Eredeti alkatrészekkel és gondos odafigyeléssel javítjuk meg készülékedet.

iPhone XS kijelzőcsere

Átfutási idő

1-2 óra*

Garancia

6 hónap

Azonnali segítség

Hívj minket! Küldj üzenetet! Látogass meg minket személyesen!

Betört vagy nem érzékel az iPhone XS kijelzője?

A iPhone XS leggyengébb pontja a kijelzője. Hiába hirdeti az Apple, hogy mennyire kemény és karcálló az iPhone X kijelzője, elég egy óvatlan mozdulat, vagy egy balszerencsés ütődés, egyből pókhálósra repedhet.

A legtöbb esetben csak a kijelző felső üvegrétege sérül, ami alatt az érintőpanel és az LCD (helyesebben OLED panel) továbbra is működőképes marad. Ha csak egyvonalas repedés látszik a kijelzőn, akkor viszonylag könnyedén tudjuk továbbra is használni készülékünket, viszont ha szilánkosra törött a kijelző, akkor nem érdemes úgy használni a telefont, mert az üvegszilánkok könnyen balesetet okozhatnak. Mivel az iPhone X kijelzőjének felső üvegrétege, érintésérzékelő felülete és az alatta lévő képalkotó egység (OLED) gyárilag egy optikailag tiszta ragasztóval láthatatlanul összeragasztott és egybepréselt alkatrész, ezért hiába csak a legfelső üvegréteg törött, mégis a komplett kijelzőmodult kell kicserélni.

Ha nem törött, csak csíkos a kijelző

Ha nem ad képet vagy csíkos képet ad az iPhone X készülékünk kijelzője, valószínűleg akkor is a kijelzőmodul cseréjére van szükség. Mielőtt kicserélnénk a kijelzőt, érdemes egy hard reset segítségével újraindítani a készülékünket. A kényszerített újraindításhoz röviden nyomjuk meg hangerőnövelő gombot, ezután röviden a hangerőcsökkentő gombot, végül tartsuk nyomva a bekapcsoló gombot addig, amíg a készülékünk újra nem indul, és jó esetben megjelenik az Apple logó. Ha fekete tintapaca szerű folyás látható a kijelzőn, akkor az OLED panelünk sérült meg egy ütődés vagy nyomódás hatására.

Csíkos képet eredményezhet egy leejtés akkor is, ha nem törik be a kijelzőnk. Ilyenkor vagy a kijelző szalagkábele sérül meg, vagy szerencsés esetben csak “kiugrik” a csatlakozója a helyéről. A bevizsgálás során először megpróbáljuk helyreilleszteni a kábelt, majd ha ez nem vezet eredményre, következő lépés lehet a készülék tesztelése új kijelzőmodullal.

A kijelző hibájára utalhat az is, ha az ujjaink érintését nem érzékeli megfelelően.

Ha a tesztelés során egy új kijelzővel sem áll helyre a hibátlan képmegjelenítés vagy az érintés érzékelése, akkor alaplaphibára lehet gyanakodni, amit hosszabb és bonyolultabb tesztelési folyamat során tudunk alaposan felderíteni.

Az Phone XS kijelzőcsere menete

Az iPhone XS kijelzőjének cseréjét a készülék tesztelésével kezdjük: megnézzük, hogy a kijelző milyen módon sérült (törött-e, befolyt-e, érzékeli-e az érintést), illetve leteszteljük az iPhone X alapvető funkcióit: működnek-e a kamerák, szólnak-e a hangszórók, érzékeli-e a közelséget, felismeri-e az arcunkat, működnek-e az oldalsó fizikai gombok. Teszteljük a rezgést, telefonhívással és a Wi-Fi/Bluetooth kipróbálásával leteszteljük a kommunikációs képességeket.

A készülék külső állapotát is megvizsgáljuk: a készülékvázban nem lehet görbület, mert az a kijelzőcsere után gondot okozhatna. A készülékház kijelző körüli fém peremét is megvizsgáljuk, hogy nincs-e benyomódva valahol; ha deformálódott, speciális eszközzel helyre igazítjuk, “karosszériázzuk”. Ez amiatt fontos, hogy a kijelző tökéletesen felfeküdhessen a helyére, ne nyomja sehol a váz, mert az az új kijelző sérüléséhez vezethet.

A kijelző kiépítése nem egyszerű folyamat: kikapcsolást követően óvatosan fel kell melegíteni a kijelző peremét, hogy a kijelző pereme és a készülékház közé illesztett tömítő ragasztás meglágyuljon és elengedjen. A kijelzőt az alsó csavarok kivételét követően alul meg lehet emelni, és a tömítést elválasztani. Nem szabad túlemelni a kijelzőt, egy idő után lefelé kell húzni, hogy a váz tetejében kapaszkodó karmok is elengedjenek, majd ezután az egész modult jobbra lehet kifordítani a készülékből.

