webshop menü
iPhone biztonsági mentés készítése #szervizkaland #útmutató #iphone

iPhone biztonsági mentés készítése

Sokunkban felmerül a kérdés hogy mégis „hogyan tudhatnám biztonságban a telefonon lévő adatokat, képeket. Ennek több módja is létezik. Amit most bemutatunk, az az iPhone biztonsági mentés készítése iTunes-on keresztül a Mac-re, illetve az iCloud felhőszolgáltatásba.

Biztonsági mentés készítése iTunes-on keresztül

Ahhoz hogy biztonsági mentést tudjunk készíteni szükségünk lesz iPhone készülékünre és az ehhez kapott töltő-és adatkábelre. Ahhoz hogy minden zökkenőmentesen történjen, ajánlott gyári, eredeti kábelt használni ehhez a művelethez.

Kössük össze a gépet az iPhone készülékkel, ezután oldjuk fel a telefont. Enélkül nem tudja elkezdeni a szinkronizálást.  A következő lépésben engedélyeznünk kell hogy a számítógép hozzáférjen az iPhone adataihoz.

iPhone biztonsagi mentés készítése itunes

iPhone biztonsági mentés készítése előtt

Válasszuk ki az „Ez a számítógép” lehetőséget. Alatta látható az „iPhone biztonsági mentés titkosítása”. Ez azt jelenti hogy egy jelszóval levédjük az általunk készített mentést, így csak az fér hozzá aki tudja ezt a jelszót. Ezen felül egy olyan extra lehetőséget nyújt, hogy elmenti minden alkalmazás jelszavát és beállításait, így azokat nekünk nem kell újra beírni az adott applikációkhoz. Nagy segítség ez az E-mail fiókoknál, főleg ha a felhasználó több fiókot is kezel. Megijedni nem kell több helyet emiatt nem foglal a mentés. Ha Mac készüléket használunk, akkor érdemes a kulcskarikába (keychain) elmenteni a biztonsági mentés jelszavát, hiszen ha egy másik iPhone készülékünkre szeretnénk visszatölteni a titkosított mentést, akkor az iTunes kérni fogja a korábban megadott jelszót.

Ezután csak rányomunk a „Biztonsági mentés” feliratra és már készül is. Ennek ideje persze a készülékünkön elfoglalt tárhely nagyságával arányos.

Látható hogy el is készült a biztonsági mentés.

iPhone biztonsagi mentés készítése

A biztonsági mentés készítése után

Az iPhone mentése az iCloud-ba

Az iCloud felhőszolgáltatás napjaink talán legmegbízhatóbb virtuális tárhelye. Az Apple elmondása szerint rajtunk, a tulajdonoson kívül senki más nem férhet hozzá, hiszen az AppleID tökéletes védelmét élvezi.

Ahhoz hogy biztonsági mentést készítsünk iCloud-ba,  semmi extra dologra nem lesz szükségünk. Csatlakoztassuk a készüléket egy működő, stabil Wi-Fi hálózathoz, ha esetleg az akkumulátor szint 50% alatt van akkor mindenféleképpen tegyük töltőre az iPhone-t. Ezek után indítsuk el a „Beállítások” alkalmazást,  nyomjunk rá a saját nevünkre (régebbi rendszerek esetén lejjebb kell megkeresni az „iCloud” lehetőséget). Ezután válasszuk ki az iCloud fület majd tekerjünk lejjebb. Itt az „iCloud biztonsági mentés” lehetőségen belül indítsuk el a mentést.

 

iPhone biztonsági mentés készítése - iCloud

Biztonsági mentés iPhone-on az iCloud használatával

Az iCloud szolgáltatás esetén, automatikus biztonsági mentés készítésére is van lehetőség. Ebben az esetben ha a készülék zárolva van és áramforráshoz csatlakozik akkor végzi el ezt a folyamatot, tapasztalataink alapján általában minden éjszaka, tehát napi szintű biztonsági mentés készül. Hangsúlyozni kell, hogy csak Wi-Fi kapcsolat esetén végez biztonsági mentést a szolgáltatás.

Érv az iCloud biztonsági mentés mellett

Ha esetleg bármi történne az eszközünkkel, ellopják, teljesen széttörik vagy esetleg víz kár éri, nem kell aggódni, mivel minden adatunk biztonságban van a felhőben. Bármikor vissza lehet állítani ezt a biztonsági mentést, elegendő tárhellyel rendelkező iPhone készülékre.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük