Újdonságok a Garminnál:
vívoactive 3 music és fēnix 5 plus

garmin fénix okosórák sportórák

A Garmin okosóráit, kerékpáros GPS-eit tavaly ősz óta forgalmazzuk, és nagyon kedveljük, megbízhatónak találjuk őket. Legutóbb a vívoactive 3 óráról írtunk egy hosszabb tesztet, melyben természetesen a fēnix 5 modellekről is ejtettünk pár szót. Pár kényelmi funkció viszont még hiányzott e sportórákból és talán a Garmin a gondolatainkban olvasott, amikor nemrég előrukkolt a legújabb változatokkal. Bemutatkozik a vívoactive 3 music és a fēnix 5 plus sorozat!

FRISSÍTÉS (2018. nov. 10.): a vívoactive 3 music-ot is teszteltük, itt olvashatjátok részletes elemzésünket!

vívoactive 3 music, fenix 5 plus, új garmin okosóra futáshoz, sportoláshoz, úszáshoz, edzéshez

Mozogj, mérj, fejlődj! És újra!

Rengetegen vagyunk, akik sportolnak, és közben szeretnek zenéket, podcasteket, esetleg hangoskönyveket hallgatni egy-egy hosszabb futáshoz, edzéshez. Jómagam is ebbe a csoportba tartozom. Mégis, akárhányszor futottam a vívoactive-val, ott kellett legyen a kezemben az iPhone is, hogy ne csak a környezet zaját szűrje ki a fülhallgatóm, hanem szóljon is belőle valami. És valljuk be őszintén nem a legkényelmesebb megoldás telefonnal a kezünkben (vagy zsebünkben) futni.

Zene füleinknek

Így hát, a gyártó felismerve a fentebbi kényelmi problémát, orvosolta is a helyzetet. A vívoactive 3 music és a fēnix 5 plus sorozat mostmár képes zenét tárolni magán az órán is! Így, ha elmegyünk futni, evezni vagy úszni, végre otthonhagyhatjuk a telefonunkat. Az összes modell akár 500 szám tárolására képes! Sőt, ha iHeartRadio felhasználók vagyunk, akkor akár teljes lejátszási listákat áttehetünk az óránkra, pár érintéssel. Hamarosan a Deezer támogatás is érkezni fog, így azoknak sem kell aggódni, akik ezt a platformot használják zenehallgatásra. Sajnos a nagyobb streaming applikációk, mint az  Apple Music vagy a Spotify még nem támogatottak.

Számaink átmásolásához használhatjuk a felújított Connect IQ alkalmazást, vagy okosóránkkal USB-n keresztül is csatlakozhatunk számítógépünkhöz, és így is másolhatunk rá zenét. Jack dugó viszont nem került rá, így leginkább Bluetooth-os fül- vagy fejhallgatóval tudjuk kihasználni a vívoactive 3 music és a fēnix 5 plus okosórák új funkcióit. A vivoactive 3 music okosórához ezeket a vezetéknélküli fülhallgatókat ajánlja a gyártó!

garmin okosóra, garmin vívoactive 3 music, új és régi modellek, sportóra úszáshoz, okosóra úszáshoz, futáshoz, sportoláshoz

Az új és a régi vivoactive 3 modellek – új külső, új kényelmi funkciók

Vívoactive 3 music – egy kicsit kerekebb, egy kicsit “órább”

A zenén kívül az új vívoactive okosóra kapott némi ráncfelvarrást – nincs többé kerek, rozsdamentes acél a “számlap” körül. És nincs pereme sem az órának, hanem az egész egy lekerekített üveg. Az okosóra szerintünk ezzel egy komolyabb kinézetnek örvend.

A vívoactive 3 music nyugodtan hordható a mindennapokban is. Sokkal közelebb áll a valódi órákhoz, míg funkcióiban meghaladja az előző modellt. A Garmin Pay reméljük, hogy több országban is hamarosan megjelenik, ugyanis a teljes kényelmet az adná meg, ha egy fárasztó edzés végén egy üveg vizet is az óránkkal vehetnénk meg.

A vívoactive 3 music ára pedig megegyezik az eddigi modellével, így ha eddig szemeztünk az órával, akkor nem is lehetne jobb alkalmat találni a vásárlásra.

[totalpoll id=”23942″]

Fēnix 5 Plus, 5S plus, 5X plus

A fēnix 5 sorozat eddig is a legkomolyabb sportolóknak volt kitalálva. Az új modellek még tovább fejlődtek. Az 5X plus-ban mostmár megtalálható egy Oximeter nevű szenzor, ami képes a vérünk oxigénszaturációját mérni, így ez a funkció leginkább a hegyi edzők szívét dobogtatja meg. A fēnix 5S, ami eddig leginkább a kisebb csuklójúaknak volt ideális, megnőtt egy kicsit. Az egyik legtöbbet használt funkció az 5X-en pedig az interaktív térképalkalmazás volt, ami mostmár a fēnix 5 plus széria összes modelljén elérhető.

Mik a fő különbségek a fēnix 5 plus, 5X plus és az 5S plus modellek között?

Ez az a kérdés, ami egyből felmerül a 3 “testvér modell” kapcsán. A fő eltéréseket az alábbi táblázatban mutatjuk. Az táblázat eredeti, angol nyelvű változata itt érhető el.

A Garmin fenix 5 Plus sportóra modellek összehasonlítása

Modell fēnix 5 plus fēnix 5x plus fēnix 5s plus
Ár 231900 Ft-tól 279900 Ft-tól 231900 Ft-tól
Aktuális ár fenix 5 plus ára fenix 5X plus ára fenix 5S plus ára
Zafírkristály kijelző Opcionális Igen Opcionális
Kijelző felbontása 1.2″ (240 x 240 pixel) 1.2″ (240 x 240 pixel) 1.2″ (240 x 240 pixel)
Méret 47mm 51mm 42mm
Vízállóság 10 ATM (100 m) 10 ATM (100 m) 10 ATM (100 m)
Pulzusmérés csuklón Igen Igen Igen
QuickFit szíjak Igen – 22mm Igen – 26mm Igen – 20mm
Akkumulátoridő akár 10 nap akár 20 nap akár 7 nap
Tárhely a zenéknek 500 zeneszám 500 zeneszám 500 zeneszám
Zenék, online zenei szolgáltatók saját zenék, iHeartRadio All Access, Deezer Premium saját zenék, iHeartRadio All Access, Deezer Premium saját zenék, iHeartRadio All Access, Deezer Premium
Zenei szolgáltatók díja $10/hó-tól $10/hó-tól $10/hó-tól
Mobile fizetés Garmin Pay Garmin Pay Garmin Pay
GPS & GLONASS Igen Igen Igen
Galileo Igen Igen Igen
Magasságmérő, nyomásmérő, iránytű Igen Igen Igen
Előre betöltött térképek Igen Igen Igen
Beépített útvonaltervező (futáshoz / kerékpározáshoz) Igen Igen Igen
Futás, Kerékpározás, Úszás, Triatlon Igen Igen Igen
Kardio, beltéri evezés Igen Igen Igen
Hike, Climb, Ski, Snowboard, SUP Igen Igen Igen
VO2 Max Igen Igen Igen
Advanced Running Dynamics * (lásd a lentebbi videóban) Igen / Érzékelő Igen / Érzékelő Igen / Érzékelő
Fiziológiai mérések Igen Igen Igen
Pulzus Ox teszt Igen Igen Nem
LiveTrack Igen Igen Igen
Csoportos LiveTrack funkció Igen Igen Igen
Golfos alkalmazás Igen Igen Igen
Pairs w/ BLE & ANT+ Sensors Igen Igen Igen
Okostelefonos értesítések Igen Igen Igen
Külső alkalmazás áruház Igen – Connect IQ Igen – Connect IQ Igen – Connect IQ
Mobil operációs rendszer iOS & Android iOS & Android iOS & Android
Webes Applikáció Igen Igen Igen

Összefoglalva

Látható tehát, hogy a legfőbb különbségek az okosórák méretében, akkumulátoridejében és az oxigénszaturáció mérés terén jelentkeznek. A kisebb csuklójúaknak továbbra is az 5S plus az ideális választás, míg a “hegyen élő óriások” az 5X plus-nak örülhetnek. Az akksi erejét tekintve is ez a modell a legfejlettebb, akár 20 napot is kibír töltés nélkül, így szinte 3 hétig fent maradhatunk a hegyekben egy okos eszköz társaságában. A fēnix 5S plus és fēnix 5 plus 7 illetve 10 napig üzemelnek egy feltöltéssel.

Advanced Running Dynamics

Ezt a lehetőséget talán “haladó futási dinamikák”-nak fordíthatnánk. E Garmin sport- és futóórák által fémjelzett tulajdonság ugyan nem egy új fejlesztés, talán hasznos lehet egy rövid összefoglaló videó róla.

További információk, források

A termékekről még több angol nyelvű információ innen és innen érhető el.

Garanciális tudnivalók

…avagy miért nem mindegy, hol vásárolod Garmin vívoactive 3 órádat!

Ha körülnézel az interneten, mindig lesz egy “olcsóbb” ár. Légy óvatos, sok helyen elfelejtik közölni a garanciális feltételeket!

Garanciális igényt csak a hivatalos, magyarországi Garmin márkaképviseletnél, a Navi-Gate Kft-nél lehet érvényesíteni. Mi kizárólag tőlük beszerzett Garmin termékeket árusítunk üzletünkben, így minden Garmin sportkarórához 1 év cseregaranciát tudunk biztosítani. Fontos: a nem hivatalos forrásból vagy külföldről beszerzett Garmin termékeket még térítés ellenében sem cseréli / javítja a magyarországi képviselet! (A megsérült órát is nagyon kedvező feltételekkel tudjuk kicseréltetni, amennyiben az magyarországi eladású.)

 

[totalpoll id=”23933″]

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük