Amikor Te vagy nehezen érthető, mi akkor is segítünk.

Ha sokan említik, hogy telefonálás közben halk vagy, vagy recsegős, zajos a hangod a másik oldalon, valószínű, hogy a mikrofonoddal van a baj. Az iPhone 7 mikrofon javítása azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy egy nagy bevatkozást kellene végezni a telefonon. A javítás felajánlása előtt megnézzük, hátha csak egy szoftveres problémával állunk szemben. Illetve, lehet, hogy a mikorofon alapos belső tisztítása is megoldja a problémát.

iPhone 7 mikrofon tisztítása, javítása

Átfutási idő

3-4 óra*

Garancia

12 hónap

Azonnali segítség

Hívj minket! Küldj üzenetet! Látogass meg minket személyesen!

A mikrofonhiba okozói

Eltömődött mikrofonnyílás

iPhone 7 mikrofon javítása Ha a beszélgetőpartnered nem hall Téged, annak legtöbbször a mikrofon nyílásának eltömődése lehet az oka. Ebben az esetben elég a készüléket szétszedni és a mikrofonnyílást alaposan megtisztítani. A javítás után a hívásminőséget mindig teszteljük.

Audio-dekóder IC

iPhone 7 mikrofon javítása Néha sajnos egy alaplapi alkatrész meghibásodása okozza a mikrofon némaságát (Audio-dekóder IC) – erről itt írtunk bővebben. Ez ugyan egy komolyabb javítás, de még mindig elkerülhető vele, hogy az egész telefont cseréljük.

Tesztelés és a hiba megállapítása

Az iPhone 7-en két mikrofon található: az elsődleges, alsó mikrofon, ami a készülék alján, a Lightning-csatlakozó mellett található, illetve a másodlagos, hátsó mikrofon, amit videófelvétel során használ az eszköz.

Érdemes megpróbálni a következőt

  • Nyisd meg a Voice Memos / Hangjegyzetek alkalmazást!
  • A felvétel gomb megnyomásával indíts el egy hangfelvételt!
  • Beszélj, vagy próbálj meg felvenni bármilyen hanganyagot!
  • Amikor kész a felvétel, hallgasd vissza! Ha rendesen hallod a hangod, az elsődleges mikrofonod jól működik.

Siri

Ha Siri nem hall rendesen, vagy a videóidon a hang nem jó, érdemes megnézni a telefon hátulján található mikrofont is, és ellenőrizni, hogy nincs-e eltömődve.

Szoftver update?

Bizonyos esetekben a legújabb IOS verzióra való frissítés is segíthet a mikrofon hibáján. Csak figyelj az adatmentésre!

A „+1” lehetőség: hangszóró tisztítása…

Azt is meg kell említeni, hogy esetleg a másik fél telefonja érett meg egy alapos hangszóró tisztításra.

Nézz be műhelyünk titkaiba!

Mindig előkerül a fényképezőgépünk, ha egy számunkra új készüléket javítunk. A készült fotókat meg is osztjuk, tudjuk, hogy hozzánk hasonlóan még sokakat érdekel az iPhone-ok belső lelkivilága. Bármi érdekeset tapasztalunk, azt is feljegyezzük!

További iPhone-os cikkeket olvashatsz blogunkban

Hogyan történik az iPhone 7 mikrofon javítása?

Az első lépések: szoftveres hibák keresése és tisztítás

Ha elhozod hozzánk az iPhone 7-es készülékedet javításra, akkor az első lépés mindig a szoftveres ellenőrzés és a mikrofon tisztítása (belülről). Ezek már sok esetben segítenek.

Az iPhone 7 mikrofon cseréje

Ha ezek nem oldják meg a bajt, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a hardverrel van gond és a mikrofon cseréje fog segíteni: ekkor értesítünk. Ezután a készüléket óvatosan szétszedjük. A csavarok eltávolításával, majd a kijelző levételével hozzáférést nyerünk a készülék belső részeihez.

Biztonsági okokból ezután lecsatlakoztatjuk az akkumulátort az alaplapról, majd több, kisebb alkatrész kicsavarása után ki tudjuk cserélni a mikrofont is. Ezután újra összerakjuk a telefont, kifejezetten figyelve arra, hogy a gyári garanciád megmaradjon, és a telefonod se veszítse el vízállóságát. Ezek után újra ellenőrizzük, hogy minden rendben van-e az iPhone 7 mikrofonjával.

* A feltüntetett átfutási idő tájékoztató jellegű, az esetek többségében ennyi időre van szükség a javítás elvégzéséhez. Az átfutási időt befolyásolhatja szervizünk aktuális leterheltsége, a javítandó készülék állapota, további hibái, és más külső körülmények lassíthatják vagy gyorsíthatják munkafolyamatainkat.

További szolgáltatásaink

Az iPhone-on futó iOS szoftver rengeteg kényelmi funkcióval próbálja megkönnyíteni életünket, azonban ez a funkcióbőség az akkuidőnk rovására is mehet.

3D üvegfóliánk vagy karcálló műanyag védőfóliáink megvédik az iPhone sérülékeny kijelzőjét. A megvásárolt védőfóliát pormentesen felhelyezzük készülékedre.

Az általunk forgalmazott iPhone kiegészítőket mi is használjuk, így közvetlen tapasztalatainkra alapozva tudunk segíteni kiválasztani a Számodra legmegfelelőbb terméket.

Vállalatok és szervezetek iPhone-flottájának szerződéses karbantartását és szervizét is vállaljuk egyedi díjszabás alapján, rugalmas ügymenettel, akár futárszolgálattal.

Az iPhone-ok gördülékeny garanciaügyintézését is vállaljuk, így nem kell bajlódnod a hivatalos Apple szervizek sokszor nehézkes ügymenetével.

Ha szeretnéd jobban megismerni iPhone készüléked "lelkét", gyűjtsd össze kérdéseidet, hogy egy finom kávé mellett átbeszéljük Veled a kérdéses témaköröket.

Elérhetőségeink

Minden téren arra törekszünk, hogy könnyen elérj bennünket, és gyorsan választ adhassunk kérdéseidre.

Összes elérhetőségünk

Szervizfutár

Háztól-házig szolgáltatásunk segítségével ki sem kell mozdulnod otthonról: elmegyünk hibás készülékedért, majd javítást követően vissza is szállítjuk Hozzád.

Részletek

Címünk: 1126 Budapest, Tartsay Vilmos utca 26.

Nyitvatartásunk

Sürgős esetekre

Telefonszámainkat sürgős esetekre tartjuk fent, elsősorban az email-es vagy személyes kapcsolattartást részesítjük előnyben.

Küldj üzenetet!

    Kérjük, töltsd ki az alábbi mezőket, ha üzenetet küldenél nekünk! Beérkező üzeneteinkre igyekszünk a lehető leghamarabb válaszolni.


    E-mail címünk

    iPhone szervizrészlegünk e-mail címe: szerviz@appsolute.hu