webshop menü
garmin fénix okosórák sportórák #hírek a boltból #okosóra

Újdonságok a Garminnál: vívoactive 3 music és fēnix 5 plus

A Garmin okosóráit, kerékpáros GPS-eit tavaly ősz óta forgalmazzuk, és nagyon kedveljük, megbízhatónak találjuk őket. Legutóbb a vívoactive 3 óráról írtunk egy hosszabb tesztet, melyben természetesen a fēnix 5 modellekről is ejtettünk pár szót. Pár kényelmi funkció viszont még hiányzott e sportórákból és talán a Garmin a gondolatainkban olvasott, amikor nemrég előrukkolt a legújabb változatokkal. Bemutatkozik a vívoactive 3 music és a fēnix 5 plus sorozat!

FRISSÍTÉS (2018. nov. 10.): a vívoactive 3 music-ot is teszteltük, itt olvashatjátok részletes elemzésünket!

vívoactive 3 music, fenix 5 plus, új garmin okosóra futáshoz, sportoláshoz, úszáshoz, edzéshez

Mozogj, mérj, fejlődj! És újra!

Rengetegen vagyunk, akik sportolnak, és közben szeretnek zenéket, podcasteket, esetleg hangoskönyveket hallgatni egy-egy hosszabb futáshoz, edzéshez. Jómagam is ebbe a csoportba tartozom. Mégis, akárhányszor futottam a vívoactive-val, ott kellett legyen a kezemben az iPhone is, hogy ne csak a környezet zaját szűrje ki a fülhallgatóm, hanem szóljon is belőle valami. És valljuk be őszintén nem a legkényelmesebb megoldás telefonnal a kezünkben (vagy zsebünkben) futni.

Zene füleinknek

Így hát, a gyártó felismerve a fentebbi kényelmi problémát, orvosolta is a helyzetet. A vívoactive 3 music és a fēnix 5 plus sorozat mostmár képes zenét tárolni magán az órán is! Így, ha elmegyünk futni, evezni vagy úszni, végre otthonhagyhatjuk a telefonunkat. Az összes modell akár 500 szám tárolására képes! Sőt, ha iHeartRadio felhasználók vagyunk, akkor akár teljes lejátszási listákat áttehetünk az óránkra, pár érintéssel. Hamarosan a Deezer támogatás is érkezni fog, így azoknak sem kell aggódni, akik ezt a platformot használják zenehallgatásra. Sajnos a nagyobb streaming applikációk, mint az  Apple Music vagy a Spotify még nem támogatottak.

Számaink átmásolásához használhatjuk a felújított Connect IQ alkalmazást, vagy okosóránkkal USB-n keresztül is csatlakozhatunk számítógépünkhöz, és így is másolhatunk rá zenét. Jack dugó viszont nem került rá, így leginkább Bluetooth-os fül- vagy fejhallgatóval tudjuk kihasználni a vívoactive 3 music és a fēnix 5 plus okosórák új funkcióit. A vivoactive 3 music okosórához ezeket a vezetéknélküli fülhallgatókat ajánlja a gyártó!

garmin okosóra, garmin vívoactive 3 music, új és régi modellek, sportóra úszáshoz, okosóra úszáshoz, futáshoz, sportoláshoz

Az új és a régi vivoactive 3 modellek – új külső, új kényelmi funkciók

Vívoactive 3 music – egy kicsit kerekebb, egy kicsit „órább”

A zenén kívül az új vívoactive okosóra kapott némi ráncfelvarrást – nincs többé kerek, rozsdamentes acél a „számlap” körül. És nincs pereme sem az órának, hanem az egész egy lekerekített üveg. Az okosóra szerintünk ezzel egy komolyabb kinézetnek örvend.

A vívoactive 3 music nyugodtan hordható a mindennapokban is. Sokkal közelebb áll a valódi órákhoz, míg funkcióiban meghaladja az előző modellt. A Garmin Pay reméljük, hogy több országban is hamarosan megjelenik, ugyanis a teljes kényelmet az adná meg, ha egy fárasztó edzés végén egy üveg vizet is az óránkkal vehetnénk meg.

A vívoactive 3 music ára pedig megegyezik az eddigi modellével, így ha eddig szemeztünk az órával, akkor nem is lehetne jobb alkalmat találni a vásárlásra.

[totalpoll id=”23942″]

Fēnix 5 Plus, 5S plus, 5X plus

A fēnix 5 sorozat eddig is a legkomolyabb sportolóknak volt kitalálva. Az új modellek még tovább fejlődtek. Az 5X plus-ban mostmár megtalálható egy Oximeter nevű szenzor, ami képes a vérünk oxigénszaturációját mérni, így ez a funkció leginkább a hegyi edzők szívét dobogtatja meg. A fēnix 5S, ami eddig leginkább a kisebb csuklójúaknak volt ideális, megnőtt egy kicsit. Az egyik legtöbbet használt funkció az 5X-en pedig az interaktív térképalkalmazás volt, ami mostmár a fēnix 5 plus széria összes modelljén elérhető.

Mik a fő különbségek a fēnix 5 plus, 5X plus és az 5S plus modellek között?

Ez az a kérdés, ami egyből felmerül a 3 „testvér modell” kapcsán. A fő eltéréseket az alábbi táblázatban mutatjuk. Az táblázat eredeti, angol nyelvű változata itt érhető el.

A Garmin fenix 5 Plus sportóra modellek összehasonlítása

Modellfēnix 5 plusfēnix 5x plusfēnix 5s plus
Ár231900 Ft-tól279900 Ft-tól231900 Ft-tól
Aktuális árfenix 5 plus árafenix 5X plus árafenix 5S plus ára
Zafírkristály kijelzőOpcionálisIgenOpcionális
Kijelző felbontása1.2″ (240 x 240 pixel)1.2″ (240 x 240 pixel)1.2″ (240 x 240 pixel)
Méret47mm51mm42mm
Vízállóság10 ATM (100 m)10 ATM (100 m)10 ATM (100 m)
Pulzusmérés csuklónIgenIgenIgen
QuickFit szíjakIgen – 22mmIgen – 26mmIgen – 20mm
Akkumulátoridőakár 10 napakár 20 napakár 7 nap
Tárhely a zenéknek500 zeneszám500 zeneszám500 zeneszám
Zenék, online zenei szolgáltatóksaját zenék, iHeartRadio All Access, Deezer Premiumsaját zenék, iHeartRadio All Access, Deezer Premiumsaját zenék, iHeartRadio All Access, Deezer Premium
Zenei szolgáltatók díja$10/hó-tól$10/hó-tól$10/hó-tól
Mobile fizetésGarmin PayGarmin PayGarmin Pay
GPS & GLONASSIgenIgenIgen
GalileoIgenIgenIgen
Magasságmérő, nyomásmérő, iránytűIgenIgenIgen
Előre betöltött térképekIgenIgenIgen
Beépített útvonaltervező (futáshoz / kerékpározáshoz)IgenIgenIgen
Futás, Kerékpározás, Úszás, TriatlonIgenIgenIgen
Kardio, beltéri evezésIgenIgenIgen
Hike, Climb, Ski, Snowboard, SUPIgenIgenIgen
VO2 MaxIgenIgenIgen
Advanced Running Dynamics * (lásd a lentebbi videóban)Igen / ÉrzékelőIgen / ÉrzékelőIgen / Érzékelő
Fiziológiai mérésekIgenIgenIgen
Pulzus Ox tesztIgenIgenNem
LiveTrackIgenIgenIgen
Csoportos LiveTrack funkcióIgenIgenIgen
Golfos alkalmazásIgenIgenIgen
Pairs w/ BLE & ANT+ SensorsIgenIgenIgen
Okostelefonos értesítésekIgenIgenIgen
Külső alkalmazás áruházIgen – Connect IQIgen – Connect IQIgen – Connect IQ
Mobil operációs rendszeriOS & AndroidiOS & AndroidiOS & Android
Webes ApplikációIgenIgenIgen

Összefoglalva

Látható tehát, hogy a legfőbb különbségek az okosórák méretében, akkumulátoridejében és az oxigénszaturáció mérés terén jelentkeznek. A kisebb csuklójúaknak továbbra is az 5S plus az ideális választás, míg a „hegyen élő óriások” az 5X plus-nak örülhetnek. Az akksi erejét tekintve is ez a modell a legfejlettebb, akár 20 napot is kibír töltés nélkül, így szinte 3 hétig fent maradhatunk a hegyekben egy okos eszköz társaságában. A fēnix 5S plus és fēnix 5 plus 7 illetve 10 napig üzemelnek egy feltöltéssel.

Advanced Running Dynamics

Ezt a lehetőséget talán „haladó futási dinamikák”-nak fordíthatnánk. E Garmin sport- és futóórák által fémjelzett tulajdonság ugyan nem egy új fejlesztés, talán hasznos lehet egy rövid összefoglaló videó róla.

További információk, források

A termékekről még több angol nyelvű információ innen és innen érhető el.

[garancia-leiras title=”Garanciális tudnivalók” id=”garancia-leiras”]
…avagy miért nem mindegy, hol vásárolod Garmin vívoactive 3 órádat!

Ha körülnézel az interneten, mindig lesz egy “olcsóbb” ár. Légy óvatos, sok helyen elfelejtik közölni a garanciális feltételeket!

Garanciális igényt csak a hivatalos, magyarországi Garmin márkaképviseletnél, a Navi-Gate Kft-nél lehet érvényesíteni. Mi kizárólag tőlük beszerzett Garmin termékeket árusítunk üzletünkben, így minden Garmin sportkarórához 1 év cseregaranciát tudunk biztosítani. Fontos: a nem hivatalos forrásból vagy külföldről beszerzett Garmin termékeket még térítés ellenében sem cseréli / javítja a magyarországi képviselet! (A megsérült órát is nagyon kedvező feltételekkel tudjuk kicseréltetni, amennyiben az magyarországi eladású.)
[/garancia-leiras]

 

[totalpoll id=”23933″]

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Egy hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük