#blog #szervizkaland

Bowers & Wilkins Zeppelin hangszóró javítása

Zeppelin

Nem volt még időnk írni róla, de egy pár hónapja sikeresen meg tudtunk javítani egy B&W Zeppelin dokkolós hangszórót, miután rájöttünk, hogy mi okozza a hibáját, ami annyiban merült ki, hogy minimális terhelés mellett egyből kikapcsolt vagy egyáltalán be sem lehetett kapcsolni.

A készülék szétszedése kicsit trükkös volt, de kis fejtörés után mindig túllendültünk az akadályokon. Az alkatrészek tesztelése során kiderítettük, hogy a tápegység nem bírta a terhelést, mert nem minőségi alkatrészeket használt hozzá a gyártó, annak ellenére, hogy maga a készülék nem az olcsó kategóriát képviseli. A tápegység hibás alkatrészeit és még jópár olyan alkatrészt kicseréltünk, amiknél úgy ítéltünk, hogy idővel a cseréjükre szükség lesz.

A javítás után nagy örömünkre hibátlanul működött a Zeppelin.

Viszonylag jól szerelhető, ésszerűen felépített darab a Zeppelin, néhány helyen alkalmaztak csak ragasztott kötést, amit az összerakáshoz pótolni kell. A hangerőszabályzó gombok rögzítése hagy némi kívánnivalót maga után. Meghibásodás esetén nem kell egyből eldobni, javítható szerencsére!

A bejegyzés tetején lévő kép a B&W tulajdona.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

2 hozzászólás

  1. Ciprian on

    Hi,good tutorial ,thanks. I have the same zeppelin ,but with other problems,maybe you coud help me please,transistor Q301 (right next to power and speaker connector) are burnd and i can`t see the code to replace it.Do you have a pics with the board or can you tell me what is written on your transistor?Thank you

    Válasz

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük