webshop menü
Mavic Air 2 alkatrészek #szervizkaland #blog #drón

Hamarosan megérkeznek Mavic Air 2 alkatrészeink!

Lázasan készülődünk a Mavic Air 2 javításokra, és már úton is van első alkatrész-szállítmányunk! Egyelőre a drón kameráján és pár apróságon kívül mindent be tudtunk szerezni:

  • Első és hátsó motoros karokat, mert azokra mindig szükség van. A többi drónnál is ezek az alkatrészek mennek tönkre legnagyobb eséllyel egy ütközéskor, így a Mavic Air 2-nél sem számítunk másra.

    Érdekesség, hogy Mavic Pro esetében például leggyakrabban a bal hátsó motoros kar törik el, míg Mavic Mini esetében a leggyakrabban sérülő kar a jobb első. Vajon melyik kar fog törni leginkább a Mavic Air 2-ben?

  • Felső és alsó burkolatot, ezekre általában esztétikai jellegű javítások során van szükség, amikor meghorzsolódik a drón felső burítása vagy az alsó alumínium hűtőpajzs.
  • Gerincvázat, amire általában komolyabb javítások során lehet szükség. Például, ha annyira sérült a drón, hogy a központi váza is deformálódik, vagy netán kiszakadnak csavarfoglalatok, amik nélkül nem lehetne biztonságosan összeépíteni a drónt.
  • GPS modult, elsősorban a biztonság kedvéért, mert eddigi tapasztalataink alapján ez az alkatrész nem gyakran megy tönkre magától, és mivel általában elég védett helyre van építve, ütközéskor is ritkán sérül.
  • ESC modult, ami a motorok meghajtásáért és a tápelosztásért felelős. Ez sem gyakran sérül, de nem árt raktáron tartani, mert adódhat olyan eset, hogy cserélni kell, például ha egy motor zárlatát véletlenül nem tudja időben lekezelni, vagy beázás esetén.

Be kell még szereznem a következőket:

  • Gimbal-kamera egység és a hozzá kapcsolódó szalagkábelek, vezetékek, felfüggesztési elemek.
  • A belső vezetékezések, amik az egyes modulokat kapcsolják össze.
  • Apróságok, gyári csavarok, távtartók, fedőlemezek, matricák.

Ha gond lenne Mavic Air 2 drónoddal, keress minket bátran, és bízunk benne, hogy tudunk majd segíteni sérült drónodon!

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük