webshop menü
Szösszenet #szervizkaland

Első iPhone 4 a kezeink között

Ha tippelni kellene, egyből kitalálhatná bárki, milyen problémával kaptuk meg az első iPhone 4-est javításra. Igen, betört a kijelzője :)

Szerencsére kíváncsiságból már jópár hete megrendeltük az összes iPhone 4 alkatrészt, így komplett kijelzőnk is volt. Azon nyomban, ahogy időnk engedte, neki is álltunk a szétszerelésnek és az iPhone 4 belsőségeinek felfedezésének.

iPhone 3G és 3GS után a szerelése egy fokkal nehezebbnek mondható, de nem annyira nehéz, mint az iPhone 2G szervize. Belső felépítése nagyon moduláris, ami kedvez a hibás alkatrészek jobb elkülönítésének, és külön cseréjének. A 3G-nél már megszokhattuk, hogy semmi feszítgetős, bepattanó kötéssel rögzített alkatész nincs a készülékben, így gyakorlatilag nyommentesen szedhető szét és rakható össze újra. A szerelése elsősorban azért igényel nagy odafigyelést, mert szinte nem lehet találni a készülékben lévő 25-30 csavar között két egyformát, majd belejövünk még, rutint szerzünk az összes csavar helyének megjegyzésében :)

Nagy negatívumnak és visszalépésnek tartjuk a 3G/3GS szériához viszonyítva a kijelző felépítését. Míg az elődnek a kijelzőmodultól el lehetett választani az LCD panelt, addig a 4-esben a felső üvegréteg, az érintőpanel és az LCD egy alkatrészt alkot, bármelyiknek is esik baja, a komplett kijelzőmodult kell cserélni. Annyi előnye azért van ennek a megoldásnak, hogy nem megy por még véletlenül sem az LCD és a felső üvegrétegek közé.

A részegységek és alkatrészek a korábbi modellek alkatrészeinél még kisebbek, nagyon oda kell figyelni, hogy mit fog meg és hova tesz az ember, bár sérülékenynek azért nem neveznénk a belsőt.

Használni még nem sok időnk akadt, a kijelző tényleg leírhatatlanul fantasztikus felbontású, mintha nyomtatott lapot olvasna az ember. Gyorsnak gyors, kétségtelenül. Egész máshogy néz ki a valóságban, mint a képeken, így, hogy már láttam élőben, tetszik, eddig nem tetszett a képek alapján. Fogásra kicsit furcsa a lapos hátlap. Sajnos megduplázódott az üvegtörés esélye azzal, hogy már a hátlap is üveg.

Összességében egy jól összerakott, nagyon jól szerelhető iPhone-t alkotott az Apple :)

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

4 hozzászólás

  1. Andris on

    3GS-sel csináltunk pár képet, mert közben folyt a munka és nem tudtunk felkészülni jó fotómasinával :( Majd azért teszek fel pár képet a tisztesség kedvéért! :)

    Válasz
  2. netman on

    Nekem is volt szerencsém kézbe fogni egyet, viszont szerintem még mindig bűnronda. :D
    A kijelző viszont leírhatatlanul szép, ezt elismerem. Természetesen meg fogom vásárolni.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük