webshop menü
Appsolute betörés kamerafelvétel pillanatképe #hírek a boltból #blog #apple

Betörtek az APPSolute-ba! (videó)

2019. április 26-án, a kerületi lomtalanítás hajnalán, háromnegyed háromkor ismeretlen tettes betört az APPSolute szaküzletbe.

Az elkövető a betörés előtt többször is megfordult üzletünk előtt, és felmérte a terepet, kinézte magának a demo pulton lévő iMac számítógépet és tartozékait, valamint szintén a demo pulton lévő Garmin sportórák működésképtelen másolatait.

Felhívás – Kedves Olvasóink! Arra kérünk Titeket, hogyha netán felismernétek a videón látható elkövetőt, jelezzétek nekünk elérhetőségeinken vagy hívjátok a rendőrséget! Köszönjük!

Akció indul

Miután tisztának tűnt a terep, egy a buszokon is használatos üvegtörő kalapáccsal megpróbálta betörni az üzlet biztonsági ablakát. Három nagy ütést még kibírt az üveg, de a támadó is elfáradt, így fél percet pihent, majd újra próbálkozott, immáron teljes erejéből.

Sokadjára sikerült is betörnie az üveget, és be tudott nyúlni az ablak kilincséhez, amit viszont nem a nyitott pozíciójába forgatott, hanem bukó állásba (!), így az ablakot nem tudta kinyitni továbbra sem. Emiatt ismét erőszakot alkalmazva a bukóra nyitott ablakot kifeszítette a helyéről (ekkor szólalt meg a riasztónk is, őrjítő hangerővel).

A sziréna hangereje ugyan nagyon zavaró volt számára (ami látszik is a következő eseménysorból), de mivel már elhatározta, hogy visz valami szuvenírt, beugrott az ablakon, és ezzel a lendülettel el is hagyta az ablaktörő kalapácsát.

A pulton lévő iMac-et és a hozzá tartozó billentyűzetet felnyalábolta, de mivel a gép be volt dugva, a kábel kirántotta a kezéből a gépet, és el is dobta rögtön. A pulton lévő Garmin sportóráink demo változataiból még felkapott 8-10 darabot, majd véletlenül rá is lépett a földön heverő iMac-re, ami ha eddig nem törött volna még el, hát ezután már biztosan totálkáros lett. A gépért még lenyúlt a földre, és mint egy zsák cementet kidobta az ablakon, utánamászott, és elszaladt.

A zsákmány

A gép értéke kb. 250.000,- Ft volt, a hozzá tartozó billentyűzet értéke 40.000,- Ft, a dummy órák összértéke kb. 150.000,- Ft. A zsákmányból valószínűleg a billentyűzettel lehet valamit kezdeni, nem hisszük, hogy a leejtett iMac még használható lenne valaha. (Ha netán mégis, tettesünknek akkor is minimum egy alaplapjavítással kell szembenéznie.) És a demo órákkal sem megy túl sokra.

Egyszóval sikertörténetként vonulhat be az aznap hajnali betörés a történelembe. Azt sajnáljuk csak, hogy az ablakot elég rendesen megrongálta, pedig simán ki is nyithatta volna…

PS. Ugyanitt törött iMac-et keresünk megvételre :) Az iMac sorozatszáma: C02JT26LDNCR

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Egy hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük