webshop menü

Címke: akkumulátorcsere

Ez az oldal az akkumulátorcsere bejegyzéscímkénk oldala. Lejjebb olvashatod azokat az írásainkat, melyek akkumulátorcserével kapcsolatosak. Előtte azonban pár általánosságot összegyűjtöttünk a javításról, hogy ne kelljen sokat kutakodnod.

Az akkucsere okai

Az akkumulátorok élete sajnos véges. Még akkor is, ha egyébként eszközeinket – iPhone, MacBook, iPad – rendeltetésszerűen használjuk. Jellemzően 7-800 ciklus után kezd el rohamosan csökkeni az akkuk teljesítménye, ekkor válik esedékessé az akkumulátorcsere. Az akkucsere szükségességét az is jelzi, ha a telepen – a gázok képződése miatt – puffadás, duzzadás észlelhető. Ez pl. iPhone-oknál gyakran azt is eredményezi, hogy a nyomás hatására a kijelző kiemelkedik a síkjából. Ilyenkor a javítás sürgőssé válik; irány egy megbízható iPhone szerviz! De egy váratlan beázás is szükségessé teheti a gyors akkumulátorcserét. Beázás esetén szintén nem szabad várni a szervizeléssel, mert az alaplap súlyosabb károkat is szenvedhet.

Miért fontosak az akkuk?

A mindennapi kényelmet – hogy okoseszközeinket magunkkal vihetjük bárhová, akár napokra is – mindig egy beépített akkumulátor teszi lehetővé. Telefon (iPhone), laptop (MacBook), tablet (iPad), drón (DJI) – mindegyik eszköznek elengedhetetlen része egy jó minőségű (Lítium-ion) akkumulátor. Ha pedig az akkuk elhasználódtak, az semmiképpen nem jelenti a készülék végét, nem kell egyből új gépet vásárolni. Elég az alkatrészt cserélni. Fontos, hogy bármit is cseréltetünk (akkumulátort, kijelzőt, Home gombot, hangszórót, stb.), mindig gyári alkatrészeket építtessünk készülékünkbe!