webshop menü
#szervizkaland #mac

MacBook Pro bekapcsológomb káosz

Egy másik szervizből jött át a készülék, hogy nem kapcsol be a készüléke. Régebben valahol már volt ilyen problémával javításon, de a hiba újbóli jelentkezése után elvitte egy hivatalos szervizbe a készüléket, ahol meglepő látvány fogadta a kollégákat és átirányították az ügyfelet hozzánk. Nézzük meg a következő MacBook Pro bekapcsológomb nem szakszerű javítását.

MacBook Pro bekapcsológomb káosz

Gyors, költséghatékony és nem szép megoldás

Az első látvány:

MacBook pro bekapcsológomb káosz

Levettük a hátlapot és már egyből kiszúrtunk valami nem odaillőt.

Az történhetett, hogy a billentyűzeten meghibásodott a bekapcsológomb. Ez sajnos nedvesség miatt elég gyakori ezeknél a régebbi készülékeknél. A szerviz nem akart egy egész billentyűzet fóliát cserélni, ezért máshogy oldotta meg.

Hogy lehessen érteni:

A gyári megoldásban úgy csinálták, hogy magára a billentyűzet-fóliára integrálták rá a bekapcsológombot. Az egy szalagkábeles megoldás, ami sajnos sérülékeny, ezért előfordult, hogy nem működött, de csak az az egy gomb. Ilyenkor a teljesen gyári megoldás, ha az egész fóliát cseréljük, ami persze költségesebb is, de az ilyen utólagos megoldásoknak, megvannak a maga problémái.

Itt úgy oldották meg, hogy a teljes bekapcsoló gombot kicserélték egy sima egyszerű nyomógombra és húztak egy igen törékeny vezetéket az alaplapra. Ott megkeresték az SMC vezérlő bekapcsolásáért felelős pontjait és oda kötötték be a nyomógombot. Ez nem egy annyira rossz megoldás, viszont azt a veszélyt hordozza, hogy megrongálhatja az SMC vezérlőt, már csak annyival is, hogy a bekapcsológombnál a nedvesség be tud folyni és akkor nem csak egy gombot, hanem az alaplap fő vezérlőjét teheti tönkre. Ennek a cseréje is megoldható, viszont egy hosszadalmas és költséges folyamat.

Ha a minőség és a precíz munkavégzés nálatok egy fontos tényező, akkor mindenképpen válasszatok minket. Rengeteg ehhez hasonló javítással találkoztunk már, ezekből fogunk még érdekes cikkeket elhozni Nektek. Addig is nézzétek meg más blogbejegyzéseinket, extra tartalmakért kövessetek minket Facebook-on és Instagram-on is.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük