejegyzésünk is.

 

Garancia

6 hónap garanciát vállalunk minden iPhone 8 kijelzőcserére. Garantáljuk, hogy az új beépített iPhone 8 kijelző minden esetben eredeti, gyári alkatrész – az utángyártott kijelző ugyan olcsóbb lenne, de hosszútávon sem nekünk, sem Ügyfeleinknek nem érné meg a használata. (Az utángyártott kijelzők használata során több hiba fordul elő viszonylag hamar és az alkatrészek illesztései sem pontosak.) Mi az APPSolute-ban kizárólag gyári alkatrészekkel dolgounk, és ez nemcsak a kijelzőcserére igaz, hanem az össze többi javításunkra is.

* A feltüntetett átfutási idő tájékoztató jellegű, az esetek többségében ennyi időre van szükség a javítás elvégzéséhez. Az átfutási időt befolyásolhatja szervizünk aktuális leterheltsége, a javítandó készülék állapota, további hibái, és más külső körülmények lassíthatják vagy gyorsíthatják munkafolyamatainkat.

További szolgáltatásaink

Az iPhone-on futó iOS szoftver rengeteg kényelmi funkcióval próbálja megkönnyíteni életünket, azonban ez a funkcióbőség az akkuidőnk rovására is mehet.

3D üvegfóliánk vagy karcálló műanyag védőfóliáink megvédik az iPhone sérülékeny kijelzőjét. A megvásárolt védőfóliát pormentesen felhelyezzük készülékedre.

Az általunk forgalmazott iPhone kiegészítőket mi is használjuk, így közvetlen tapasztalatainkra alapozva tudunk segíteni kiválasztani a Számodra legmegfelelőbb terméket.

Vállalatok és szervezetek iPhone-flottájának szerződéses karbantartását és szervizét is vállaljuk egyedi díjszabás alapján, rugalmas ügymenettel, akár futárszolgálattal.

Az iPhone-ok gördülékeny garanciaügyintézését is vállaljuk, így nem kell bajlódnod a hivatalos Apple szervizek sokszor nehézkes ügymenetével.

Ha szeretnéd jobban megismerni iPhone készüléked "lelkét", gyűjtsd össze kérdéseidet, hogy egy finom kávé mellett átbeszéljük Veled a kérdéses témaköröket.

Elérhetőségeink

Minden téren arra törekszünk, hogy könnyen elérj bennünket, és gyorsan választ adhassunk kérdéseidre.

Összes elérhetőségünk

Szervizfutár

Háztól-házig szolgáltatásunk segítségével ki sem kell mozdulnod otthonról: elmegyünk hibás készülékedért, majd javítást követően vissza is szállítjuk Hozzád.

Részletek

Címünk: 1126 Budapest, Tartsay Vilmos utca 26.

Nyitvatartásunk

Sürgős esetekre

Telefonszámainkat sürgős esetekre tartjuk fent, elsősorban az email-es vagy személyes kapcsolattartást részesítjük előnyben.

Küldj üzenetet!

    Kérjük, töltsd ki az alábbi mezőket, ha üzenetet küldenél nekünk! Beérkező üzeneteinkre igyekszünk a lehető leghamarabb válaszolni.


    E-mail címünk

    iPhone szervizrészlegünk e-mail címe: szerviz@appsolute.hu