Felújított iPhone 6 kijelző, avagy miért fontosak a gyári apple alkatrészek #blog #ipad #iphone #mac #szervizkaland

Gyári Apple alkatrészek: léteznek egyáltalán?

Korábban már írtunk róla, hogy Magyarországon egyedüli szervizként a végsőkig ragaszkodunk az eredeti, gyári alkatrészekhez. Hiszen így, bár kicsit drágábban, de olyan javítási színvonalat tudunk produkálni, amely az Ügyfeleink számára közép- és hosszútávon igen kifizetődő. A gyári Apple alkatrészek használata miatt nincsenek váratlan meghibásodások, így minimalizáljuk az esetleges kellemetlenségeket. Ráadásul maximalizáljuk az általunk vállalható garanciaidőt.

Nem véletlenül merjük kijelenteni, hogy gyári alkatrészekkel dolgozunk: alkatrészeinket rendszeresen leteszteltetjük hivatalos Apple szervizek által. Jó példa erre: egyik ügyfelünk iPhone 6 Plus kameramodulja érintett volt az Apple-féle visszahívási programban, mert hibásan üzemelt, ugyanakkor sajnos a kijelző pókhálósra törött. Ezért, mielőtt felkereste volna a hivatalos szervizt, a kijelző cseréjét elvégeztette nálunk. Természetesen gyári alkatrészt használatunk a cseréhez, melyet szerelési nyom nélkül, az összes tömítést és távtartót is pótolva építettünk a készülékbe. Az eredeti alkatrész használata és a nyommentes szerelés miatt az Apple kérdés nélkül cserélte a készüléket. Sok hasonló esetben bizonyítottak már gyári alkatrészeink, iPhone 5 akkumulátor-visszahívásoknál, bekapcsológomb-javításoknál. De egyszerű, garanciális meghibásodások esetében is, ahol más sérülés akadályozta volna a gördülékeny csereügyintézést.

Drágultak a gyári Apple alkatrészek

Megbízható beszerzési forrásunk, akitől immáron 6 éve folyamatosan vásároljuk gyári alkatrészeinket, nemrég jelezte, hogy az általunk is preferált eredeti alkatrészek ára jelentősen emelkedni fog. Sajnos így is történt: sok gyári kijelzőmodul, akkumulátor és egyéb alkatrész ára másfélszerese lett a korábbinak, amit még a forint dollárhoz viszonyított gyengülése is tetézett.

Így az alábbi két megoldás közül kellett választanunk:

  1. Felajánljuk Ügyfeleinknek utángyártott vagy felújított alkatrészek beszerelését is kedvezőbb áron, hiszen azok ára nem változott, sőt még jóval olcsóbb is, mint a gyári alkatrészek;
  2. Maradunk a már bizonyított gyári alkatrészeinknél és a lehető legkisebb áremeléssel próbáljuk átvészelni (Ügyfeleinkkel egyetemben) a megnövekedett kiadások okozta nehezebb időket.

Mivel mi, mint a cég két tulajdonosa is minden nap részt veszünk a javítási munkálatokban, tisztában vagyunk az utángyártott és felújított alkatrészek problémáival, teszteltünk közülük jópárat és sajnos nem ütötték meg az elvárt színvonalat. Mind színben, mind anyagban, mind méretpontosságban és illesztési minőségben messze alulmaradtak a gyári alkatrészek minőségétől. A ragasztott alkatrészek elemei sokszor pár hét vagy jobb esetben pár hónap alatt elváltak egymástól, porosodtak, tönkrementek. Ilyen alkatrészeket nemhogy Ügyfeleinknek, de még magunknak sem építenénk a készülékeinkbe. Az utángyártott vagy felújított alkatrészek használata drasztikusan megnövelné a garanciális esetek számát (ez jelen esetben minimális). A valódi termelés hasznát pedig elvinné a hibás teljesítések korrigálására fordított energia.

Döntöttünk

Egyeztetések, kalkulációk és sok gondolkodás után végül úgy döntöttünk, hogy kismértékben ugyan, de emelni fogjuk árainkat, és nem adunk alább a magunkkal és a beszerelésre kerülő alkatrészekkel szemben támasztott minőségi elvárásainkból, mert hisszük és látjuk, hogy van még igény a minőségi munkánkra.

Vajon jól döntöttünk? Csak remélni tudjuk, hogy igen és majd az idő eldönti, hogy igazunk lett-e. Nagyon kíváncsiak vagyunk a véleményetekre, ezért ha megírjátok pár mondatban, hogy mit gondoltok, azért nagyon hálásak leszünk!

András és Sebestyén

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

4 hozzászólás

  1. Ákos on

    Nagyon jól döntöttetek, örülök neki. Ti vagytok az egyetlen olyan szerviz, akiben nem kell kételkednem. Az egyetlen olyan hely ahova nyugodt szívvel vihetem a készülékeimet. Ugyanis úgy gondolom, hogy ha már ennyi pénzt költöttem egy iPhone, vagy iPad vásárlására, nem szabad holmi utángyártott, gagyi, silány minőségű noname alkatrészt beszereltetnem a helyére, még ha az egy hátlap, akkor se. Gondoljunk csak bele – ha nem eredeti, lehet (SŐT, szinte biztos) hogy nem tökéletes az illeszkedés, por, nedvesség bejut a szélein oda ahovs nem kéne. Ilyen drága kütyüket nem szabad ennek kitenni.

    Sajnos sok másik szerviz nem olyan igényes mint ti, és a 150-200 ezres telefont úgy kezelik mintha egy 5000Ft-os Nokia lenne… Bele se merek gondolni hogy az „akciós hátlapcsere 1900Ft-ért” mégis milyen hátlap lehet…. ha meg kételkedek simán hazudnak hogy eredeti.
    De nálatok nem! Olyan jó hogy vagytok ti ahol a minőség az első, precizitással fűszerezve.
    Vannak olyanok mint én akik hajlandóak többet fizetni a minőségért, csak ne vágjuk haza a telefonomat.

    Így legközelebb is hozzátok jövök! :)

    Válasz

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük