webshop menü
B&O BeoPlay A2 állvány #3D nyomtatás #formatervezés

Egy felboruló Bang & Olufsen hangszóró

Van egy Bang & Olufsen hangszóró, aminél a stabilitást feláldozták a formatervezés oltárán, és nagyon könnyen felborul: ez a B&O BeoPlay A2. Egy egyszerű kiegészítő tervezésével és gyártásával gyorsan megoldottuk a problémát!

Ez egy igen rövidke formatervezős és 3D nyomtatós bejegyzésem lesz egy miniprojektről. Adott egy Bang & Olufsen által gyártott BeoPlay A2 hordozható hangszóró, ami ugyan nagyon letisztult megjelenésű, de a vékony kialakításából fakadóan nagyon könnyen feldől. Tervezzünk neki olyan tartóállványt, ami nem túl „formabontó”, legyen minél észrevehetetlenebb, lehessen könnyen fel- és leszerelni, ugyanakkor oldja meg a stabilitási problémát!

Első megközelítésben egy ilyen formát képzeltem el és rajzoltam meg:

Bang & Olufsen Beoplay A2 Stand

Bang & Olufsen Beoplay A2 Stand

Viszonylag kemény anyagból kinyomtatva is marad benne annyi rugalmasság, hogy kinyitva a függőleges tartóléceit, rá tud fogni a hangszóró két oldalára. Kétoldali, megfelelően pozícionált bütyke pont beleillik a hangszóró rácsozatába, így stabilan tartja. A hangszóró gumilábainak megfelelő hely van kihagyva a talapzatban.

Ilyen lett az állvány, jól működik!

Természetes színhatású PLA-ból nyomtattam, és talán kicsit túl feszes is lett. Inkább PETG-ből javaslom a nyomtatást.

Ha ki szeretnéd nyomtatni ezt a modellt, ingyen letöltheted innen, de akár meg is rendelheted webshopunkból (általad választott színű anyagból nyomtatva).

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük