Végre egy jól megépített, mobil FireWire 800 külső merevlemezház

Egy USB és két FireWire 800 csatlakozó

Régóta keresünk olyan mobil merevlemezházat, ami masszív felépítésű, bővíthető, minőségi anyagokból van összeépítve és USB-s kapcsolaton kívül valamiféle más szabványt is ismer a gyorsabb adatátvitel érdekében. Most találtunk egyet a Western Digital kínálatában, ami nagyon jó választásnak tűnik a profi felhasználók körében – javasolni is fogjuk Ügyfeleinknek a modellt. Az eszköz WD My Passport Studio névre hallgat, ebből a névből a Passport utal a hordozhatóságra, hiszen 2.5″-os lemez van beleépítve 500GB vagy 1TB méretben, a Studio szó pedig a profi felhasználókat jelöli ki célközönségnek, hiszen az eszközön lehetővé tette a FireWire adatátvitelt. (A gyártó Essentials néven is gyárt USB-s külső merevlemezeket, elsősorban hobbiszintű felhasználóknak.)

A merevlemezház teljesen fémből készült, ami igen masszívvá teszi az egyszerű műanyagból készült házakkal szemben. A ház szétszedhető 4 csavar segítségével, ami a későbbi lemezbővítést vagy cserét igen egyszerűen lehetővé teszi. Mi is szétszedtük az eszközt és nagyon tetszett az ésszerű felépítése; minőségi anyagokat használt a gyártó – nem véletlenül pozicionálta az alapmodelleknél magasabb árkategóriába. A FireWire 800-as kapcsolatért a megbízható Oxford Semiconductor OXUF943SE chipje felel, ami az elektronika szintjén is garancia a minőségi alapanyagokra.

A FireWire 800-as kapcsolat manapság már nem számít ugyan a leggyorsabb elérhető sebességű adatátviteli szabványnak, de a professzionális felhasználók körében valószínűleg még sokáig népszerű marad. A jövőben a helyét valószínűleg majd átveszi a Thunderbolt technológia, de addig még pár év biztos eltelik.

Fontos megemlíteni, hogy FireWire 800-as csatlakozó az összes, Retina kijelző előtti MacBook Pro modellben megtalálható.

Az eszközről készítettünk pár képet, szétszedett állapotban is.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük