webshop menü
Szösszenet #szervizkaland #fejlesztés #3D nyomtatás #drón

Egy apró pöcök Mavic Pro-hoz

Az első generációs Mavic Pro drónok legsérülékenyebb pontja a gimbal-kamera egység. Mind a felfüggesztés, mind a három tengely mentén stabilizáló gimbal nagyon törékeny jószág. Elvileg a felfüggesztés úgy van kialakítva, hogy a nagyobb ütődések során megakadályozza, hogy a gimbal leszakadjon a rugalmas tartóbakokról, de sok esetben mégis el tud törni egy apró műanyag tartófül, így a gimbal is túlzottan kimozdul, és megsérül.

Mavic Pro – Kiszakadt gimbal-kamera

Mavic Pro – Kiszakadt gimbal-kamera

Ezzel a konstrukciós problémával nincs mit tenni, helyette viszont arra kerestünk megoldást, hogy hogyan lehetne enyhíteni a kárt, ha egy balul sikerült landolás vagy ütközés során megsérült a gimbal-felfüggesztése a Mavic Pro drónunknak, és eltört volna a „pici pöcök”.

Ilyen esetben eddig ennyit lehetett tenni, hogy megvesszük a komplett gimbal-felfüggesztést, ami tartalmazza a gimbal-alaplemezt, a felfüggesztés házát, négy gumibakot, és az L alakú kis alkatrészt, amire valójában szükségünk volna. A fenti hibánál sok esetben teljesen feleslegesen cserélnénk ki a komplett felfüggesztést, amikor csak az apró pöcök tört el. Utánajártunk, és a thingiverse-en találtunk egy ilyen lemodellezett alkatrészt, amit 3D nyomtatóval ki is lehet nyomtatni. A letöltött modellt kicsit finomítottuk, és mi is közzétettük, letölthető innen.

Mavic Pro gimbal-felfüggesztésének pótlása saját gyártmányú alkatrésszel

Mavic Pro gimbal-felfüggesztésének pótlása saját gyártmányú alkatrésszel

Így, hogy nem kell a kis alkatrész törése esetén a komplett felfüggesztést megvásárolni, nagyságrendileg 5.000,- Ft-ot lehet megtakarítani egy javítás során. Mi PETG-ből nyomtatjuk az alkatrészt, ami kellően erős és rugalmas, tesztjeink alapján hozza az eredeti alkatrész minőségi szintjét. Természetesen továbbra is tartunk raktáron komplett, gyári gimbalszerkezetet is.

Ne felejtsétek el használni a gimbalkapcsot, ha nem használjátok a drónt!

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük