webshop menü
Jambox: szétszedve! #szervizkaland #blog

Jawbone Jambox: szétszedve és megjavítva!

Nem nagyon szoktunk Apple eszközökön túl más gyártók eszközeivel foglalkozni, kivéve ha látjuk, hogy a kérdéses eszköz is hozza legalább azt a minőségi szintet a megépítettség és szervizelhetőség terén, mint amit az Apple nyújt. A Jawbone cég Jambox nevű hordozható, vezeték nélküli Bluetooth hangfaláról ez egész biztosan elmondható. Sőt, mi több, már vártuk az első esetet, hogy megnézhessük, mit rejt a nagyon okosan, látható csavarok nélkül összeépített kis méretű, de nagy hangú eszköz.

Az általunk szétszedett példányt jópárszor leejtették, de nem szenvedett túl sok kárt, egy helyen a fémháló megnyomódott (a gumi borítás sok ütést elnyel) és mintha csak az egyik hangszóró szólt volna a kettőből. Neki is álltunk a szétszedésnek, ügyelve, hogy nyommentes maradjon a javítás.

A szépen megmunkált fém háló alatti vázat polikarbonát és 30%-nyi üvegszál keverékéből előállított kemény műanyag alkotja. Nagyon sok helyen van a borítás és a váz között a váz szerkezetébe préselt gumi, ami a rezgéscsillapítás miatt fontos. A belső elemeket sok csavar tartja helyén, mindegyik biztosítva van a rezgés okozta kilazulás ellen gumialátétekkel. Nagyon értékeltük azt, hogy a Jambox-ban minden egzakt módon volt rögzítve, szépen központosított torx csavarokkal, semmi ragasztás. Valami hihetetlen módon percíz felépítésű az eszköz, érezni lehet, hogy semmi sincs kispórolva belőle és nagyon egyben van az egész!

Megvalljuk őszintén, hogy a legtöbb Apple eszköz belső felépítése a Jambox nyomába sem ér minőség és kialakítás terén! (Talán a Unibody MacBook Pro-khoz lehet hasonlítani a belső letisztultságát és szerelhetőségét!) Sajnos az Apple elindult azon az úton, hogy szinte mindent ragasztókkal rögzítenek, ami meglehetősen rövid életűvé teszi termékeinek egy részét. A termék csomagolásáról még nem ejtettünk szót, egyszerűen lélegzetelállítóan precíz a csomagolás módja is, látni kell, hogy elhiggye az ember. Az Apple tanulhatna a Jawbone-tól ezen a téren.

Jambox: szétszedve!

Az eszköz nagyon okosan és minőségi módon van összeépítve, a szétszerelés és a javítás maga volt az álom! Természetesen dokumentáltuk, mert úgy vettük észre, hogy még nincs az interneten képgaléria a Jambox belsejéről és felépítéséről. A képekre kattintva azok nagy méretben megnézhetőek a hozzájuk fűzött megjegyzésekkel együtt.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük