webshop menü
Használt készülék #apple #iphone #mac

Apple, alvilági bizniszek – avagy használt készülék vásárlás

Apple, alvilági bizniszek – avagy használt készülék vásárlás

Drágának találod az Apple eszközeit? Nem csoda, hiszen az iPhone 13 Pro Max, 512GB-os változata közel 600 ezer, egy MacBook Pro 14 hüvelykes alapmodell ára 900 ezer forint. Bele mehetnénk a készülékek árszabásának a boncolgatásába, hogy a világ mértékű chiphiány hány százalékkal emeli a költségvetést (ezt lehet egy másik cikkben majd meg is vizsgáljuk), de a lényegen nem változtat.

Ezek az eszközök nem olcsók. Sokan ilyen értékben autót vásárolnak maguknak, és nincs is ezzel semmi probléma, de azért sokaknak a fejében ott motoszkál a gondolat, hogy mégis csak jó lenne Apple készüléket használni a mindennapokban. Csak valahogy hozzá kéne jutni jó áron. Ennek egyik megoldása az lehet, ha használt készüléket vásárolunk. Ebben a cikkben kicsit körbe járjuk ezt a témát.

Az első kérdés: Megéri használtan venni egyáltalán?

Munkám során rengeteg emberrel találkozom és ez a kérdés nagyon megosztja az Ügyfeleket. Vannak, akik kevésbé bíznak meg egy olyan termékben, ami már használt. Ha jól működik akkor miért válik meg tőle bárki is? Jogos a kérdés, de minden évben találkozom olyan emberekkel, akik megvették az újonnan kijött telefont és a jelenleg használt 1-2 éves készüléküket eladták. Másik gyakori dolog az, hogy rájönnek kicsi a tárhelye vagy nem tetszik a színe, ezért a pár hónap után meg is válnak tőle. Ha pedig valaki egy régebbi készüléket kínál, az se feltétlen jelent átverést, ha azt az eszköz tisztességesen karbantartották.

-Hol találok megbízható használt készüléket?

-Honnan tudhatom, hogy ami használt készülék, az jól működik?


Alapvetően 2 fő csoportja van azoknak, akik ezeket az eszközöket tovább értékesítik:

Magánszemélyek

Magánszemélytől vásárolni több százezres eszközt valljuk be elég nagy kockázatnak tűnik. Egy idegen személlyel kell találkoznunk egy megbeszélt helyen, sokakban már ez komfort zónán kívül eső dolog, de ettől most próbáljunk eltekinteni. Az eszköz múltját ebben az esetben igen nehéz kideríteni, pusztán az eladónak a szavaira tudunk hagyatkozni. Sajnos Apple készülékek értékesítésében rengeteg a csaló. Utángyártott akkumulátor, rossz minőségű cserélt kijelző, forrasztott alaplap, rosszul felprogramozott perifériák. Akik nem jártasak alaposan az Apple világában és nincs nálunk egy speciális csavarhúzó készlet, akkor annak kicsi az esélye, hogy észreveszi ezeket a problémákat.

Ezzel ellentétben sokan vannak, akik becsületesek és szimplán csak megválnának az eszközüktől kedvező áron, és nem 10-20 ezer forint miatt akarják hetekig, akár hónapokig hirdetgetni.

Cégek

Másik kategória a cégtől vagy szerviztől vásárolt használt készülék.
 Ez sokkal biztonságosabb vásárlásnak tűnik, hiszen van garancia és jó eséllyel az adott cég átvizsgálta, hogy az eszközzel minden rendben van. Itt érdemes figyelni arra, hogy az adott bolt tényleg rendelkezik-e a kellő tapasztalattal az Apple termékek értékesítésében vagy szervizelésében, mert sajnos sokan elengedik a minőséget és szörnyű eszközöket képesek kiadni a boltjukból, még akkor is, ha kívülről “csili-vili”. Boltokban a használt készülékek ára természetesen magasabb, de még mindig inkább megéri kicsit drágábban vásárolni, ha az hosszú távon a javunkat szolgálja.

Szervízünk gondolatai

Mi azt javasoljuk, hogy ha valaki magánszemélytől vásárol érdemes ellátogatni egy szervizbe és vásárlás előtt megbeszélni az eladóval, hogy az adott helyen átnézetik az eszközt, így elkerülve a rejtett problémákat. Ennek az ára a mi cégünknél pár ezer Ft-ba kerül és fél órán belül meg is van.
 Ha arra kerül a sor, hogy boltból vagy szervízből vásárolnánk, fontos megnézni, hogy több éve a piacon legyen a cég és érdemes a véleményeknek utána olvasni Google-n, vagy más közösségi portálon.
 Mi az APPSolute-nál minden egyes használt készüléket átnézetünk a szervizben, szétszedjük és teszteket futtatunk rajtuk, így annak az esélye, hogy rossz minőségű használt eszközt vásárolj egyenlő a nullával.
 Csak olyan állapotban kerül ki a boltunkba, hogy az megbízható és hosszú távon használható legyen. 
A nálunk található készülékek listáját ezen a linken megtalálhatod: 
APPSolute használt

Ti mit gondoltok mindig jobb az új, vagy a használt készülék is megteszi? Ha van véleményetek ezzel kapcsolatban nyugodtan osszátok meg velünk és másokkal is!

 

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Egy hozzászólás

  1. Simon Róbert (Roberto) on

    Én az új telókra voksolok :) Mindig egy hazai, legismerTebb szolgáltatónál vásrolok új készüléket, így azt gondolom kevés esélyt adok annak, hogy belefutok valami kellemetlenbe. Legutóbbi vásárlásom: iPhone 12 Mini, ami másfél éves volt, lecseréltem egy 13 Mini-re. Markeplace-n feladtam a hirdetést és két nap múlva egy srác lejött érte Szegedre, Budapestről. Megmutattam neki mindent az állomáson egy padon, az előéletét a kis Mininek, átküldtem neki a doksikat, látta a számláimat, kifizetéseket, jeleztem, hogy novemberig még törlesztem, de no para, olyan nincs hogy nem fizetem. Meg sem kérdőjelezte. Majd a következő leghamarabbi vonattal ment is vissza, azóta is jóban vagyunk :) Én pedig egy új green iPhone 13 Mini gazdija lettem, amit imádok!

    Válasz

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük