DJI – a piacvezető drónmárka

A DJI (Dà-Jiāng Innovations) egy kínai cég, mely a vezető nélküli repülőgépek és drónok piacának 70%-át birtokolja. Az üzleten túl persze fontosabb, hogy az iparág újdonságai is sorra ennél a vállalatnál bukkannak fel. Évről évre egyre intelligensebb drón modellekkel áll elő a gyártó – egyre kifinomultabb megoldásokkal, egyre több felhasználási célra és egyre szélesebb célközönségnek.

A DJI nemcsak komplett drónok gyártásában első: külön a propellereket, gimbalokat, hajtóegységeket, kamerákat és kamera stabilizátorokat tekintve is minőségi megoldásokat kínál.

 

dji drón bolt, dji drón vásárlás, drón vásárlás előtt, drón gyártó cég, drón márka, drón vállalat, piacvezető drónos cég márka

 

A legelterjedtebb DJI drón modellek

DJI Mavic Pro | DJI Phantom | DJI Spark | DJI Inspire | DJI Mavic Air

Mind webshopunkban, mind fizikailag létező boltunkban megtalálod a DJI drónjait és a drónos kiegészítőket is.

 

Különböző felhasználási célok

Filmezés, légifotózás

A filmesek rémálma, amikor elkalandozik a figyelmünk. Ez profi drónos felvételekkel szinte garantáltan elkerülhető. A távoli nézőpontból készült képek ugyanis különlegesek, vonzzák a tekintetet. Könnyebb megragadni és könnyebb fenntartani is figyelmünket, ha szokatlan, magas nézőpontokból láthatjuk az eseményeket. A filmipar régi trükkje ez a figyelem fenntartására – új perspektívák bevetése. A DJI drónokkal a videófelvételek készítése nagyon elegánsan kivitelezhető: e kvadkopterek alapvető sajátossága a beépített gimbal, mely garantálja, hogy felvételeink tökéletesen rezgéscsillapítottak lesznek.

A DJI drónokkal való filmezés a zeneiparba is betört – a videóklipek révén. Egyre több híres zenei előadó folyamodik a mai kor egyik filmes fantasztikumához, a légifelvételek által nyújtott pluszhoz. Egy látványos klip pozitívan befolyásolhatja a zenéről alkotott véleményünket is.

 

Mezőgazdaság

A mezőgazdasági drónok egy külön professzionális kategóriát képeznek. Alkalmasak nagyobb mezőgazdasági területek, szántóföldek, táblák állapotának pontos felmérésére, és ugyan egy nagyságrenddel drágábbak is, funkcióikat tekintve is sokkal összetettebbek. Felmérhetjük velük a termesztett növényeink egészségi állapotát, permetezhetünk (ha mindenképpen indokoltnak tartjuk a vegyszerek használatát!), pontos információkhoz juthatunk a növényállomány minden szegletéből percek alatt.

 

Katasztrófavédelem

A nem várt katasztrófák során a mentést és a gyors akcióterv kidolgozását is támogathatja egy DJI kvadkopter által biztosított emelkedettebb nézőpont. S.O.S. helyzetekben nagyon gyorsan kell jó döntést hozni: éles helyzetben elengedhetetlen, hogy minden professzionális és gyors megoldást bevessünk a további károk megelőzése és a meglévők enyhítése érdekében.

 

Biztonságtechnika

Őrző-védő szolgálatoknak is nagy szolgálatot tehet e „légi napszámosok” alkalmazása: észrevétlenül lopakodhatunk az illetéktelen, ám gyanútlan látogatók fölé. A cél pedig kettős: elrettentés és információgyűjtés.

 

Egy fontos elismerés a DJI történetében

2017-ben a DJI megnyerte a Technology & Engineering Emmy díjat is az általa fejlesztett kiváló drónos kameráért és fejlesztői kreativitásért – segítséget nyújtva ezzel producerek sokaságának, TV műsorok készítőinek. Innentől kezdve leegyszerűsödött és elérhetővé vált az „alacsony” légifotók készítése is.