#szervizkaland #iphone #blog

Törött kameralencse-csere egy iPhone 6-ban

Nem gyakori problémával szembesültünk ma: egy iPhone pont úgy esett kemény járólapra, hogy szinte egy karc sem esett a készülékházon, viszont a kamerát fedő üveglencse teljesen pókháló mintázatúra törött. A kamera épphogy kilátott a réseken, de igen homályos képet csinált, így mindenképpen szükség volt ennek az elemnek a cseréjére.

A kamerát fedő üvegelem a készülék belseje felől közelíthető meg, a kiszereléséhez szét kell szedni a készüléket és ugyan az alaplapot bent hagyhatjuk a helyén a kamerát leszorító fémrugót és a kamerát, illetve árnyékoló matricákat el kell távolítni a készülékházból, hogy hozzáférhessünk a belülről a vázba illesztett alkatrészhez.

Egy tompa, kör keresztmetszetű szerszám segítségével a törött kameralencse és az azt körbefogú fémgyűrű kiüthető a készülékházból és speciális ragasztóval be is illeszthető az új, sértetlen lencsetag.

Sajnos ebben a készülékben maga a kameramodul egyik üvegeleme is megsérült a benyomódó üvegszilánkoknak köszönhetően, így kicserélt vedőüveggel ugyan már kevésbé volt fátyolos a kamera képe, az igazi képminőséget a kamera cseréjével érhettük csak el.

A beépítést tesztelés követte, majd nyommentes összeépítés, hogy az amúgy sértetlen készülékre az Apple gyártói garanciája megmaradhasson.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük