Egy csatlakozó is tönkremegy. Mi pedig megjavítjuk.

Az iPhone 7 és 7 Plus töltőcsatlakozó (dokkcsatlakozó) nehezen hibásodik meg, viszont könnyen eltömődhet porral, szösszel. Lehetséges, hogy egy alapos tisztítás is megoldja a csatlakozási hibát, de az is elképzelhető, hogy az alkatrész cserére szorul.

iPhone 7 / 7 Plus töltőcsatlakozó javítás

Átfutási idő

3-4 óra*

Garancia

12 hónap

Azonnali segítség

Hívj minket! Küldj üzenetet! Látogass meg minket személyesen!

Mi okozhatja az iPhone 7 töltőcsatlakozó hibáját?

Ha por vagy egyéb szennyeződés kerül a Lightning-csatlakozóba, akkor könnyen töltési problémákat tapasztalhatsz iPhone 7 készülékeden. Tisztítását szervizünkben villámgyorsan elvégezzük, de ha a hiba továbbra is fennáll, természetesen a töltőcsatlakozó cseréje is megoldható. A csatlakozóban lévő kosz miatt a telefon azt is hiheti, hogy valamihez kapcsolódik, és ez a hangszóró elnémulását is okozhatja.

3 fő hibaok

Por, kosz, szöszök a töltőcsatlakozóban

A szöszök, por vagy egyéb szennyeződések könnyek eltömíthetik az iPhone 7 dokkcsatlakozóját. Ez esetben akár tölteni próbálod, akár fülhallgatót próbálsz bedugni, egyfajta puha, tompa érzés lesz, és az is lehet, hogy a telefonod többször kiírja, hogy töltődik, vagy a zenéd újra és újra megáll. Ezesetben mindenképpen először a töltőcsatlakozó kitisztítását ajánljuk. Ezt akár mi is szívesen megcsináljuk, ha félted a telefonod.

Hibás kábel, hibás fülhallgató

A hiba nem biztos, hogy a te eszközödben van. Lehet, hogy a Lightning-kábel, vagy a fülhallgató a hibás, amivel próbálod. Mindenképpen érdemes egy másik kábellel is kipróbálni a telefon csatlakozóját!

Meghibásodott dokkcsatlakozó

Végül, ha mindent kipróbáltál otthon, hozd el hozzánk a telefonod, hogy megállapíthassuk, mi okozhatja a hibát. Amint végigmegy a készülék a mi tesztfolyamatunkon, értesítünk, hogy mi lehet a hiba oka. Alapvető célunk, hogy mindig a legegyszerűbb, leggyorsabb és legköltséghatékonyabb megoldást nyújtsuk, így az alkatrészcsere csak a legutolsó lehetőségként merül fel.

Nézz be műhelyünk titkaiba!

Mindig előkerül a fényképezőgépünk, ha egy számunkra új készüléket javítunk. A készült fotókat meg is osztjuk, tudjuk, hogy hozzánk hasonlóan még sokakat érdekel az iPhone-ok belső lelkivilága. Bármi érdekeset tapasztalunk, azt is feljegyezzük!

További iPhone-os cikkeket olvashatsz blogunkban

A hibás iPhone 7 töltőcsatlakozó cseréje

Ha elkerülhetetlen a töltőcsatlakozó cseréje, a javítási folyamatot a telefon szétszedésével kezdjük. Ehhez a vízzáró-réteget fellazítjuk, majd leemeljük a kijelzőt. Biztonsági okokból az akkumulátort lecsatlakoztatjuk az alaplapról. Ezután következik a kijelző, illetve a kijelzőt körülvevő szenzorok kábeleit is eltávolítjuk az alaplapról, hogy jobban hozzáférhessünk a telefonhoz.

A következő lépés a hangszóró, a barométer, a Wi-Fi antennák, a SIM-tálca, és különböző kábelek kiszerelése. Szinte teljesen szét kell szedni a telefont ahhoz, hogy lehetővé tegyük a Lightning-csatlakozó cseréjét.

Az eredeti, gyári töltőcsatlakozó beépítését követően a precíz összeszerelés következik. Ellenőrizzük, hogy minden apró csavar a saját helyére kerüljön vissza, az utolsó lépések között pedig a vízzáró réteget is visszatesszük. Így megmarad a telefonod cseppállósága és a gyári garanciája is.

Kapcsolódó

Ha iPhone 7 / 7 Plus készülékedet huzamosabb ideig poros, koszos helyen használtad, a mikrofonnyílás vagy a hangszóró eltömődésével is gondod lehet. Természetesen ezek alapos belső tisztításában is jártasak vagyunk és szívesen állunk rendelkezésedre.

* A feltüntetett átfutási idő tájékoztató jellegű, az esetek többségében ennyi időre van szükség a javítás elvégzéséhez. Az átfutási időt befolyásolhatja szervizünk aktuális leterheltsége, a javítandó készülék állapota, további hibái, és más külső körülmények lassíthatják vagy gyorsíthatják munkafolyamatainkat.

További szolgáltatásaink

Az iPhone-on futó iOS szoftver rengeteg kényelmi funkcióval próbálja megkönnyíteni életünket, azonban ez a funkcióbőség az akkuidőnk rovására is mehet.

3D üvegfóliánk vagy karcálló műanyag védőfóliáink megvédik az iPhone sérülékeny kijelzőjét. A megvásárolt védőfóliát pormentesen felhelyezzük készülékedre.

Az általunk forgalmazott iPhone kiegészítőket mi is használjuk, így közvetlen tapasztalatainkra alapozva tudunk segíteni kiválasztani a Számodra legmegfelelőbb terméket.

Vállalatok és szervezetek iPhone-flottájának szerződéses karbantartását és szervizét is vállaljuk egyedi díjszabás alapján, rugalmas ügymenettel, akár futárszolgálattal.

Az iPhone-ok gördülékeny garanciaügyintézését is vállaljuk, így nem kell bajlódnod a hivatalos Apple szervizek sokszor nehézkes ügymenetével.

Ha szeretnéd jobban megismerni iPhone készüléked "lelkét", gyűjtsd össze kérdéseidet, hogy egy finom kávé mellett átbeszéljük Veled a kérdéses témaköröket.

Elérhetőségeink

Minden téren arra törekszünk, hogy könnyen elérj bennünket, és gyorsan választ adhassunk kérdéseidre.

Összes elérhetőségünk

Szervizfutár

Háztól-házig szolgáltatásunk segítségével ki sem kell mozdulnod otthonról: elmegyünk hibás készülékedért, majd javítást követően vissza is szállítjuk Hozzád.

Részletek

Címünk: 1126 Budapest, Tartsay Vilmos utca 26.

Nyitvatartásunk

Sürgős esetekre

Telefonszámainkat sürgős esetekre tartjuk fent, elsősorban az email-es vagy személyes kapcsolattartást részesítjük előnyben.

Küldj üzenetet!

    Kérjük, töltsd ki az alábbi mezőket, ha üzenetet küldenél nekünk! Beérkező üzeneteinkre igyekszünk a lehető leghamarabb válaszolni.


    E-mail címünk

    iPhone szervizrészlegünk e-mail címe: szerviz@appsolute.hu