webshop menü
POV GoPro #útmutató

Bevált GoPro rögzítési módok, POV

Sorozatot indítunk a GoPro kameráink használata közben szerzett tapasztalatainkról. Az első részben most a POV (Point of View = „egyes szám első személyű”) perspektíváról írunk. A legtöbb POV felvételt mellkaspánt segítségével rögzítjük, mivel az a tapasztalatunk, hogy ebben a formában a legstabilabb a felvétel és ez a rögzítési mód a legkényelmesebb. Jópár bringás felvételünk használhatatlan lett, de sokat kísérleteztünk a megfelelő dőlésszöggel, kamerairánnyal és végül a 45-50 fokos szög és fordított kameraállás lett a favorit.

Bringázásnál így használjuk.

Bringázásnál így használjuk.

Sisakon rázkódós lett

Sisakon vagy fejpánton készített felvételeink túlságosan remegősek lettek és sokszor volt olyan eset is, amikor fejünket egy-egy érdekes inger hatására hirtelen elrántottuk, ami nagyon zavaró volt a felvételek visszajátszásakor. Felmerült az  is, hogy a fejen vagy sisakon való rögzítés sérülést is okozhat egy esés következtében, így ennek használatát hamar elhagytuk.

POV rögzítési mód állvédős bukósisakra

Extrém mounti-sok sokszor rögzítik a full-face sisaknak az állvédő részére a GoPro akciókamerákat, ehhez az alábbi videóban találtok segédletet és tippeket. 1:37-nél láthatjátok a felvételeket a rögzítésről.

Van még itt egy ötletes rögzítési módszer, amit az ENJOYYOURBIKE  youtube csatornáján láttunk előszőr. Sportoláshoz nem ajánljuk, viszont vágóképek rögzítésére tökéletes lehet. :)

A videóban 7:05-nél található a megfejtés:

GoPro Hero 7 és Hero 8 Black – üdvözlet a flottánkban!

Ami a Gopro-kat illeti, volt néhány lemaradásunk az újdonságaink közzétételét illetően, de időközben nagyon örültünk, hogy lehetőségünk adódott felvenni a Hero 7-et és a Hero 8 Black-et is a tesztflottánkba. Talán nem meglepő, hogy hegyi kerékpározáshoz is ezek a kedvenc kameráink jelenleg. A készülék a HyperSmooth technológiának köszönhetően megfelelő fényviszonyok és beállítások mellett, nagyon jól stabilizálja a felvételeket akár 4K-ban 30FPS mellett is, így szerintünk nincs szükség extra gimbal használatára. Nagy előny ez, hiszen egy mountain bike túránál nem elhanyagolandó, hogy mennyi kiegészítőt cipelünk magunkkal, illetve eddig a gimbal extra 250 grammjával együtt közel 400 grammot kellett megtartanunk a mellkaspánton. Ha szeretnétek Ti is kísérletezni a perspektívákkal, akkor választhattok GoPro Hero 5, Hero 7, illetve Hero 8 kameráink közül, melyekhez bérlés esetén díjmentesen biztosítjuk a fenti kiegészítőket.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Egy hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük