iPod tudásbázis

iPod tudásbázis

iPod tudásbázis

Készítettünk egy áttekintő leírást az iPod modellek könnyű beazonosítására. iPod-családonkénti bontásban ikonokkal és rövid leírással jellemeztük az adott család tagjait. A kiválasztott iPod nevére kattintva az iPod részletes leírását olavshatjuk, specifikációkkal, megkülönböztető jegyekkel. (Ezen a funkción még dolgozunk.) Célunk ezzel az oldallal egy jól átlátható, linkelhető iPod tudástár kialakítása.

iPod classic

A legrégebbi iPod család. 2001-ben indította útjára az Apple 5GB tárhellyel, monokróm kijelzővel, mechanikus görgővel. Azóta sokat finomítottak mind a külsőn, mind az iPod belsejében. A tárhely megsokszorozódott, a színes kijelző alapfelszereltség, nemcsak zenét, de képeket, videót is le tudunk játszani, sokat finomítottak a menürendszeren is. A külső is sokat változott, de a formavilág szerencsére megmaradt.

iPod mini, iPod nano

Az iPod mini-nél mutatkozott be először az azóta hiressé vált megoldás: az érintésérzékeny Click Wheel. Az iPod mini összesen két generációt élt meg, örököse az iPod nano család, a mininél is kisebb méreteivel, színes kijelzővel, fotó- és videomegjelenítési képességgel. Kis méretükhöz képest hosszú ideig bírják egy feltöltéssel.

iPod shuffle

Kijelző nélküli miniatűr lejátszó, az Apple legkisebb zenelejátszói.

iPod touch

Telefonfunkció nélküli iPhone-ok gyakorlatilag az iPod touch-ok.