Egy kávézás nyomai a számítógépen #mac #szervizkaland #szösszenet

Beázott Mac gépek, és a legfontosabb tanácsok „vizes problémákra”

Rövid szösszenet azokból a legfontosabb tanácsokból, melyeket akkor adunk, ha egy beázott Mac géppel állsz a kezedben, kétségbeesetten…

A legfontosabb tanácsok beázott Mac esetén

  1. Semmiképp ne próbáld tölteni és bekapcsolni a készülékedet!
  2. A lehető legrövidebb idő alatt próbáld meg eljuttatni egy szervizbe, ahol szét lehet szedni és ki lehet tisztítani. Ha a beázott gép szinte azonnal egy Mac szervizbe (akár futárszolgálattal is) kerül és ott megfelelően tisztítják, akkor a végösszeg 15-20.000 Ft körül végződhet, ha viszont nem jut el a gép gyorsan egy számítógép szervizbe és a tulajdonos úgy dönt, hogy ő bizony házi praktikákat fog alkalmazni, akkor az szokott történni, hogy a korrózió lassan felfalja az alaplapot. Ez pedig már egy költségesebb Mac javítást eredményez: minimum egy alaplap javítás lesz szükséges, ami egy 40-80.000 Ft-os tétel, de akár az alaplap cseréjére is szükség lehet. Ráadásul a meghibásodó perifériák javítása ebben még nincs is benne.

A második tanács azért is különösen fontos, hogy az esetleges adatvesztés mértékét is csökkentsük. Egy beázott számítógépnél bizony fontos kérdés, hogy megmaradtak-e épségben az adataink vagy ha nem, akkor azok menthetők-e. Megnyugtatunk mindenkit, a legtöbb esetben menthetőek az adataink beázás esetén.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Egy hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük