iPhone X kijelzőcsere

iPhone X javítás

Átfutási idő

1-2 óra*

Garancia

12 hónap

Azonnali segítség

Hívj minket! Küldj üzenetet! Látogass meg minket személyesen!

Betört vagy nem érzékel az iPhone X kijelzője?

A iPhone X leggyengébb pontja a kijelzője. Hiába hirdeti az Apple, hogy mennyire kemény és karcálló az iPhone X kijelzője, elég egy óvatlan mozdulat, vagy egy balszerencsés ütődés, egyből pókhálósra repedhet.

A legtöbb esetben csak a kijelző felső üvegrétege sérül, ami alatt az érintőpanel és az LCD (helyesebben OLED panel) továbbra is működőképes marad. Ha csak egyvonalas repedés látszik a kijelzőn, akkor viszonylag könnyedén tudjuk továbbra is használni készülékünket, viszont ha szilánkosra törött a kijelző, akkor nem érdemes úgy használni a telefont, mert az üvegszilánkok könnyen balesetet okozhatnak. Mivel az iPhone X kijelzőjének felső üvegrétege, érintésérzékelő felülete és az alatta lévő képalkotó egység (OLED) gyárilag egy optikailag tiszta ragasztóval láthatatlanul összeragasztott és egybepréselt alkatrész, ezért hiába csak a legfelső üvegréteg törött, mégis a komplett kijelzőmodult kell kicserélni.

Ha nem törött, csak csíkos a kijelző

Ha nem ad képet vagy csíkos képet ad az iPhone X készülékünk kijelzője, valószínűleg akkor is a kijelzőmodul cseréjére van szükség. Mielőtt kicserélnénk a kijelzőt, érdemes egy hard reset segítségével újraindítani a készülékünket. A kényszerített újraindításhoz röviden nyomjuk meg hangerőnövelő gombot, ezután röviden a hangerőcsökkentő gombot, végül tartsuk nyomva a bekapcsoló gombot addig, amíg a készülékünk újra nem indul, és jó esetben megjelenik az Apple logó. Ha fekete tintapaca szerű folyás látható a kijelzőn, akkor az OLED panelünk sérült meg egy ütődés vagy nyomódás hatására.

Csíkos képet eredményezhet egy leejtés akkor is, ha nem törik be a kijelzőnk. Ilyenkor vagy a kijelző szalagkábele sérül meg, vagy szerencsés esetben csak “kiugrik” a csatlakozója a helyéről. A bevizsgálás során először megpróbáljuk helyreilleszteni a kábelt, majd ha ez nem vezet eredményre, következő lépés lehet a készülék tesztelése új kijelzőmodullal.

A kijelző hibájára utalhat az is, ha az ujjaink érintését nem érzékeli megfelelően.

Ha a tesztelés során egy új kijelzővel sem áll helyre a hibátlan képmegjelenítés vagy az érintés érzékelése, akkor alaplaphibára lehet gyanakodni, amit hosszabb és bonyolultabb tesztelési folyamat során tudunk alaposan felderíteni.

Nincs időd elhozni?

Háztól-házig szolgáltatásunk segítségével ki sem kell mozdulnod otthonról: elmegyünk hibás készülékedért, majd javítást követően vissza is szállítjuk Hozzád.

Részletek

Az Phone X kijelzőcsere menete

Az iPhone X kijelzőjének cseréjét a készülék tesztelésével kezdjük: megnézzük, hogy a kijelző milyen módon sérült (törött-e, befolyt-e, érzékeli-e az érintést), illetve leteszteljük az iPhone X alapvető funkcióit: működnek-e a kamerák, szólnak-e a hangszórók, érzékeli-e a közelséget, felismeri-e az arcunkat, működnek-e az oldalsó fizikai gombok. Teszteljük a rezgést, telefonhívással és a Wi-Fi/Bluetooth kipróbálásával leteszteljük a kommunikációs képességeket.

A készülék külső állapotát is megvizsgáljuk: a készülékvázban nem lehet görbület, mert az a kijelzőcsere után gondot okozhatna. A készülékház kijelző körüli fém peremét is megvizsgáljuk, hogy nincs-e benyomódva valahol; ha deformálódott, speciális eszközzel helyre igazítjuk, “karosszériázzuk”. Ez amiatt fontos, hogy a kijelző tökéletesen felfeküdhessen a helyére, ne nyomja sehol a váz, mert az az új kijelző sérüléséhez vezethet.

A kijelző kiépítése nem egyszerű folyamat: kikapcsolást követően óvatosan fel kell melegíteni a kijelző peremét, hogy a kijelző pereme és a készülékház közé illesztett tömítő ragasztás meglágyuljon és elengedjen. A kijelzőt az alsó csavarok kivételét követően alul meg lehet emelni, és a tömítést elválasztani. Nem szabad túlemelni a kijelzőt, egy idő után lefelé kell húzni, hogy a váz tetejében kapaszkodó karmok is elengedjenek, majd ezután az egész modult jobbra lehet kifordítani a készülékből.

Ekkor még mindig nagyon óvatosnak kell lennünk: a kijelzőt az alaplaphoz kapcsoló szalagkábelek nagyon sérülékenyek, ráadásul két fémlemez is rögzíti a csatlakozókat az alaplaphoz. Először soha nem a kijelző csatlakozóit kell leválasztani az alaplapról, mert az egy apró zárlat következtében a készülék alaplapjának meghibásodásához, háttérfény-hibához is vezethet. Helyette először az akkumulátor csatlakozót kell leválasztani az alaplapról, hogy utána már biztonságosan lecsatlakoztathassuk a kijelzőt. A kijelző leválasztása után félretehetjük a készüléket, és dolgozunk tovább a kijelzőn.

A gyári kijelző a belső szerelékekkel együtt érkezik meg hozzánk; ilyenek az apró hézagolók, illesztékek, ragasztások. A többi alkatrészt, mint például a felső “sziget” kameráját, hangszórót, felső szalagkábelt az eredeti, törött kijelzőből kell átépíteni az új kijelzőbe.

  • Így nehezíti meg az Apple a kijelzőcserét Az Apple gaztettei – 1. rész: kijelzőcsere megnehezítve - Cikksorozatot indítunk, amelyben elsősorban azokat a bosszantó dolgokat fogjuk sorra venni, amikkel az Apple megnehezíti a felhasználóinak az almás eszközeik rentábilis javíttatását. Szerintünk ezek a “gonosz fricskák” nemcsak az Apple márka presztízsét rombolják a felhasználóik körében, hanem legtöbbjük egyszerűen nevetségessé teszi a céget. Kezdjük is rögtön az újabb iPhone-ok és MacBook Pro gépek kijelzőcseréjével! Első […]

    Teljes cikk

* A feltüntetett átfutási idő tájékoztató jellegű, az esetek többségében ennyi időre van szükség a javítás elvégzéséhez. Az átfutási időt befolyásolhatja szervizünk aktuális leterheltsége, a javítandó készülék állapota, további hibái, és más külső körülmények lassíthatják vagy gyorsíthatják munkafolyamatainkat.

iPhone X-hez ajánljuk

Van néhány szolgáltatásunk, amik segítségével még többé teheted iPhone X készülékedet.

Apple iPhone védófólia

iPhone fóliázás

Speciális védőfóliát gyártunk Apple készülékekhez, ami jól idomul az ívelt felületekhez, karcálló és ráadásul jó fogást is biztosít. Az iPhone X kijelzőjére pedig üvegfóliát vagy műanyag fóliát ajánlunk, melyet pormentesen fel is teszünk pillanatok alatt.

iPhone fóliázás oldala

Lightning kábel

iPhone X kiegészítők

Az általunk forgalmazott kiegészítőket mi is használjuk a mindennapjaink során, így közvetlen tapasztalatainkra alapozva, és igényeidnek megfelelően tudunk segíteni kiválasztani a Számodra legmegfelelőbb terméket. Üzletünkben a legtöbb terméket ki tudod próbálni.

iPhone kiegészítők vásárlása

iPhone flotta

iPhone flottaszerviz

Vállalatok és szervezetek iPhone-flottájának szerződéses karbantartását és szervizét is vállaljuk egyedi, kedvezményes díjszabás alapján, rugalmas ügymenettel, és akár oda-vissza futárszolgálattal.

Kapcsolatfelvétel

iPhone garanciális szerviz

Garanciális szerviz

Garanciális iPhone-ok gördülékeny garanciaügyintézését is vállaljuk, így nem kell bajlódnod az Apple sokszor nehézkes ügymenetével. Minden adminisztratív gondot leveszünk a válladról.

Kapcsolatfelvétel

Elérhetőségeink

Minden téren arra törekszünk, hogy könnyen elérj bennünket, és gyorsan választ adhassunk kérdéseidre.

Összes elérhetőségünk

Hívj minket!

Címünk: 1126 Budapest, Tartsay Vilmos utca 26.

Nyitvatartásunk

Küldj üzenetet!

Kérjük, töltsd ki az alábbi mezőket, ha üzenetet küldenél nekünk! Beérkező üzeneteinkre munkanapokon 4-8 órán belül igyekszünk válaszolni.


E-mail címünk

iPhone szervizrészlegünk e-mail címe: szerviz@appsolute.hu