webshop menü
#szervizkaland #blog

Bowers & Wilkins Zeppelin hangszóró javítása

Zeppelin

Nem volt még időnk írni róla, de egy pár hónapja sikeresen meg tudtunk javítani egy B&W Zeppelin dokkolós hangszórót, miután rájöttünk, hogy mi okozza a hibáját, ami annyiban merült ki, hogy minimális terhelés mellett egyből kikapcsolt vagy egyáltalán be sem lehetett kapcsolni.

A készülék szétszedése kicsit trükkös volt, de kis fejtörés után mindig túllendültünk az akadályokon. Az alkatrészek tesztelése során kiderítettük, hogy a tápegység nem bírta a terhelést, mert nem minőségi alkatrészeket használt hozzá a gyártó, annak ellenére, hogy maga a készülék nem az olcsó kategóriát képviseli. A tápegység hibás alkatrészeit és még jópár olyan alkatrészt kicseréltünk, amiknél úgy ítéltünk, hogy idővel a cseréjükre szükség lesz.

A javítás után nagy örömünkre hibátlanul működött a Zeppelin.

Viszonylag jól szerelhető, ésszerűen felépített darab a Zeppelin, néhány helyen alkalmaztak csak ragasztott kötést, amit az összerakáshoz pótolni kell. A hangerőszabályzó gombok rögzítése hagy némi kívánnivalót maga után. Meghibásodás esetén nem kell egyből eldobni, javítható szerencsére!

A bejegyzés tetején lévő kép a B&W tulajdona.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

3 hozzászólás

  1. Ciprian on

    Hi,good tutorial ,thanks. I have the same zeppelin ,but with other problems,maybe you coud help me please,transistor Q301 (right next to power and speaker connector) are burnd and i can`t see the code to replace it.Do you have a pics with the board or can you tell me what is written on your transistor?Thank you

    Válasz
  2. Mezámbrovszki József on

    Van egy Zeppelin air termékem, de sajnos semilyen hang nem szól belole! Tudnak ebben segiteni? Csatlakozás után sem. Esetleg van valami tanács?

    Köszönöm szépen

    Válasz

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük