Címke: aktivitásmérő óra

Az aktivitásmérő ciklus: mérj – javíts – mérj… 

Bármilyen területen is kívánunk fejlődni az életben, fontos hogy teljesítményünket mérni tudjuk és egy következő nekifutásra javítsunk az eredményünkön. A profi sportban is alapvető fontosságú a pontos visszacsatolás edzéseinkről, aktuális teljesítményünkről.

Okosóra futáshoz, úszáshoz… ma már mindenhez

És a jóhír, hogy ma már a teljesítménymérés az aktivitásmérő, pulzusmérő okosóráknak köszönhetően minden profi sportoló számára elérhetővé vált. Rengeteg márka kínálja potom pénzekért a “csúcsszuper” okos kütyüjét, de erre a területre is igaz, hogy nem minden arany ami fénylik.

Hogyan válasszunk a több tucat márka közül?

Az APPSolute-ban – noha egy Apple szerviz és szaküzlet vagyunk – fontos témának tartjuk a tudatos életmódot, az aktív életet, sportolást. Szeretünk mi is élni a 21. századi okos eszközök adta lehetőséggel és ami számunkra bevált, például egy okosóra futáshoz, könnyen a Boltunk polcain végzi, hiszen ami jó, azt szívesen terjesztjük, forgalmazzuk. Az aktivitásmérő órák terén már régebben is a Garmin márkára esett a választásunk, hiszen a közel 3 évtizede működő (és szépen fejlődő) cég stratégiájában érződik a hosszútávú gondolkodás, minőségben pedig példaértékű.

Mivel jellemző ránk, hogy a felhasználói élményben nem szeretünk kompromisszumot kötni és néhány Garmin termék már bizonyított nálunk, úgy éreztük érdemes többet foglalkozni ezzel a területtel: legutóbb a vivoactive 3 okosórát teszteltük és ahogy az lenni szokott egy “a vizsgán átment” eredmény után, a boltunk polcára is került.

Ezen az oldalon olyan cikkek, bejegyzések, termékek lesznek találhatók, melyekben főként a Garmin okosóráival foglalkozunk, de természetesen a jövőben elképzelhető minden hasonlóan jó termék az aktivitásmérő címke alatt.

garmin vivoactive 3 music vs apple watch 3 series okosóra teszt, okosóra összehasonltó teszt, Apple watch 4 teszt hamarosan

Garmin vs. Apple


Összehasonlító teszt: Garmin vívoactive 3 music vs. Apple Watch 3

Hosszú és részletes írás következik és lehet, hogy nem lesz szükséged minden információra. Ezért használd nyugodtan a tartalomjegyzéket (lejjebb) vagy a Cmd + F (Macintosh gépen) / Ctrl + F (Windows-on) billentyűkombinációt, mellyel rákereshetsz egy konkrét kifejezésre e részletes “Garmin vívoactive 3 music vs. Apple Watch 3” összehasonlító tesztben.

Nemrégiben Levente tesztelte a Garmin vívoactive 3 okosórát, és az ő pozitív tapasztalatai is megerősítették bennünk, hogy érdemes figyelemmel kísérni a Garmin újdonságait. Nem is kellett sokáig várni, pár hónapja ugyanis piacra dobtak néhány új okosóra változatot. Így hát ismét tesztelésbe fogtunk, ezennel én viseltem a továbbfejlesztett vívoactive 3 music típust. Úsztam, futottam, kerékpároztam, de nyomtam a fegyencedzést is a téren, a srácokkal. Mindemellett a mindennapi lépcsőzés sem maradt ki (a harmadikon lakom), melyet az okosóra szépen mért is nekem. De ne szaladjunk előre!

A lényeg, hogy a két hetes tesztidőszak alatt volt alkalmam alaposan megismerni és megbarátkozni az órával. Lesz tehát jócskán gyakorlati tapasztalat eme írásomban is: pozitívumok és negatívumok, kendőzetlenül. De nem értük be ennyivel: gondoltunk egyet, és Márk tesztelte az Apple Watch 3 okosórát is. Így ezzel a cikkel most egy régóta levegőben lógó kérdést is igyekszünk megválaszolni: Apple Watch vagy a Garmin okosórák?” Lássuk végre, melyik a legjobb okosóra!

Ha érdekel az összes pozitív és negatív tapasztalatom az órákkal, olvass tovább!

garmin fénix okosórák sportórák

garmin okosórák újratöltve


Újdonságok a Garminnál:
vívoactive 3 music és fēnix 5 plus

A Garmin okosóráit, kerékpáros GPS-eit tavaly ősz óta forgalmazzuk, és nagyon kedveljük, megbízhatónak találjuk őket. Legutóbb a vívoactive 3 óráról írtunk egy hosszabb tesztet, melyben természetesen a fēnix 5 modellekről is ejtettünk pár szót. Pár kényelmi funkció viszont még hiányzott e sportórákból és talán a Garmin a gondolatainkban olvasott, amikor nemrég előrukkolt a legújabb változatokkal. Bemutatkozik a vívoactive 3 music és a fēnix 5 plus sorozat!

FRISSÍTÉS (2018. nov. 10.): a vívoactive 3 music-ot is teszteltük, itt olvashatjátok részletes elemzésünket!

Ismerd meg a Garmin legfrissebb újításait!

vívoactive 3, garmin, futás, aktivitásmérés, futás elemzés, futás statisztika készítés

Okosóra sportoláshoz


Garmin vivoactive 3 teszt: okosóra örökmozgóknak

“Hazaérve leállítottam a mérést, majd pár másodperccel később megérkezett a telefonomra is a jelzés: az aktivitás megtekinthető. Megnyitva egyből láthattam, hogyan változott a pulzusom futás közben, kilométerre lebontva visszanézhettem sebességemet és a szintkülönbséget is. Ez egyértelműen jobb annál, mint amit az iPhone-om mutat, és szerintem a vivoactive 3 (ebben is) felülmúlja az Apple Watch-ot.”

A Garmin vivoactive 3 futóóra (talán a sportóra helyesebb kifejezés) rövid idő alatt a szívünkbe lopta magát. A készüléket többen is teszteltük, és az első 4 dolog, ami eszünkbe jut róla: gyönyörű a kijelzője, egyszerű a használata, szokatlanul hosszú az akkumulátorideje és egy profi aktivitásmérő óra. Cikkemben szeretném alaposan bemutatni ezt az okosórát; szokás szerint minden előnyét és hátrányát megemlítem, hogy ha Garmin vivoactive 3 sportórán gondolkozol, akkor kellő szakmai megalapozottsággal hozhass döntést. A Garmin elég sok futóórát, GPS-es eszközt, sportkiegészítőt gyárt, sportórából sem ez az egyetlen választás, érdemes ránézned péládul a Fénix 5-re is, ha okosóra vásárlásán gondolkozol.

Olvass tovább, hogy megismerd véleményünk! »