Ekkor még mindig nagyon óvatosnak kell lennünk: a kijelzőt az alaplaphoz kapcsoló szalagkábelek nagyon sérülékenyek, ráadásul két fémlemez is rögzíti a csatlakozókat az alaplaphoz. Először soha nem a kijelző csatlakozóit kell leválasztani az alaplapról, mert az egy apró zárlat következtében a készülék alaplapjának meghibásodásához, háttérfény-hibához is vezethet. Helyette először az akkumulátor csatlakozót kell leválasztani az alaplapról, hogy utána már biztonságosan lecsatlakoztathassuk a kijelzőt. A kijelző leválasztása után félretehetjük a készüléket, és dolgozunk tovább a kijelzőn.

A gyári kijelző a belső szerelékekkel együtt érkezik meg hozzánk; ilyenek az apró hézagolók, illesztékek, ragasztások. A többi alkatrészt, mint például a felső “sziget” kameráját, hangszórót, felső szalagkábelt az eredeti, törött kijelzőből kell átépíteni az új kijelzőbe.

Nézz be műhelyünk titkaiba!

Mindig előkerül a fényképezőgépünk, ha egy számunkra új készüléket javítunk. A készült fotókat meg is osztjuk, tudjuk, hogy hozzánk hasonlóan még sokakat érdekel az iPhone-ok belső lelkivilága. Bármi érdekeset tapasztalunk, azt is feljegyezzük!

További iPhone-os cikkeket olvashatsz blogunkban

Mit érdemes még tudni az iPhone XS kijelzőjéről?

Az iPhone XS kijelzője a működési elvét tekintve egy Super AMOLED érintőkijelző, mely 16 millió féle szín megjelenítésére képes. 5.8 hüvelykes mérete 84.4 négyzetcentiméteres felületű, és a képmegjelenítés és a készüléktest aránya kimagasló 82,9%-os. A kijelző zsírtaszító réteggel van bevonva a könnyű tisztíthatóság érdekében.

A kijelző 2436 képpont magas és 1125 képpont széles, képaránya 19.5:9. A képpontsűrűség, amitől élesnek látjuk a megjelenített képet, kimagasló, 458 pixel/hüvelyk, ami már meg is haladja az általános nyomdai felbontást (300dpi).

Elsőként az iPhone X-ben jelent meg True Tone kijelző, ami annyit tesz, hogy a színárnyalatok a lehető legközelebb állnak a természeteshez. A kijelző egyébként képes a képek és filmek HDR10 és Dolby Vision formátumú képanyagának megjelenítésére is, ami élesebb és kontrasztosabb képet eredményez. A kijelző az érintést 120 Hz-es frekvenciával észleli, ami nagyon gyors reakcióidőt eredményez.

* A feltüntetett átfutási idő tájékoztató jellegű, az esetek többségében ennyi időre van szükség a javítás elvégzéséhez. Az átfutási időt befolyásolhatja szervizünk aktuális leterheltsége, a javítandó készülék állapota, további hibái, és más külső körülmények lassíthatják vagy gyorsíthatják munkafolyamatainkat.

További szolgáltatásaink

Az iPhone-on futó iOS szoftver rengeteg kényelmi funkcióval próbálja megkönnyíteni életünket, azonban ez a funkcióbőség az akkuidőnk rovására is mehet.

3D üvegfóliánk vagy karcálló műanyag védőfóliáink megvédik az iPhone sérülékeny kijelzőjét. A megvásárolt védőfóliát pormentesen felhelyezzük készülékedre.

Az általunk forgalmazott iPhone kiegészítőket mi is használjuk, így közvetlen tapasztalatainkra alapozva tudunk segíteni kiválasztani a Számodra legmegfelelőbb terméket.

Vállalatok és szervezetek iPhone-flottájának szerződéses karbantartását és szervizét is vállaljuk egyedi díjszabás alapján, rugalmas ügymenettel, akár futárszolgálattal.

Az iPhone-ok gördülékeny garanciaügyintézését is vállaljuk, így nem kell bajlódnod a hivatalos Apple szervizek sokszor nehézkes ügymenetével.

Ha szeretnéd jobban megismerni iPhone készüléked "lelkét", gyűjtsd össze kérdéseidet, hogy egy finom kávé mellett átbeszéljük Veled a kérdéses témaköröket.

Elérhetőségeink

Minden téren arra törekszünk, hogy könnyen elérj bennünket, és gyorsan választ adhassunk kérdéseidre.

Összes elérhetőségünk

Szervizfutár

Háztól-házig szolgáltatásunk segítségével ki sem kell mozdulnod otthonról: elmegyünk hibás készülékedért, majd javítást követően vissza is szállítjuk Hozzád.

Részletek

Címünk: 1126 Budapest, Tartsay Vilmos utca 26.

Nyitvatartásunk

Sürgős esetekre

Telefonszámainkat sürgős esetekre tartjuk fent, elsősorban az email-es vagy személyes kapcsolattartást részesítjük előnyben.

Küldj üzenetet!

    Kérjük, töltsd ki az alábbi mezőket, ha üzenetet küldenél nekünk! Beérkező üzeneteinkre igyekszünk a lehető leghamarabb válaszolni.


    E-mail címünk

    iPhone szervizrészlegünk e-mail címe: szerviz@appsolute.hu