Trackpad nélküli Unibody ház #szervizkaland #blog

MacBook Pro trackpad javítás

Érdekes problémával fordult hozzánk egyik régi ügyfelünk: MacBook Pro-jában a trackpad sokszor nem érzékelte a kattintást, néha meg teljesen normálisan működött. Arra gondoltunk, hogy a kapcsoló tányérrugója beázott és a korrodálás miatt nem kapcsol gyakran – ez a sejtésünk hamarosan be is igazolódott, csináltunk is pár képet a sérült alkatrészről, amit utána megtisztítva már teljesen hibátlanul működik a trackpad.

A kiemelt tapipad és a tányérrugós kapcsoló A korrodált kapcsoló Trackpad nélküli Unibody ház Trackpad ablak A trackpad alaplapi csatlakozója Trackpad nélküli MacBook Pro

Tanulság: érdemes nagyon figyelni, nehogy folyadék érje féltett gépünket, mert ez ugyan még apró hibának számít, de történhetett volna sokkal nagyobb baj is a géppel!

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

8 hozzászólás

 1. Supi on

  Kiváló munkát végeztetek, minden elismerésem. Azóta eszembe jutott mikor kerülhetett folyadék a trackpad alá, ivás közben egy pici víz rálöttyent a szélére ami azonnal „beszívta”, hiába töröltem. Érdekes, hogy most jött ki, elég rég történt.
  Tanuláság: Vigyázzon mindenki, úgy fest az elektronika nem szereti a vizet :-)
  Köszi mindent a csapatnak!

  Válasz
 2. Viktor on

  Nekem is ugyanez a problémám, a fizikai kattintás eléggé random mód működik, nagyon idegesítő :( A szoftveres drag-et meg nem szeretem… Víz biztosan nem érte, patikai alkohollal átitatott zsepivel szoktam tisztítani, az meg elpárolog pillanatok alatt (Remélem ettől nem kaptok agybajt :) ).
  Mennyi ennek a műveletnek a költsége?

  Válasz
  • Zsuzsi on

   Kedves Dr. iPod, sajnos a nővérem gépére kidőlt a víz – MacBook Pro – a gép teljesen meghalt – nem kapcsol be. Mennyi az esélye, hogy szervizben megtudják csinálni korrekt áron? A starkingben 100 000 től csinálják… annyit viszont már nem adnánk érte, max. 2 éves gép.

   Válasz
 3. Zab on

  Mióta keresgéltem már, mitől csinálhatja ezt a pad. Beázásra gyanakodtam, csak nem tudtam mikor. Lehet én is benézek egy vizsgálatra. :)

  Válasz
 4. Nemes Laura on

  Sziasztok!
  A Macbook-om leesett és valami elcsúszhatott a tracpad alatt amitől ferde lett, majd idővel eltört. Mennyi lenne ennek a csere költsége?

  Válasz

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük